Iva Murat u rubrici Kućni ljubimci od
Koja pasmina pasa je prikladna za život u stanu, odnosno, kojem psu će u stanu biti dobro? Pretpostavljam da to ne može biti neka velika pasmina pa me zanima koju biste mi preporučili.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Sandra Vukov od
Poznam mnogo vlasnika pasa koje imaju velike pasmine i drže ih u većim stanovima, kako to funkcionira ni sama ne znam ali funkcionira. Poznam i djevojku koja voli udomljavati pse iz azila pa u svome 5-ero sobnom stanu drzi 4 pasa a nekad i više (manjih pasmina). To cijenim ali nekad se pitam da li se to isplati budući da joj je stan gotovo uništen.

Pas zahtjeva mnogo brige bio veliki ili mali ali naravno da je briga o velikom psu i skuplja, takodjer psi vole uništavati stvari koje god vrste bili, samo što su veći psi jači pa mogu i više toga uništiti.

Budući da sam cijeli život živjela u 30 kvadrata, uzela sam si malu pasminu iako volim sve vrste pasmina.

 Nisam mogla zamisliti da imam cane corso, staforda ili neku drugu veliku pasminu u 30 kvadrata bez vrta.

Ako nemate prostora poput mene, toplo savjetujem manje pasmine poput: maltezera, patuljasti pudl, shih tzu, papillon, jorkširski terijer pomeranac, čivava itd. Vlasnici velikih pasa najbolje znaju koliko brige ulažu oko njih i zašto ne bi trebali biti u manjim prostorima.
+4 glasa
Ružica Perić od
uređen od Ružica Perić

NIti jedan pas neće nikada biti u potpunosti sretan u stanu ako ne boravi često vani, ali neke pasmine se lakše prilagode malom prostoru od ostalih. To su one "lijene" odnosno mirnije pasmine. Ne mora to nužno biti "džepni" pas, ali da, istina je da je manjim psima lakše boraviti u manjem prostoru. Osobno imam jack russell terijera i iako imamo veliku kuću, pas dobar dio dana drijema. Još neke pasmine koje bi se mogle dobro uklopiti u stan su zasigurno pudlica, cockapoo, mops, basset goniči, španijel kralja charlesa, buldog, shih tzu, shiba inu, shar pei.

Iako postoje određene pasmine koje su poznate po tome što su manje energične od drugih, ipak moramo imati na umu da je svaki pas pojedinac. Čak i ako je pas slabije energije, još uvijek trebaju svakodnevne šetnje, obogaćivanje, društvo i obuku. 

 

+2 glasa
Gabriela Novosel od
Po meni, svaki pas može živjeti u stanu, naravno ovisno o veličini stana. Psu je važno da ima dovoljnu količinu prostora za sebe i scoje potrebe. Naravno, ukoliko živite u stanu i imate psa, trebate posvetiti više vremena šetnji nego ljudi koji psa imaju u kući s dvorištem. To predstavlja minimalno izvođenje psa 2-3 puta dnevno, poželjno i više od toga.Ukoliko na to niste spremni, rađe nemojte imati psa.

Slična pitanja

2 odgovora 1.2k 👀
Augustina Kolak 27.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Augustina Kolak
2 odgovora 229 👀
3 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 290 👀
2 odgovora 436 👀
1 odgovor 491 👀
2 odgovora 497 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...