Redakcija u rubrici Kompanije i karijere od
prikazano od Znatko

Kako se financira razvoj BOLT usluge - aplikacija prijevoz putnika, dostavu hrane i namirnica...?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Marketing odjel d.o.o. od

Financijski poticaj za nastavak izgradnje prve europske superaplikacije

BOLT PRIKUPIO 600 MILIJUNA EURA INVESTICIJA

Prikupljena sredstva primarno će se koristiti za osnaživanje Bolt Marketa koji će do kraja 2021. zaživjeti i u Hrvatskoj, a dio investicija uložit će se i za ubrzanje širenja postojećih usluga.

Bolt, prva europska superaplikacija, zatvorila je krug financiranja vrijedan 600 milijuna eura, čime je njezina ukupna vrijednost premašila 4 milijarde eura. Sredstva su prikupljena od novih ulagača, među kojima su Sequoia, Tekne i Ghisallo, te od postojećih poput G Squareda, D1 Capitala i Naye. Bolt je u posljednjih godinu dana doživio snažan rast poslovanja na koji je utjecalo i povećanje broja korisnika. 

Prva europska superaplikacija okuplja 75 milijuna korisnika diljem svijeta koji imaju mogućnost korištenja nekoliko usluga:

  1. vožnje na zahtjev, 
  2. usluge dijeljenja automobila Bolt Drive,
  3. najam romobila i električnih bicikala,
  4. Bolt Food - usluga dostave hrane iz restorana, te
  5. Bolt Market - nedavno predstavljena usluga dostave namirnica u roku od 15 minuta.

Bolt u Hrvatskoj trenutačno ima vodeću poziciju u ride-hailing segmentu, odnosno pružanju vožnji na zahtjev koje, na mjesečnoj razini, osigurava nekoliko tisuća vozača diljem Hrvatske. Broj korisnika Boltovih usluga kontinuirano raste pa je na razini Hrvatske u srpnju zabilježeno povećanje od čak 87 posto, dok je broj završenih vožnji u prvih sedam mjeseci, u usporedbi s 2020., porastao za 68 posto.

„Gradimo budućnost u kojoj ljudi nisu primorani kupovati automobile koji uzrokuju prometne gužve i dodatno zagađuju okoliš, već koriste prijevoz na zahtjev kad im je to zaista potrebno. Nakon sedam godina intenzivne tržišne utakmice, Boltove usluge za mobilnost i dostavu danas predstavljaju značajno bolju alternativu.“

...istaknuo je Markus Villig, osnivač i CEO Bolta te izrazio zadovoljstvo činjenicom da europska superplatforma Bolt svoje usluge donosi milijunima kupaca diljem Europe i Afrike, pri čemu je fokus sa samih automobila preusmjeren na povratak gradova ljudima. Osim u ride-hailing segmentu, Bolt u Hrvatskoj bilježi dobre poslovne rezultate i kroz najam romobila te dostavu hrane. Hrvatskim gradovima – Varaždinom, Rijekom i Osijekom prometuje ukupno 550 Bolt električnih romobila putem kojih je prijeđeno ukupno više od 430.000 kilometara. S druge strane, Bolt Food je u Hrvatskoj od siječnja do lipnja 2021. ostvario rast od 97 posto, pri čemu je lipanj ove godine zaključen s 34 puta više narudžbi u odnosu na lipanj 2020.

U sljedećih nekoliko mjeseci Bolt će novu uslugu 15-minutne dostave namirnica – Bolt Market – predstaviti u 10 europskih država. Nova tržišta uključuju Hrvatsku, baltičke i srednjoeuropske države te Švedsku, Portugal i Rumunjsku. Bolt će unutar Bolt Marketa koristiti postojeću tehnologiju i mrežu dostavljača, kao i dragocjeno iskustvo dostave stečeno na spomenutim tržištima.


Više o Boltu

Bolt je vodeća europska superplatforma s više od 75 milijuna korisnika u više od 45 zemalja diljem Europe i Afrike te snažnim usmjerenjem ka izgradnji cjenovno pristupačnog, sigurnog i održivog urbanog prijevoza. U svojoj ponudi Bolt ima niz usluga, od vožnje na zahtjev i usluge dijeljenih automobila do kratkoročnog najma električnih romobila bicikala te dostave hrane i namirnica.

Slična pitanja

1 odgovor 621 👀
Marija Miljević 23.11.2021. pitanje u rubrici Kupovina od Marija Miljević
1 odgovor 394 👀
1 odgovor 891 👀
0 odgovora 605 👀
1 odgovor 1.5k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...