Isplati li se naučiti raditi s Linuxom i je li Linux pretežak?

72 pregleda
Ivan Gačić 07.03. pitanje u rubrici Softver od Ivan Gačić [Superaktivan] (4,229 bodova)
11.06. promjena rubrike od Znatko

Isplati li se naučiti raditi s Linuxom i je li Linux pretežak?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Da li za web hosting odabrati Linux ili Windows?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Duh Robot 17.09. odgovor od Duh Robot [Superaktivan] (2,258 bodova)
Pozdrav!

Na svako pitanje u kojem se spominje isplativost, odgovor je isti - ako želite da bude isplativo, morate to unovčiti, pa isto vrijedi i za učenje rada s Linux operativnim sustavom.

Znanje korištenja Linux operativnog sustava samo po sebi ima neke prednosti, jer omogućuje drugačiji način razmišljanja o podatcima i organizaciji istih od npr. Window operativnog sustava, ali ukoliko stečeno znanje ne primjenjujete u poslu tj. aktivnostima koje donose profit, onda ono neće biti isplativo.

Ono što je sigurno je to da je Linux jako raširen i da ima prednosti u usporedbi s Windows operativnim sustavom te je cijenjen posao Linux administratora, pa s te strane vrijedi uložiti truda i vremena te naučiti instalirati, konfigurirati i koristiti Linux operativni sustav i programe koji se na njemu mogu koristiti.
+2 glasa
Gabriela Novosel 08.06. odgovor od Gabriela Novosel [Proaktivan] (760 bodova)
Svako znanje u životu je dobrodošlo, pa tako i znanje služenja Linux sustavom. Ne brinite se, nije zahtjevno niti teško, dapače, Linux je svega malo manje intuitivan sustav od Windowsa, i ukoliko ste napredniji korisnik računala nebi vam trebao bit iproblem savladati sustav Linux. Postoje finese, kao i kod drugih sustava, za čije savladavanje treba više vremena i znanja, ali što se osnovnog korištenja tiče nebi trebao predstavljati problem.

Slična pitanja

1 odgovor 167 pregleda
2 odgovora 113 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...