Znatkica u rubrici Kućni ljubimci od Znatkica
Kako novog psa predstaviti dosadašnjem psu "jedincu" (koji je do sad u obitelji bio jedini pas)? Kako ga pripremiti na novo i stalno društvo? Na što da pri tom da obratim pažnju.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Nabavljamo novog psa, na što trebamo pripaziti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor
Predlažem da ukoliko ste se odlučili na dovođenje još jednog psa u kuću, pobrinete da vaš prvi pas novog člana upozna izvan vaše kuće odnosno na neutralnom terenu. Odaberite mjesto kao što su park, parkiralište ili šuma, kako vaš prvi pas ne bi postao agresivan i teritorijalan prema novom članu. Neka se upoznaju, a ukoliko upoznavanje dobro prođe, nakon kratke zajedničke šetnje, s oba psa se uputite prema vašem stanu. Ukoliko imate dvorište, dobro bi bilo oba psa pustiti da se nakratko zadrže i tamo. Ukoliko vaš stariji pas počne pokazivati znakove agresije, ponovno se udaljite od stana te krenite prema neutralnom terenu. Prije nego se nađete zajedno u vašoj kući/stanu, sve igračke i ono što vaš stariji pas posjeduje uklonite te postupno vraćajte jer bi prilikom prvog susreta moglo oko igračaka biti problema. Također, hranite ih istovremeno, kako ne bi došlo do ljubomore. Isto je i sa igrom. Prilagođavanje pasa na novog člana može biti problematično no ukoliko ste strpljivi, ne bi trebalo biti previše problema.
+3 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Dovođenje novog psa i njegovo upoznavanje sa dosadašnjim psom jedincom nije jednostavan posao i zahtjeva trud i volju s vaše strane.
Prije svega treba dobro razmisliti je li to uopće dobra ideja i je li to pošteno prema ljubimcu, primjerice ako kod kuće imate starijeg psa.
Kada se odlučite dovesti novog psa trebate pripaziti da se vaš donedavno jedinac ne osjeća ugroženo. Ne smijete dopustiti da ga novi pas maltretira i izaziva (ponovno, posebno ako je vaš ljubimac starije dobi). Vrlo je važno i da psu kojeg već imate ostavite sve povlastice (npr. poseban kutak koji je samo njegov, način hranjenja), kako ne bi cijeli proces doživio kao gubitak vlastitog položaja.

Slična pitanja

3 odgovora 196 👀
2 odgovora 590 👀
Augustina Kolak 27.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Augustina Kolak
4 odgovora 251 👀
2 odgovora 297 👀
2 odgovora 219 👀
2 odgovora 1.2k 👀
Augustina Kolak 27.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Augustina Kolak
4 odgovora 1.1k 👀
3 odgovora 275 👀
1 odgovor 208 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...