2.2k pregleda
Ivana B. u rubrici Turizam i putovanja od Ivana B. (3.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Trebam ideju za izlet sljedeći vikend. Možete li mi preporučiti top 5+ destinacija za vikend izlet u blizini Zagreba (naravno unutar Hrvatske glede na trenutnu situaciju s korona virusom)? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (69.9k bodova)
  1. Tople preporuke za restoran, vinariju i pansion "Vuglec breg" u Zagorju. Vuglec breg je od Zagreba udaljen svega sat vremena vožnje, a nudi sve što je potrebno za weekend getaway. U ovom pansionu moguće je vidjeti stare običaje i tradiciju zagorskih sela. Smještaj je u uređenim autohtonim zagorskim kućama, a restoran je zapravo preuređena stara gospodarska kuća kojoj je dodan i vinski podrum. Uz vinograd su smješteni sjenica za roštilj, ljetna terasa, krušna peć, štala za konje, malo jezero, igralište za mali nogomet, tenis ili badminton, dječje igralište i staze za šetnju. Više informacija možeš potražiti i na njihovim službenim web stranicama. 
  2. Sljedeća lokacija je u blizini rijeke Mrežnice u blizini Karlovca. Radi se o kućici na drvetu, pravom malom raju u miru i tišini zelenila prirode. Objekt je poznat pod nazivom "Treehouse Resnice", a više informacija o bukiranju dostupno je na njihovoj službenoj Facebook stranici. 
  3. "Hotel Trakošćan" je idealna destinacija za izlet. Hotel je okružen zelenim površinama i brežuljcima, a svega nekoliko minuta hoda udaljen je od dvorca Trakošćan, jednog od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskom zagorju. Dvorac je pretvoren u muzej pa se može i razgledati. Osim toga, okružen je jezerom i perivojem za šetnju. Na travnatim površinama može se pripremiti piknik ili se dan može iskoristiti za različite sportske aktivnosti. Sam hotel nudi odličnu i bogatu ponudu hrane te wellness usluge. Više informacija piše na njihovim službenim stranicama
  4. U neposrednoj blizini Zagreba, u samoborskom području, nalazi se izletište "Divlje vode". Ovo se izletište nalazi u sklopu žumberačkog parka prirode, a nudi odličnu gastronomsku ponudu u restoranu, šetnju uz ribnjak, pecanje u jezeru i slično. Informacije o bukiranju dostupne su na poveznici https://www.samobor.hr/visit/eko-bio-park-divlje-vode-p7
  5. Manje od sat vremena vožnje od Zagreba, u Zaboku, nalazi se Zaboky selo. Radi se o seoskom imanju s autohtonim zagorskim kućicama. Kućice se nalaze u samom srcu prirode, okružene zelenim površinama i brežuljcima. Svakako vrijedi isprobati i tradicionalne specijalitete koje nudi restoran. 
Ivan Gačić od Ivan Gačić (8.6k bodova)
ovo pod 5. bi nama moglo biti zanimljivo...
+5 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (16.6k bodova)

Ukoliko ste iz Zagreba, ovo su neke od lokacija koje preporučam a da ne zahtijevaju previše vožnje:

1) Samobor - predivan grad, obavezno probati kremšnite! Preko ljeta imaju i dosta festivala pa pokušajte na internetu provjeriti imaju li uskoro neki event. 

2) Dvorac Trakošćan - prekrasno mjesto, nakon obilaska možete otići na ručak ili jednostavno popiti kavu u restoran na jezeru('plutajući restoran'). Nećete se razočarati!

3) Sljeme - Ukoliko želite pobjeći u prirodu, ovo je svakako najbolja opcija. 

4) Terme Jezerčica - ovo je dobra opcija ukoliko su vam dosadili gradski bazeni u Zagrebu. Bazeni nisu daleko, a lijepo ćete se provesti jer uglavnom nema prevelike gužve.

5) Muzej krapinskih neandertalaca - do Krapine se može brzo doći i autom i vlakom, muzej je zaista zanimljiv i lijepo uređen, svakako vrijedi posjetiti ukoliko vas zanima povijest!

6) Aquatika - Slatkovodni akvarij u Karlovcu.

Slična pitanja

1 odgovor
Augustina Kolak 23.12.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Augustina Kolak (16.3k bodova)
2 odgovora
Augustina Kolak 23.12.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Augustina Kolak (16.3k bodova)
2 odgovora
Ružica Perić 21.06.2021. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Ružica Perić (16.6k bodova)
2 odgovora
Znatkica 19.10.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Znatkica (5.2k bodova)
1 odgovor
Ivan Gačić 09.07.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić (8.6k bodova)
5 odgovora
Ivana Horžić 22.02.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ivana Horžić (17.6k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...