Matija Kranjčić u rubrici Promet i vozila od Matija Kranjčić
uređen od Znatko
Isplati li se uložiti u hybridno vozilo, pošto električnih punionica još uvijek na našem dijelu kontinenta nema u dovoljnom broju, a zagađenje izgaranjem fosilnih goriva dovodi do sve većih klimatskih ekstrema i neprirodnosti?

Za 95% korištenja auta u gradskoj vožnji, a ostalih 5% na međugradskoj - rijetko internacionalnoj, bi li potrošnja mogla biti značajno manja, a time i negativan učinak na prirodu smanjen?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Iz osobnog iskustva osoba koje me okružuju mogu reći da se za Vaš opisani slučaj više isplati posjedovati hibridno vozilo. Hibridno vozilo omogućuje izuzetno malu potrošnju pri korištenju u gradskoj vožnji jer se regenerativnim kočenjem, radom motora i vrtnjom kotača baterija puni, a također postoje i oni hibridni auti koji se mogu ukopčati na punionici i na taj način napuniti baterija i mislim da se takvi auti zovu "plug-in hyibrid", ali nisam sigurna. Znam da hibridno vozilo u principu nema veliku bateriju kao što ju ima potpuno električno vozilo, ali je zato primjetna velika razlika između bilo kojeg električnog vozila s pristojnim dometom i hibridnog vozila koje se češće usproeđuje s klasičnim autom s pogonom na motor na unutarnje izgaranje fosilnih goriva. Negativan je učinak na prirodu, koliko sam upoznata, doveden u pitanje jer se radi o manjoj potrošnji i manjem zagađenju ugljikovim dioksidom, ali skladištenje baterije nakon određenih godina upotrebe je još uvijek upitno.

Slična pitanja

1 odgovor 3.6k 👀
2 odgovora 357 👀
3 odgovora 715 👀
1 odgovor 1.7k 👀
1 odgovor 579 👀
1 odgovor 309 👀
2 odgovora 397 👀
2 odgovora 308 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...