122 pregleda
Redakcija u rubrici Poslovanje od Redakcija [Megaktivan] (14.8k bodova)

Kako se financira razvoj BOLT usluge - aplikacija prijevoz putnika, dostavu hrane i namirnica...?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.1k bodova)

Financijski poticaj za nastavak izgradnje prve europske superaplikacije

BOLT PRIKUPIO 600 MILIJUNA EURA INVESTICIJA

Prikupljena sredstva primarno će se koristiti za osnaživanje Bolt Marketa koji će do kraja 2021. zaživjeti i u Hrvatskoj, a dio investicija uložit će se i za ubrzanje širenja postojećih usluga.

Bolt, prva europska superaplikacija, zatvorila je krug financiranja vrijedan 600 milijuna eura, čime je njezina ukupna vrijednost premašila 4 milijarde eura. Sredstva su prikupljena od novih ulagača, među kojima su Sequoia, Tekne i Ghisallo, te od postojećih poput G Squareda, D1 Capitala i Naye. Bolt je u posljednjih godinu dana doživio snažan rast poslovanja na koji je utjecalo i povećanje broja korisnika. 

Prva europska superaplikacija okuplja 75 milijuna korisnika diljem svijeta koji imaju mogućnost korištenja nekoliko usluga:

  1. vožnje na zahtjev, 
  2. usluge dijeljenja automobila Bolt Drive,
  3. najam romobila i električnih bicikala,
  4. Bolt Food - usluga dostave hrane iz restorana, te
  5. Bolt Market - nedavno predstavljena usluga dostave namirnica u roku od 15 minuta.

Bolt u Hrvatskoj trenutačno ima vodeću poziciju u ride-hailing segmentu, odnosno pružanju vožnji na zahtjev koje, na mjesečnoj razini, osigurava nekoliko tisuća vozača diljem Hrvatske. Broj korisnika Boltovih usluga kontinuirano raste pa je na razini Hrvatske u srpnju zabilježeno povećanje od čak 87 posto, dok je broj završenih vožnji u prvih sedam mjeseci, u usporedbi s 2020., porastao za 68 posto.

„Gradimo budućnost u kojoj ljudi nisu primorani kupovati automobile koji uzrokuju prometne gužve i dodatno zagađuju okoliš, već koriste prijevoz na zahtjev kad im je to zaista potrebno. Nakon sedam godina intenzivne tržišne utakmice, Boltove usluge za mobilnost i dostavu danas predstavljaju značajno bolju alternativu.“

...istaknuo je Markus Villig, osnivač i CEO Bolta te izrazio zadovoljstvo činjenicom da europska superplatforma Bolt svoje usluge donosi milijunima kupaca diljem Europe i Afrike, pri čemu je fokus sa samih automobila preusmjeren na povratak gradova ljudima. Osim u ride-hailing segmentu, Bolt u Hrvatskoj bilježi dobre poslovne rezultate i kroz najam romobila te dostavu hrane. Hrvatskim gradovima – Varaždinom, Rijekom i Osijekom prometuje ukupno 550 Bolt električnih romobila putem kojih je prijeđeno ukupno više od 430.000 kilometara. S druge strane, Bolt Food je u Hrvatskoj od siječnja do lipnja 2021. ostvario rast od 97 posto, pri čemu je lipanj ove godine zaključen s 34 puta više narudžbi u odnosu na lipanj 2020.

U sljedećih nekoliko mjeseci Bolt će novu uslugu 15-minutne dostave namirnica – Bolt Market – predstaviti u 10 europskih država. Nova tržišta uključuju Hrvatsku, baltičke i srednjoeuropske države te Švedsku, Portugal i Rumunjsku. Bolt će unutar Bolt Marketa koristiti postojeću tehnologiju i mrežu dostavljača, kao i dragocjeno iskustvo dostave stečeno na spomenutim tržištima.


Više o Boltu

Bolt je vodeća europska superplatforma s više od 75 milijuna korisnika u više od 45 zemalja diljem Europe i Afrike te snažnim usmjerenjem ka izgradnji cjenovno pristupačnog, sigurnog i održivog urbanog prijevoza. U svojoj ponudi Bolt ima niz usluga, od vožnje na zahtjev i usluge dijeljenih automobila do kratkoročnog najma električnih romobila bicikala te dostave hrane i namirnica.

Slična pitanja

0 odgovora 178 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...