1.8k pregleda
Ivana B. u rubrici Turizam i putovanja od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Trebam ideju za izlet sljedeći vikend. Možete li mi preporučiti top 5+ destinacija za vikend izlet u blizini Zagreba (naravno unutar Hrvatske glede na trenutnu situaciju s korona virusom)? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)
  1. Tople preporuke za restoran, vinariju i pansion "Vuglec breg" u Zagorju. Vuglec breg je od Zagreba udaljen svega sat vremena vožnje, a nudi sve što je potrebno za weekend getaway. U ovom pansionu moguće je vidjeti stare običaje i tradiciju zagorskih sela. Smještaj je u uređenim autohtonim zagorskim kućama, a restoran je zapravo preuređena stara gospodarska kuća kojoj je dodan i vinski podrum. Uz vinograd su smješteni sjenica za roštilj, ljetna terasa, krušna peć, štala za konje, malo jezero, igralište za mali nogomet, tenis ili badminton, dječje igralište i staze za šetnju. Više informacija možeš potražiti i na njihovim službenim web stranicama. 
  2. Sljedeća lokacija je u blizini rijeke Mrežnice u blizini Karlovca. Radi se o kućici na drvetu, pravom malom raju u miru i tišini zelenila prirode. Objekt je poznat pod nazivom "Treehouse Resnice", a više informacija o bukiranju dostupno je na njihovoj službenoj Facebook stranici. 
  3. "Hotel Trakošćan" je idealna destinacija za izlet. Hotel je okružen zelenim površinama i brežuljcima, a svega nekoliko minuta hoda udaljen je od dvorca Trakošćan, jednog od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskom zagorju. Dvorac je pretvoren u muzej pa se može i razgledati. Osim toga, okružen je jezerom i perivojem za šetnju. Na travnatim površinama može se pripremiti piknik ili se dan može iskoristiti za različite sportske aktivnosti. Sam hotel nudi odličnu i bogatu ponudu hrane te wellness usluge. Više informacija piše na njihovim službenim stranicama
  4. U neposrednoj blizini Zagreba, u samoborskom području, nalazi se izletište "Divlje vode". Ovo se izletište nalazi u sklopu žumberačkog parka prirode, a nudi odličnu gastronomsku ponudu u restoranu, šetnju uz ribnjak, pecanje u jezeru i slično. Informacije o bukiranju dostupne su na poveznici https://www.samobor.hr/visit/eko-bio-park-divlje-vode-p7
  5. Manje od sat vremena vožnje od Zagreba, u Zaboku, nalazi se Zaboky selo. Radi se o seoskom imanju s autohtonim zagorskim kućicama. Kućice se nalaze u samom srcu prirode, okružene zelenim površinama i brežuljcima. Svakako vrijedi isprobati i tradicionalne specijalitete koje nudi restoran. 
Ivan Gačić od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
ovo pod 5. bi nama moglo biti zanimljivo...
+5 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.6k bodova)

Ukoliko ste iz Zagreba, ovo su neke od lokacija koje preporučam a da ne zahtijevaju previše vožnje:

1) Samobor - predivan grad, obavezno probati kremšnite! Preko ljeta imaju i dosta festivala pa pokušajte na internetu provjeriti imaju li uskoro neki event. 

2) Dvorac Trakošćan - prekrasno mjesto, nakon obilaska možete otići na ručak ili jednostavno popiti kavu u restoran na jezeru('plutajući restoran'). Nećete se razočarati!

3) Sljeme - Ukoliko želite pobjeći u prirodu, ovo je svakako najbolja opcija. 

4) Terme Jezerčica - ovo je dobra opcija ukoliko su vam dosadili gradski bazeni u Zagrebu. Bazeni nisu daleko, a lijepo ćete se provesti jer uglavnom nema prevelike gužve.

5) Muzej krapinskih neandertalaca - do Krapine se može brzo doći i autom i vlakom, muzej je zaista zanimljiv i lijepo uređen, svakako vrijedi posjetiti ukoliko vas zanima povijest!

6) Aquatika - Slatkovodni akvarij u Karlovcu.

Slična pitanja

5 odgovora 1.3k pregleda
1 odgovor 754 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...