658 pregleda
Marija Miljević u rubrici Tehnologija od Marija Miljević

Koja je razlika (prednosti i mane) između slušanja internetskog radija (ili podcasta putem mobilnog interneta) i DAB+ digitalnog radija

Možete li ih usporediti...

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što je to DAB+ radio signal?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Marko Serdarević od Marko Serdarević
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor
Radio je Klasika, medij koji po meni ima dušu, ima ono nešto što je išlo od najstarijih naraštaja, već dalekih, do današnjih modernih s jako puno aranžmana, zvukova stranih i modernih. Digitalni radio (DAB+) je stari radio u novom ruhu, digitaliziran na prihvatljiv način bez gubitka one radijske klasike i načina slušanja. Digitalni radio nam, profesionalno gledajuci, omogucava bolje iskorištenja spektar, manje smetnji, lakše korištenje, a u konacnici i bolji zvuk. Kao takav ostaje besplatan uz naravno zamjenu uređaja za slušanje, a uzimajuci u obzir da je to danas standard (od pocetka 2021. g. obvezan u vozilima) prelazi i u našu svakodnevnicu. Uspoređujuću ga s Internet radijom, besplatan je i daje onu ne predvidivost u slušanju, sadržaju emisija, nemate mogućnost ubrzavanja sadržaja, morate cuti voditelja, gafove, smjehove, nepredvidiv je....pravi radio :)
+6 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Internetski radio (često i e-radio) je usluga emitiranja radioprograma putem Interneta. Emitiranje putem Interneta se često povezuje s pojmom webcasting, s obzirom da se prijenos zvuka od izvora (radija) do slušatelja ne vrši na uobičajeni način - emitiranjem radiovalova.

 

A DAB+ je:

Digitalni radio je platforma za emitiranje digitalnog radijskog signala DAB+ (Digital Audio Broadcasting) koja omogućuje prijem radijskog signala bez smetnji, veći izbor programa čistog zvuka, dodatne tekstualne i grafičke usluge koje prate audio sadržaj.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...