242 pregleda
Ivana Mačić u rubrici Turizam i putovanja od Ivana Mačić
Gdje se događaju nezanimljiva, loša događanja i koje lokacije na našoj jadranskoj obali najbolje je zaobići i izbjegavati u širokom luku za vrijeme turističke sezone?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Klara Kos od Klara Kos

Hrvatska obala od sjevera do juga nudi pregršt događanja kroz cijelu turističku sezonu, a tijekom cijele godine svaki grad ima svoju jezgru koja nudi prigodna događanja.

Tijekom turističke sezone događaju se brojni glazbeni, filmski i ostali eventi. Svaki grad osim evenata nudi i turističke atrakcije poput zabavnih parkova i starih gradskih jezgara.

Planiranje putovanja ovisi o nekoliko faktora, putujete li sami, u paru ili s djecom te volite li više mjesta s većim ili manjim priljevom ljudi. 

Prije odabira destinacije postavite si nekoliko pitanja:

1. Želim li aktivan odmor ili samo odmaranje?

Ako na ovo pitan je odgovarate s odgovorom aktivan, predlažem Vam da istražite zabavne parkove, planinarske rute po NP, kajakarenja i rafting.

Ako tražite više odmoran odmor pretražite spa centre, hotele koji nude dobre tretmane s eksluzivnim spa unutar hotela.

2. Želim li posjetiti neki poseban event?

Ako je Vaš odgovor na ovo pitanje da, pretražite event i smjernice na službenim web stranicama, potražite smještaj blizu Vašeg odredišta kako se ne bi morali zamarati korištenjem taksija ili traženjem parkinga za osobni automobil.

3. Razmislite koliki je Vaš buđet? 

Određivanjem buđeta unaprijed osiguravate svoj novčanik od neplaniranog i impulzivnog trošenja. Ako su Vam pak cijene neprihvatljive za vrijeme turističke sezone svakako pogledajte alternativne cijene u ostatku godine.

I na kraju, svaka osoba ima svoj ukus i preferencije stog je teško reći što bi za Vas bilo loše kad ih niste napisli. Razmislite što je za Vas idealan odmor, napišite kratke smjernice, navedite preferencije i tražite preporuke.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...