280 pregleda
Nikolina Šrajbek u rubrici Zabava od Nikolina Šrajbek
Koje su must have društvene igre za obiteljsko druženje? Gdje ih kupiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Ovisi kakve igre volite kao obitelj i kolko su stara djeca ali evo nekoliko preporuka, sigurno će vam se bar jedna od ovih svidjeti:
- Uno
- Monopoly
- Catan
- Cluedo
- 5 sekundi
- Pictionary
- Rizik
- Alias
- Azul
- Scrabble
- Jamp
- Triomino
- Jenga
- Čovječe ne ljuti se
- Domino


Dosta ovih igara može se kupiti u Mulleru, a često ih viđam i po knjižarama(Znanje i Hoću Knjigu npr.). Ako vam se ne hoda po dućanima mogu se naći i online.
+7 glasa
Ana Smrk od Ana Smrk

Za početak, navest ću par opcija odličnih društvenih igara ukoliko imate mališane u obitelji. Imala sam prilike raditi u igraonici i na organizaciji dječjih rođendana i mogu vam reći da malci (dječica do 10 godina) obožavaju igre Gusar u bačvi ili Pop up gusar (cilj je bockanjem izbaciti gusara iz bačve), Igra operacijaIgra operacija - psić (igraći odstranjuju predmete iz psićevog trbuščića), Activity junior (za starije od 8 godina; crtanjem, pantomimom ili objašnjavanjem jedan igrač predstavlja pojmove, ostali pogađaju o čemu se radi), Alias junior (cilj je u ograničenom vremenu objasniti što više slika s kartica drugim riječima), Krokodil zubar (krokodilu se vade zubići), Gladni nilski konj (cilj je nilskim konjem pojesti što više kuglica), novi Uno junior sa sličicama životinja je također super (i preslatka) opcija, a od klasika tu su Monopoly junior, Memory i Twister.

Za sve nas ostale, 'veliku djecu', iz stvarno velikog broja društvenih igara koje se mogu naći na tržištu, izdvojila bih Alias party, Catan, Uno flip, Dos (za sve ljubitelje Una, stigla je nova, drugačija verzija), Jenga, Activity, Pictionary (Air verzija je baš baš super), Jamb, Pogodi tko, Arboretum (kartaška igra, cilj je stvoriti što ljepšu vrtnu stazu i tako skupiti što više bodova), Tik Tak Buum (prezabavna - cilj je prisjetiti se pogodne riječi što brže tako da možete što prije idućem igraču proslijediti Tik Tak 'bombu'), Harry Potter - Hogwarts Battle i neizostavni klasici;: Crni Petar, Potapanje brodova, Dama, MikadoGrad-država.

Ove navedene, a i još puno drugih društvenih igara, mogu se nabaviti u Linksu, Svijetu medija, Konzumu, Mülleru, knjižari Znanje, Bubamari, Tisku, poslovnicama Pošte i sl.

 

+6 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Društvene igre nezaobilazna su aktivnost svakog druženja. One nam omogućuju povezivanje i zabavu sa članovima obitelji i prijateljima te bude natjecateljski duh. Kao najbolje društvene igre izdvojila bih: Pictionary, Alias, Scrabble i Jamb. Pictionary i Alias vrlo su dinamični te su namijenjeni igri u timovima zbog čega su pogodniji ako je veće društvo. Scrabble i Jamb iziskuju više razmišljanja i taktike ali su također zanimljive igre koje traže komunikaciju i interakciju.

Ako kod kuće nemate ove društvene igre svakako bih preporućila da nabavite barem jednu, a mogu se nabaviti u brojnim trgvinama (konzum, svijet medija, knjižara znanje...).

Također treba napomenuti da se dobro društvo uvijek uspije zabaviti i uz klasičnu igru pantomime koja je besplatna i nije zahtjevna po pitanju opreme i pravila.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
Ivana Steković 30.11.2021. pitanje u rubrici Razno od Ivana Steković
1 odgovor
3 odgovora
2 odgovora
Mirela Benić 22.09.2020. pitanje u rubrici Zabava od Mirela Benić
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...