326 pregleda
Znatkica u rubrici Web Marketing od Znatkica (5.2k bodova)
Kako napisati po svim modernim pravilima content marketinga (hrv. marketing sadržaja) super odgovor na Znatku i zbog toga dobiti odličnu posjećenost online publike? Dakle da je odgovor stvarno famozan i zanimljiv, pa onda i posjećen (broj pregleda uz pitanje).
:)
* povezano sa odgovorom na pitanje: kako kreirati dobar sadržaj za content marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+28 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak (15.8k bodova)
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Investiranjem u stvaranje online sadržaja na Znatku svaki korisnik koji napiše tu odgovor ne samo da će povećati svoju vidljivost na internetu, već će graditi željeni brend i održavati autoritet u području kojim se bavi, kroz koji pak onda može privlačiti nove kupce, a postojeće kupce će zadržavati kao lojalne kupce (program vjernosti). Evo napisati ću Vam par savjeta za pravilan i moderan content marketing:

 1. Pišite koriste odgovore - razmišljajte kroz oči i uši čitatelja/kupaca i pišite odgovore za njih.
 2. Izgled odgovora je bitan - koristite formatiranje teksta kao što je bold, italic, nikako ne underline, koristite podnaslove (eng. Heading), koriste nabrajanja i liste, koristite linkove i ubacite uvijek, ali uvijek barem jednu sliku.
 3. Raznolikost sadržaja je ključna - odgovarajte i na pitanja koja su malo i izvan Vaše domene u kojoj ste ili želite biti autoritet
 4. Pozivajte se na druge stručnjake i utjecajne osobe - pokažite da znate i za ostale, da niste vi jedini te tako stvorite pozitivan društveni stav o Vama osobno
 5. Budite u trendu i relevantni - pišite o najnovijim dostignućima i postignućima u području s kojim se bavite

Ono što bih tu za kraj savjetovao svakom korisniku na Znatku kao zadnji bonus savjet je u zadnjem odlomku Vašeg odgovora uvijek, ali uvijek - pozovete na akciju. To, na primjer, znači da kažete da taj i taj prozvod koji ste upravo opisali u odgovoru čitatelj/kupac može odmah kliknuti na njega i doći ga kupiti s tog linka koji ste stavili na kraju odgovora. 

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno me pitajte ovdje.

Ana Pilato 23.02.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Ana Pilato (7.9k bodova) Kako biti gostujući bloger na Znatku?
Ana Pilato 21.07.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Ana Pilato (7.9k bodova) Kako koristiti Znatka za marketing tj. oglašavanje?
+21 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato (7.9k bodova)

Za pisanje kvalitetnih odgovora na Znatku potrebno je da ozbiljnije i studioznije pristupite odgovaranju. To treba biti stvarno fokusirano i temeljito odgovaranje sa vrlo originalnim odgovorima.

 1. Odredite tko Vam je ciljana publika.
 2. Fokusirajte se samo na jednu od ovih kategorija na Znatku kako biste se fokusirali upravo na Vama ciljanu publiku.
 3. Osmislite i napišite originalan i koristan sadržaj za Vašu publiku.
 4. Ne pišite kako prodajete ovo ili ono u tekstu, već ispričajte Vašoj publici kvalitetnu priču.
 5. Kada napišete odgovor na Znatku dajte to do znanja i drugima na društvenim mrežama kako biste proširili Vašu publiku koja nužno ne moraju biti korisnici na Znatku već mogu biti i samo posjetitelji.
 6. Proširite još više Vaš glas kako biste došli do najudaljenijih pripadnika Vaše publike tako da dogovorite sa voditeljima drugih web stranica koji će na tim svojim web stranicama, dakle van društvenih mreža, objaviti sadržaj i link koji vodi na Vaš odgovor na Znatku.
 7. Optimizirajte sav sadržaj - i odgovor na Znatku, i na društvenim mrežama, i na drugim web stranicama.
 8. Pratite analitičke reporte i analizirajte s drugima (iskusnima?) rezultate pregleda Vašeg odgovora na Znatku.
+13 glasa
Mila Validžić od Mila Validžić (4.9k bodova)
uređen od Mila Validžić

Pronađite željena pitanja sa tematikom koja Vama odgovara, ali i da je tema tražena

Čak i odgovorena, ali prvenstveno ona neodgovorena pitanja su vam dobar izvor inspiracije za ono o čemu želite pisati kao odgovor ovdje u cilju da obogatite Znatkovu ponudu odgovorenih pitanja javnosti. Pitanja vam mogu pomoći da odredite koje teme zanimaju korisnike, a broj pregleda pojedinih pitanja o čemu se ljudi žele informirati na internetu.

 • Potražite pitanje koje je najpopularnije u određenoj rubrici ili općenito aktualno na naslovnici Znatka i razmislite možete li odgovoriti na takva pitanja sa svojim kvalitetnim odgovorom. Kvalitetnijim od postojećih odgovora, ako ih ima.

Napišite najbolji sadržaj za odabrano pitanje 

Nakon što identificirate poželjno pitanje za koju mislite da bi mogli dati zanimljiv odgovor koji je interesantan dovoljnom broju ljudi, pokušajte prvo potražiti na Googleu slične odgovore iz te teme kako biste se inspirirali postojećim sadržajem. Naravno, nikako ne prepisujte već proširite znanje. Inovirajte svoj odgovor. Poboljšavajte ga dok pišete. Vodite se s idejom da želite stvoriti nešto što bi bilo vrijedno i zanimljivo Znatkvoj publici. A to je publika cijelog interneta jer ovako i onako najviše posjeta čujem da na Znatka dolazi sa Google tražilice.

Također je važno imati privlačan naslov u odgovoru te koji je relevantan za sadržaj odgovora da bi ga budući čitatelji mogli pretraživati ​​na Google tražilici. Potražite ovdje na Znatku već ranije napisane odgovore sa savjetima za početnike u SEO optimizaciji i pisanju odgovora.

Pomozite posjetiteljima da otkriju baš Vaš odgovor

Nakon što ste napisali odgovor, razmislite o tome da pomognete relevantnoj publici da ga otkrije tako što ćete ga staviti pred njih. Evo kako:

 • Podijelite link na svoj novi odgovor (odnosno na pitanje na koje ste odgovorili) na mjestima gdje se može pronaći potencijalna publika, kao što su društveni mediji, grupe, newsletter liste, članci na drugim web stranicama i forumima.
 • Kada napišete relevantan odgovor na Znatku, linkajte na njega sa svog sadržaja svoje web stranice. Tako ćete pomoći čitateljima da otkriju Vaš novi odgovor.

Stvorite moderan i vizualno privlačan sadržaj Vašeg odgovora

Pobrinite se da prezentacija sadržaja Vašeg odgovora izgleda moderno i primamljivo te da se tekstovi mogu lako čitati na mobilnim uređajima. Općinito se Znatko automatski brine za to svojom mobilnom inačicom dizajna, ali pazite samo da mu ne naštetite. Vizualni elementi mogu biti snažni, poput visokokvalitetnih slika i videozapisa ubačenih sa servisa koje Znatko podržava, a to su, koliko vidim, YouTube, Vimeo, TikTok i Instagram.

+11 glasa
Nino Marić od Nino Marić (15.7k bodova)
uređen od Nino Marić

Ako se pod super odgovor podrazumijeva odgovor koji je jako puno čitan, odnosno ako želite da osim lajkova imate i veliki doseg publike odnosno veliku čitanost, ovdje je Znatko donio neke smjernice iz interne analize tekstova koje je objavljivala Znatkova redakcija:

Odgovor na linku na pitanje iznad govori koje sadržaje (tekstove) ima smisla objaviti na Znatku kako biste povećali čitanost, a pretpostavljam da više čitanosti onda vodi i do više lajkova odnosno super sadržaju (eng. content) na Znatku.

Ima tu i par odgovora koliko je pitanje, a koliko odgovor bitan da na kraju dobijete veću čitanost odnosno broj pregleda:

+7 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić (2.5k bodova)

Osim svih klasičnih savjeta koje možete ovdje pročitati kao odgovore, ima i par trikova koje sam pronašla analizirajući tu na platformi stara pitanja i odgovore...

Dakle, primjenite sve što ovdje pročitate, ali pazite i na sljedeće što je specifično tu za platformu...

 • Potražite pitanje koje ima jako puno pregleda, a loš ili nikakav odgovor. Vaš odgovor napisan s puno truda će uskoro dobiti puno pozitivnih glasova.
 • Pišite odgovor s puno truda, da je kvalitetan i dug. Broj ukupnih glasova na odgovore ispod takvog prvog u nizu iscrpnog i dugačkog odgovora je puno manji.
 • Ne odgovarajte na pitanja koja već imaju kvalitetan odgovor koji je prikupio puno glasova. Teško da će Vaš odgovor na kraju biti išta bolje primjećen.
 • Općenito, puno je zahtjevnije odgovarati na pitanja koja već imaju odgovor ili odgovore ili odabran najbolji odgovor. U pravilu, takva pitanja izbjegavati. Osim ako baš imate nešto novo za napisati što još nitko nije napisao (kao ja sada).

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
Milan Šaljivđija 18.01.2022. pitanje u rubrici Internet od Milan Šaljivđija (3.2k bodova)
2 odgovora
Marketing odjel d.o.o. 01.10.2020. pitanje u rubrici Razno od Marketing odjel d.o.o. (10.8k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

eCommAwards 2023

MONEY MOTION 2023

Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva
WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023
Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...