259 pregleda
Nikolina Šrajbek u rubrici Zabava od Nikolina Šrajbek (71.4k bodova)
Koje su must have društvene igre za obiteljsko druženje? Gdje ih kupiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (17.0k bodova)
Ovisi kakve igre volite kao obitelj i kolko su stara djeca ali evo nekoliko preporuka, sigurno će vam se bar jedna od ovih svidjeti:
- Uno
- Monopoly
- Catan
- Cluedo
- 5 sekundi
- Pictionary
- Rizik
- Alias
- Azul
- Scrabble
- Jamp
- Triomino
- Jenga
- Čovječe ne ljuti se
- Domino


Dosta ovih igara može se kupiti u Mulleru, a često ih viđam i po knjižarama(Znanje i Hoću Knjigu npr.). Ako vam se ne hoda po dućanima mogu se naći i online.
+7 glasa
Ana Smrk od Ana Smrk (905 bodova)

Za početak, navest ću par opcija odličnih društvenih igara ukoliko imate mališane u obitelji. Imala sam prilike raditi u igraonici i na organizaciji dječjih rođendana i mogu vam reći da malci (dječica do 10 godina) obožavaju igre Gusar u bačvi ili Pop up gusar (cilj je bockanjem izbaciti gusara iz bačve), Igra operacijaIgra operacija - psić (igraći odstranjuju predmete iz psićevog trbuščića), Activity junior (za starije od 8 godina; crtanjem, pantomimom ili objašnjavanjem jedan igrač predstavlja pojmove, ostali pogađaju o čemu se radi), Alias junior (cilj je u ograničenom vremenu objasniti što više slika s kartica drugim riječima), Krokodil zubar (krokodilu se vade zubići), Gladni nilski konj (cilj je nilskim konjem pojesti što više kuglica), novi Uno junior sa sličicama životinja je također super (i preslatka) opcija, a od klasika tu su Monopoly junior, Memory i Twister.

Za sve nas ostale, 'veliku djecu', iz stvarno velikog broja društvenih igara koje se mogu naći na tržištu, izdvojila bih Alias party, Catan, Uno flip, Dos (za sve ljubitelje Una, stigla je nova, drugačija verzija), Jenga, Activity, Pictionary (Air verzija je baš baš super), Jamb, Pogodi tko, Arboretum (kartaška igra, cilj je stvoriti što ljepšu vrtnu stazu i tako skupiti što više bodova), Tik Tak Buum (prezabavna - cilj je prisjetiti se pogodne riječi što brže tako da možete što prije idućem igraču proslijediti Tik Tak 'bombu'), Harry Potter - Hogwarts Battle i neizostavni klasici;: Crni Petar, Potapanje brodova, Dama, MikadoGrad-država.

Ove navedene, a i još puno drugih društvenih igara, mogu se nabaviti u Linksu, Svijetu medija, Konzumu, Mülleru, knjižari Znanje, Bubamari, Tisku, poslovnicama Pošte i sl.

 

+6 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić (9.0k bodova)
Društvene igre nezaobilazna su aktivnost svakog druženja. One nam omogućuju povezivanje i zabavu sa članovima obitelji i prijateljima te bude natjecateljski duh. Kao najbolje društvene igre izdvojila bih: Pictionary, Alias, Scrabble i Jamb. Pictionary i Alias vrlo su dinamični te su namijenjeni igri u timovima zbog čega su pogodniji ako je veće društvo. Scrabble i Jamb iziskuju više razmišljanja i taktike ali su također zanimljive igre koje traže komunikaciju i interakciju.

Ako kod kuće nemate ove društvene igre svakako bih preporućila da nabavite barem jednu, a mogu se nabaviti u brojnim trgvinama (konzum, svijet medija, knjižara znanje...).

Također treba napomenuti da se dobro društvo uvijek uspije zabaviti i uz klasičnu igru pantomime koja je besplatna i nije zahtjevna po pitanju opreme i pravila.

Slična pitanja

3 odgovora
3 odgovora
Ivana Basar 08.09.2020. pitanje u rubrici Zabava od Ivana Basar (3.9k bodova)
1 odgovor
Ivana Steković 30.11.2021. pitanje u rubrici Razno od Ivana Steković (26.2k bodova)
1 odgovor
Znatkica 27.10.2020. pitanje u rubrici Zabava od Znatkica (5.3k bodova)
3 odgovora
Robert Mali 16.04.2016. pitanje u rubrici Zabava od Robert Mali (7.0k bodova)
2 odgovora
Mirela Benić 22.09.2020. pitanje u rubrici Zabava od Mirela Benić (246 bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...