322 pregleda
Augustina Kolak u rubrici Turizam i putovanja od Augustina Kolak (16.6k bodova)
prikazano od Znatko
Zanimaju me prirodne ljepote :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Laura Žalac od Laura Žalac (1.7k bodova)
Slovenija je jako živopisna i zanimljiva destinacija ukoliko želite posjetiti prirodne ljepote i uživati u svim blagodatima prirode poput bujnih dolina i šuma, dvoraca na liticama, alpsim selima ili smaragdnim jezerima. Počevši od glavnog grada Slovenije, Ljubljane moguće je posjetiti Tromostovje- 3 mosta ispod kojih se može veslati na dasci. Za opuštanje i šetnju možete posjetiti park Tivoli ili nezaobilazno mjesto Metelkova. Nedaleko od Ljubljane, na parku Triglav nalazi se i Bled. Poznato zeleno-pravo ledenjačko jezero koje je okruženo Julijskim Alpama i malim otokom na kojem je smještena crkva. Uz park Triglav isto možete posjetiti i Postojnu, Predjamski dvorac, a na sjeverozapadu možete i posjetiti Kranjsku Goru u kojoj se možete opustiti i uživati i zimi i ljeti.
+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.8k bodova)

Navest ću 3 must seen lokacije u Sloveniji. Obožavam Sloveniju jer je prelijepa i nema pravog ljubitelja prirode kojemu se ona ne sviđa. Jedinstvena mala Slovenija čije ljepote možete obići i uživati u njima u samo nekoliko dana.

Veličastveni i jedistveni renesansni Predjamski dvorac koji je sagrađen usred špilje u 12. stoljeću u kojemu se nekada nalazio vitez Erazem Lueger, poznat kao i lokalni Robin Hood. Uz obilaske tajnog tunela koji je služio kao opsrbni put kad je dvorac bio pod opsadom.

Naravno, Bledsko jezero! Nema tko nije čuo za to prekrasno jezero. To je s razlogom jedna od najposjećenijih atrakcija u Sloveniji. Na otoku se nalazi i crkva do koje vas vode točno 99 stepenica i smatra se srećom zazvoniti na zvono crkve prilikom posjeta.

Ljubljanski dvorac, odnosno bivša tvrđava smještena na brijegu usred Ljubljane koji pruža najljepši pogled. Do ovog dvorca iz srednjeg vijeka lako se dolazi pješice ili tramvajem. Na vrhu u dvorisštu dvorca su kafić i restoran koje je savršeno mjesto za odmor i uživanje. 

 

 

Slična pitanja

2 odgovora
Augustina Kolak 28.12.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Augustina Kolak (16.6k bodova)
1 odgovor
Sandra Vukov 28.12.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Sandra Vukov (19.8k bodova)
1 odgovor
Ružica Perić 10.07.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ružica Perić (17.1k bodova)
3 odgovora
2 odgovora
Augustina Kolak 23.12.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Augustina Kolak (16.6k bodova)
3 odgovora
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.0k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...