Nikolina Šrajbek u rubrici Zabava od
Koje su must have društvene igre za obiteljsko druženje? Gdje ih kupiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Ružica Perić od
Ovisi kakve igre volite kao obitelj i kolko su stara djeca ali evo nekoliko preporuka, sigurno će vam se bar jedna od ovih svidjeti:
- Uno
- Monopoly
- Catan
- Cluedo
- 5 sekundi
- Pictionary
- Rizik
- Alias
- Azul
- Scrabble
- Jamp
- Triomino
- Jenga
- Čovječe ne ljuti se
- Domino


Dosta ovih igara može se kupiti u Mulleru, a često ih viđam i po knjižarama(Znanje i Hoću Knjigu npr.). Ako vam se ne hoda po dućanima mogu se naći i online.
+7 glasa
Ana Smrk od

Za početak, navest ću par opcija odličnih društvenih igara ukoliko imate mališane u obitelji. Imala sam prilike raditi u igraonici i na organizaciji dječjih rođendana i mogu vam reći da malci (dječica do 10 godina) obožavaju igre Gusar u bačvi ili Pop up gusar (cilj je bockanjem izbaciti gusara iz bačve), Igra operacijaIgra operacija - psić (igraći odstranjuju predmete iz psićevog trbuščića), Activity junior (za starije od 8 godina; crtanjem, pantomimom ili objašnjavanjem jedan igrač predstavlja pojmove, ostali pogađaju o čemu se radi), Alias junior (cilj je u ograničenom vremenu objasniti što više slika s kartica drugim riječima), Krokodil zubar (krokodilu se vade zubići), Gladni nilski konj (cilj je nilskim konjem pojesti što više kuglica), novi Uno junior sa sličicama životinja je također super (i preslatka) opcija, a od klasika tu su Monopoly junior, Memory i Twister.

Za sve nas ostale, 'veliku djecu', iz stvarno velikog broja društvenih igara koje se mogu naći na tržištu, izdvojila bih Alias party, Catan, Uno flip, Dos (za sve ljubitelje Una, stigla je nova, drugačija verzija), Jenga, Activity, Pictionary (Air verzija je baš baš super), Jamb, Pogodi tko, Arboretum (kartaška igra, cilj je stvoriti što ljepšu vrtnu stazu i tako skupiti što više bodova), Tik Tak Buum (prezabavna - cilj je prisjetiti se pogodne riječi što brže tako da možete što prije idućem igraču proslijediti Tik Tak 'bombu'), Harry Potter - Hogwarts Battle i neizostavni klasici;: Crni Petar, Potapanje brodova, Dama, MikadoGrad-država.

Ove navedene, a i još puno drugih društvenih igara, mogu se nabaviti u Linksu, Svijetu medija, Konzumu, Mülleru, knjižari Znanje, Bubamari, Tisku, poslovnicama Pošte i sl.

 

+6 glasa
Silvija Garić od
Društvene igre nezaobilazna su aktivnost svakog druženja. One nam omogućuju povezivanje i zabavu sa članovima obitelji i prijateljima te bude natjecateljski duh. Kao najbolje društvene igre izdvojila bih: Pictionary, Alias, Scrabble i Jamb. Pictionary i Alias vrlo su dinamični te su namijenjeni igri u timovima zbog čega su pogodniji ako je veće društvo. Scrabble i Jamb iziskuju više razmišljanja i taktike ali su također zanimljive igre koje traže komunikaciju i interakciju.

Ako kod kuće nemate ove društvene igre svakako bih preporućila da nabavite barem jednu, a mogu se nabaviti u brojnim trgvinama (konzum, svijet medija, knjižara znanje...).

Također treba napomenuti da se dobro društvo uvijek uspije zabaviti i uz klasičnu igru pantomime koja je besplatna i nije zahtjevna po pitanju opreme i pravila.

Slična pitanja

3 odgovora 618 👀
3 odgovora 870 👀
2 odgovora 598 👀
Ivana Steković 30.11.2021. pitanje u rubrici Razno od Ivana Steković
1 odgovor 530 👀
3 odgovora 940 👀
2 odgovora 320 👀
Mirela Benić 22.09.2020. pitanje u rubrici Zabava od Mirela Benić
3 odgovora 911 👀
7 odgovora 959 👀
Lovro Gorup 12.11.2020. pitanje u rubrici Zabava od Lovro Gorup
1 odgovor 260 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...