372 pregleda
Mia M. u rubrici Internet od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova)
Primjetila sam da neke web stranice imaju uključeno automatsko osvježavanje web stranice. No tome iritira. Taman nešto čitam i kad ono - osvježavanje. Kako isljučiti to automatsko osvježavanje web stranice? Ako se ikako može... Pa da budem mirnijih živaca.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Svetozar Marković od Svetozar Marković [Superaktivan] (2.1k bodova)
odabran od Mia M.
 
Najbolji odgovor

Primetili ste verovatno da se neke web stranice koje posećujete automatski osvežavaju. Nekad je to korisno (recimo kad uživo pratite sportske rezultate na nekim web sajtovima), a nekad je to suvišno, iritirajuće, opterećuje procesor, memoriju, a ničemu ne koristi. Neki to koriste kao trik da povećaju broj pregledanih strana na svom sajtu, ili broj prikazanih oglasa iako je danas postalo nemoguće.

Ukoliko smatrate da vam nije potrebno automatsko osvežavanje web stranica možeto ga isključiti, ali samo ako koristite Mozilla Firefox web browser.

U podešavanjima za Firefox (Tools > Options > Advanced > General) imate opciju koja će vas obavestiti svaki kad neki sajt pokuša redirekciju ili ponovno učitavanje web stranice – Warm me when web sites try to redirect or reload the page. Uključite tu opciju. Web stranica će se ponovo učitati ili redirektovati samo ukoliko to vi dozvolite klikom na Allow.

Ovo se može uraditi i ukoliko u address bar u Firefox-u ukucate about:config i pritisnete Enter, a zatim u polju za Filter ukucajte accessibility.blockautorefresh i dobićete mogućnost da promijenite vrijednost sa false (OFF) na true (ON).

Podrazumevana vrednost je false. Kliknite dva puta levim tasterom miša da vrednost promenite u true. Ovim ste blokirali automatsko učitavanje ili osvežavanje web stranice.

Ukolio poželite da vratite na staru vrednost, samo ponovite prethodni postupak (u address bar ukucajte about:config, zatim u polje za filter unesite accessibility.blockautorefresh, i kliknite dva puta na accessibility.blockautorefresh da vrednost vratite na false. Ili kliknite desnim tasterom miša na navedenu opciju i izaberite Reset da biste vrednost vratili na podrazumevanu.

Toliko...

Slična pitanja

2 odgovora 239 pregleda
1 odgovor 205 pregleda
Dario Volarić 26.04.2014. pitanje u rubrici Internet od Dario Volarić [Superaktivan] (1.7k bodova)
4 odgovora 386 pregleda
2 odgovora 212 pregleda
1 odgovor 246 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...