930 pregleda
Iva Bašić u rubrici Kućni ljubimci od Iva Bašić
promjena rubrike od Znatko
Razmišljam o tome da udomim patuljastog kunića. Koje su prednosti, a koje mane te životinje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka
odabran od Iva Bašić
 
Najbolji odgovor

Kunići su zaista prekrasne male životinjice i smatram da bi ih svatko, tko može i želi, trebao imati. Zato će moj popis prednosti biti puno dulji od popisa mana.

Prednosti: neopisivo su slatki, maleni su i lagani, nečujni su, mirišljavi su, uredni su, smiješni su, ne zahtijevaju mnogo brige (u usporedbi sa, primjerice, psima), maženje njih često služi kao terapija

Mane: ispadanje dlake, mogu napraviti štetu namještaju, mogu biti neuredni ako se ne nauče odlaziti na wc

 

+5 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Prednosti patuljastog kunića (osobno imam patuljastog ovnolikog kunića) vrlo su inteligentni, vole se maziti čak više se moj kunić voli maziti od mog psa. Veoma su osjećajni, hodaju za vama po cijelom stanu, vole se igrati i mnogo vremena provode igrajući se sa svojim igračkama, gdje god da se zadržavate kunić si tamo nađe mjesto da se legne i bude uz vas. Vrlo su čiste životinje, vole biti u čistom, vole si napraviti čisto, ne treba ih šetati,  ne traže mnogo pažnje.

 

Mane kunića su što ne mogu kontrolirati svoje kuglice... imaju wc najčešće to rade u njemu, kad se nauče mokre uvijek u wc ali što se tiće kuglica one će biti svuda, gdje trebaju biti i ne trebaju. Imaju brz metabolizam čim pojedu to je po svuda. Takodjer kunić ne može i ne smije biti u gajbi dugo.. eventualno preko noći jer to nije životinja da leži u skučenom prostoru, oni moraju hodati i jako vole trčati... moraju se gibati, s obzirom na to, velike su štetočine, vole gristi sve... žice, drvene površine, kauč, vrećice... sve se treba maknuti i nekako izolirati. Moj kunić ima mnogo igračaka, sijena u lopticama, poslastica i sve žice sam postavila visoko tako da se manje fokusirao na uništavanje po stanu.
+5 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Kao vlasnica 3 kunića, mislim da mogu vrlo jednostavno odgovoriti na ovo pitanje!
Prednosti su naravno to što su neopisivo slatki, nježni, tihi i zanimljivi ljubimci. Nemaju neugodan miris, ne treba ih kupati i vrlo lako se brinuti o njima jednom kad steknete naviku. Oni sami po sebi ne zauzimaju mnogo prostora, ali ukoliko ih ne možete paziti cijeli dan potreban im je kavez u kojem će boraviti, jesti, piti i obavljati nuždu. Ne treba puno vremena utrošiti u igru s njima, dajte im nekoliko igračaka i sami će se vrlo dobro zabaviti!

A sada onaj loši dio. Kunići su prilično osjetljivi i podložni bolestima! Mogu se od najobičnijeg propuha prehladiti, a od prehlade nerijetko i uginuti. Događa se i da, ukoliko imate par te jedan od njih ugine, ovaj drugi može uginuti od tuge! Osim bolesti, znaju biti prave štetočine! Sve kablove i žice treba ukloniti jer je samo pitanje vremena kada će ih se kunić domoći.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Kućni ljubimci od Sandra Vukov
3 odgovora
1 odgovor
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Priroda od Sandra Vukov
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...