1.1k pregleda
Augustina Kolak u rubrici Kućni ljubimci od Augustina Kolak
tagovi uređeni od Znatkica
Što zahtjeva? Kakve je osobnosti? Koji mu je životni vijek?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
odabran od Augustina Kolak
 
Najbolji odgovor
Cane Corso pripada podkategoriji radnih pasmina zvanim psi molozusi, nazvani po Molossiju, drevnom grčkom plemenu za koje se mislilo da je uzgajalo divovskog čuvara s velikim kostima psi tipa mastif. Uzgajivači ističu važnost pravilnog druženja i dresure štenaca Cane Corso kako bi se spriječila agresija i neželjeno ponašanje koje može postati problem u odrasloj dobi. Mnogi psi Cane Corso ne vole i agresivno se ponašaju prema njima takodjer mačke i druge kućne ljubimce. Općenito su rezervirani, stabilni, tihi, mirni i laki za dresiranje. Mogu biti crne boje, žuti smeđe, kestenjasto tigraste, siva crvena itd. Podrijetlo su iz Italije a životni vijek im je 10 do 12 godina.
+3 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković

Cane Corso

Što zahtjeva?

Zahtjeva puno vježbanja. Uvijek je spreman na igru i druženje. Pun je energije i samopouzdanja. On je radni pas koji apsolutno voli imati posao. Potrebno im je puno vježbanja,socijalizacije i svakodnevno će jesti velike količine hrane. Nema veike potrebe za održavanje njegove dlake. Nisu zahtjevni prilikom odgoja i uzgoja.

Kakva mu je osobnost?

Može biti izvrstan obiteljski pas,ali u krivim rukama može postati agresivan. Atletski,građe je močan i prirodno dominira. Njegova osobnost može ponekad predstavljati problem vlasniku. Prirodno su teritorijalne i nepovjerljive prema strancima (odmah se postavljaju zaštitnički) i ako ih se rano ne nauči i socijalizira onda i prema drugim životinjama. Ženske Cane Corsa su manje agresivne od muških. Treba se baviti s njima kako nebi došlo do njihove agresije. Razvijen je za čuvanje kuće,posjeda,teritorija. Definitivno je obiteljski pas jer je jako odan i uvijek će štiti svoje vlasnike. Sline više od drugih pasmina,čak hrču. Vole vodu i plivanje. 

Koji mu je životni vijek?

Životni vijek im je od 9-12 godina.

Slična pitanja

2 odgovora
Augustina Kolak 27.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Augustina Kolak
2 odgovora
3 odgovora
3 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...