Kuzma Topić u rubrici Promet i vozila od Kuzma Topić
promjena rubrike od Znatko
Po internet stranicama proizvodaca vozila stoji potrosnja koja se dobije u laboratorisjkim uvjetima, gdje se mogu naci podaci o stvarnoj potrosnji vozila?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Arya Oberoj od Arya Oberoj

Pozdrav!

Vjerujem da je sad već puno novih detalja o potrošnji goriva za pojedine modele dostupno na internetu i mnogo je videja objavljeno na Youtube-u gdje su pojedinci testrali razna vozila i dali informacije i svoj stav općenito o nekom modelu auta. Tak' da svakako savjetujem da možda pokušate i s tim izvorima, vjerujem da ćete puno korisnih informacija naći.

Jedan od alata koji je ponuđen na internetskim stranicama je Potrošnja goriva - Q Service. Utipkate željene, realne parametre i web Vam da sliku potrošnje u kunama, u litrama itd. (:

Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Marinko Zadro
07.08.2023. promjena rubrike od Znatko
Kako izračunati potrošnju goriva?
+7 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović
uređen od Laura Marjanović

Moja je prijateljica imala sličan problem jer isto nije mogla dokučiti koja joj je stvarna potrošnja goriva, koja je po njezinoj procjeni bila daleko viša od one naznačenje u specifikacijama i papirima od vozila koje je dobila s njime kada ga je kupila. Na kraju istraživanja po internetu, isto kao i Vi, pronašla je vlastiti način kako izračunati potrošnju Vašeg osobnog automobila. Počela je zapisivati brojeve ukupno pređenih kilometara (ODO) i litre goriva koje bi platila na benzinskoj. Tim se putem može lako podijeliti broj kilometara s litrama koje su potrošene, a kasnije su u upotrebu puštene i brojne popularne aplikacije za praćenje troškova Vašeg osobnog automobila. U takve i tome slične aplikacije možete upisati i ostale potrošnje, uz onu na gorivo, možete upisati i cijenu održavanja, popravaka, zamjenskih materijala, nezgoda i slično i na taj način dobiti koliko Vas je zapravo auto koštao godišnje ili ukupno. Prilažem i link na jednu takvu dobru aplikaciju: https://www.fuel.io/

Znatkica od Znatkica
Može link na neku takvu dobru aplikaciju?

Slična pitanja

3 odgovora 713 👀
1 odgovor 3.6k 👀
1 odgovor 271 👀
Nino Marić 22.04.2022. pitanje u rubrici Promet i vozila od Nino Marić
2 odgovora 396 👀
1 odgovor 1.7k 👀
1 odgovor 577 👀
1 odgovor 735 👀
1 odgovor 306 👀
2 odgovora 306 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...