276 pregleda
Marinko Zadro u rubrici Zabava od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)

Znatkavci, tražim po netu no jel imate kakvu preporuku za digitalne društvene igre za cijelu obitelj (mama, tata, 2 sina i kćer je još beba)? Dakle, da zamijenimo klasične igre na ploči (eng. board game) s igrama na tabletu, monitoru ili televizoru (mobitel mogu spojiti na tv). Imate li iskustva s nekom tako dobrom digitalnom društvenom igrom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.7k bodova)
Što se tiče digitalnih društvenih igara, znam za 2 moguće opcije. Jedna od njih je aplikacija za pc, a druga je aplikacija za tablet/mobitel.

Ova za PC se zove the game of life. To je ustvari digitalna verzija popularne istoimene društvene igre. U ovoj igri može sudjelovati veći broj igrača, odnosno maksimalno do 4 igrača, pa je savršena za obiteljska druženja pred malim ekranom. Uz svu zabavu to bi mogao biti i dobar način da vaša djeca nauče engleski jezik, ili barem neke osnove istog.

Druga preporuka je igra za android uređaje nazva 4 player reactor. U toj igri također može sudjelovati do 4 igrača, no ona se ne igra na računalu, već kako sam i rekao na android uređaju. U ovoj je igri cilj reagirati najbrže od svih ostalih igrača koji igraju, te na kraju skupiti najveći broj bodova. Kroz tu igru djeca također mogu naučiti svašta.
+4 glasa
Iva Murat od Iva Murat [Turboaktivan] (26.5k bodova)

Preporučujem društvenu igru Pictionary air. U igri dobijete 112 karata s pojmovima koje crtate, kao u klasičnom Pictionaryju. Caka je u tome što ovdje crtate po zraku. Potrebno je na tablet ili na mobitel besplatno preuzeti aplikaciju Pictionary air. Mobitel tada usmjerite prema igraču koji crta po zraku, a crtež se prikazuje na ekranu. Prikaz s mobitela ili tableta možete prenijeti na televizor kako bi svi igrači mogli vidjeti crtež. Vrlo je teško crtati po zraku, ali upravo zato je igra zabavna i dobro ćete se nasmijati. Više o igri pročitajte na https://bazzar.hr/p/DE4A22N-pictionary-air-drustvena-igra-novo-izdanje.

Preko interneta možete igrati društvenu igru Rummikub. Igra se sastoji od pločica s brojevima. Trebate slagati nizove brojeva (npr. 123) pri čemu niz mora biti u istoj boji, ili skupove istih brojeva (npr. 777) pri čemu je svaki broj druge boje. Možete nastavljati i mijenjati tuđe nizove. Igra je vrlo zanimljiva, pogotvo ako igra više ljudi. Neke partije su dosta brzo gotove, a neke mogu potrajati dugo. Ovu igru možete kupiti u fizičkom obliku, ali možete ju i besplatno instalirati u digitalnom obliku i igrati na laptopu ili tabletu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rummikubfree&hl=en.

 

 

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)
uređen od Nikolina Šrajbek
Besplatna i zabavna igra za cijelu obitelj zove se Drawize, a napravljena je na foru Pictionaryja. Uveli su i novu opciju zajedničkog crtanja pa svaka osoba u timu ima pravo napraviti nekoliko poteza na crtežu dok ne istekne vrijeme crtanja za prvu osobu. Potom nastupa druga osoba iz tima. Crtači se izmjenjuju sve dok ne istekne cjelokupno vrijeme za pogađanje riječi. Jezik riječi birate sami što je odlično za učenje novih stranih jezika. Nakon što se skupi određen broj novčića, oslobađa se dodatan pribor za crtanje, kao i dodatne boje, ali i u samom početku ima dovoljno alata za crtanje dobivenog pojma.

Diner DASH Adventures je, također, maštovita i zabavna igra za cijelu obitelj. U igri se očekuje da obitelj stvara nova jela, kupuje i poslužuje hranu, uređuje restoran, a naglašava multitasking i suradnju svih članova što je pogodno za poticanje komunikacijskih vještina, uvažavanje tuđeg mišljenja, zastupanje osobnih stavova, poticanje mašte i učenju odgovornosti. Igrica pomalo podsjeća na The Sims.

Slična pitanja

1 odgovor 155 pregleda
7 odgovora 398 pregleda
2 odgovora 153 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...