1.1k pregleda
Klara Janković u rubrici Umjetnost i kultura od Klara Janković
Koja je od navedenih tehnika "zahvalnija", ostvaruje kvalitetniji rad? Osvrnuti se na detalje, pozadinu, slikanje pejzaža/portreta...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Jana Jančić od Jana Jančić
Ulje na platnu omogućuje puno detaljnije slikanje radi sporijeg sušenja i duljeg vremena za manipulaciju boja. Njime možete postići realniju sliku, lakše je modelirati i postići 3D izgled.
Akril je zahtjevnija tehnika, treba imati više iskustva i brzine s njom. Potrebno je puno strpljenja i znanja za obje tehnike, no u akrilu je teže prelaziti slojem preko sloja zbog bržeg sušenja i težeg postizanja prijelaza boja. Važna stvar za napomenuti kod uljanih boja da baš zbog njenog sporijeg sušenja je lakše podleći muljanju boja i time pokvariti izgled slike.
Ne može se izdvojiti koja od te dvije tehnike daje kvalitetniji rad, jer kvaliteta slike ne ovisi o tehnici koliko o vama i vašoj manipulaciji tim tehnikama. Svaka tehnika ima svoju specifičnu uporabu i biranje tehnike koju će te koristiti ovisi o tome kakvu sliku i atmosferu želite postići.
+10 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Obično ćete otkriti da uljne boje sadrže više pigmenta. što omogućuje bogatije i živopisnije boje. Akrilne boje takodjer mogu lagano potamniti dok se suše, što znači da boja koju ste pomiješali možda nije točna boja koja završava na platnu. Rekla bi da je tehnika ulja na platnu kvalitetnija jer uljne boje ostaju mokre puno duže od akrila, to daje fleksibilnost da započnete sliku, a zatim se vratite sljedeći dan i nastavite tamo gdje ste stali.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...