Biljana Tandara u rubrici Web Marketing od
Kakve sve maling liste možemo naći?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Hrvoje Novak od
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor

Imamo spam i newsletter mailing liste.

1. SPAM

1.a) U svakodnevnom poslovanju u protekle 3 godine korisnik je skupio listu mail adresa. Mailovi su uglavnom korišteni u direktnoj komunikaciji gdje su pošiljatelj i primatelj maila izmjenjivali poslovne informacije i dogovarali zajedničke poslove. Ukratko, stekli su neki partnerski odnos. Nakon 3 godine ovakve komunikacije korisnik je skupio listu od 600 poslovnih kontakata. U ovom trenu korisnik otvara svoj site i želi ga promovirati svojim partnerima zajedno sa svojim novim proizvodom. Slanje ovakve promotivne obavijesti gdje se reklamiraju novi proizvodi i/ili usluge korisnicima koji su do sada komunicirali direktno s vama u organizacijske svrhe je SPAM. Ukoliko korisnik želi informacije o vašim proizvodima može to i sam zatražiti. Glavni problem kod ovog primjera je što stradaju i osobe koje su vam pisale samo jednom i nemaju apsolutno nikakvog interesa za vaše poslovanje, međutim takve osobe će završiti u vašem adresaru i primiti ovaj promotivni mail.

1.b) Otvorili ste novu firmu, te ste si dali truda i par dana vršili razna pretraživanja po internetu, skupili listu potencijalnih kupaca i/ili partnera. Od trećih strana ste kupili listu poslovnih kontakata. Poželjeli ste poslati im newsletter sa obavijesti da ste otvorili firmu i želite im promovirati svoje usluge i proizvode. Topla preporuka je da to ne činite jer bi u tom slučaju slali SPAM! Korisnici mail adresa koje ste prikupili na ovaj način vas nisu tražili da im šaljete promotivne materijale, stoga je pošta koju šaljete neželjena i klasificira se kao SPAM.

2. NEWSLETTER

2.a) Otvorili ste novi site. Na svom siteu ste napravili korisnički dio, tokom nekoliko godina na site vam se registrirao određeni broj korisnika, prilikom registracije označili su kvačicu da žele primati obavijesti od administratora site-a o novitetima. Slanje mailova na ovu bazu korisnika je dopušteno jer su korisnici sami zatražili da žele primati novosti od vas i takav mail nije klasificiran kao SPAM.

2.b) Na svom siteu nemate korisnički dio međutim postoji forma za prijavu na newsletter. Svaki novi korisnik koji se prijavi mora verificirati svoj identitet. Povremeno želite svojim korisnicima poslati novosti vezane uz vaše poslovanje i za to imate legalnu osnovu jer su korisnici zatražili da žele primati obavijesti od vas i ti mailovi nisu SPAM.

Slična pitanja

2 odgovora 743 👀
1 odgovor 307 👀
3 odgovora 898 👀
4 odgovora 549 👀
3 odgovora 875 👀
Zoran Jurić 03.09.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
1 odgovor 4.8k 👀
Ivana Basar 06.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Ivana Basar
3 odgovora 1.2k 👀
Zoran Jurić 12.02.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
1 odgovor 672 👀
1 odgovor 444 👀
2 odgovora 981 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...