590 pregleda
Marija Miljević u rubrici Kompanije i karijere od Marija Miljević

Kako funkcionira OiV - Odašiljači i Veze? Da li je OiV državna firma na tržištu i tko im je konkurencija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

NOC je jedan od odjela OIV-a koji radi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu tijekom cijele godine. Prvenstveno prati usluge OIV-a (prijenos DVB-T2, FM, DAB+, zakup kapaciteta putem mikrovalnih i optičkih veza, DMR, itd.). Nakon uočenih nepravilnosti u radu, tim za nadzor i kontrolu promptno obavještava Sektor za razvoj i održavanje sustava kako bi se eventualne poteškoće otklonile u najkraćem mogućem roku. Osim nadzornog i kontrolnog tima, naš kontakt centar zadužen je za pružanje tehničke pomoći kada se prijave problemi u prijamu DVB-T2, DAB+ i FM signala te smetnje uzrokovane LTE baznim stanicama mobilnog operatera.

Dodatno imamo tim zadužen za planiranje, implementaciju i održavanje komponente sustava nadzora koju trenutno koristimo za praćenje devet tehnoloških jedinica (npr. DVB-T2, FM, DAB+, mikrovalne i optičke veze, energija, infrastruktura objekata, nadzor mreže i DMR). Nadzor provodimo putem 15 pojedinačnih nadzornih i kontrolnih sustava, tzv. NMS (Network Management System) i jednog krovnog nadzornog sustava koji, izravno ili putem integriranog kišobrana NMS-a, nadzire svu aktivnu opremu.

Statistika:

3500 uređaja

150 lokacija

9 tehnoloških jedinica

+8 glasa
Marko Serdarević od Marko Serdarević
OIV - Digitalni signali i mreže, tvrtka u 100% vlasništvu Republike Hrvatske, od strateškog interesa za RH je glavni pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture koja korisnicima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme kako za odašiljanje i prijenos signala tako i za distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge. Ovisno o tipu usluge koju pružamo na tržištu nailazimo na mnoge konkurente, poslovne partnere, sudionike tržišta. Na primjer, u pogledu prijenosa podataka svaki telekom operator je konkurencija na tržištu, u pogledu obrade video i audio sadržaja također mnoge tvrtke koje se takvim opisom posla bave. Uglavnom, pitanje je iznmno opširno te bi ga trebalo definirati po pojedinoj usluzi.

OIV funkcionira organizacijski ovisno o djelatnosti kojima se bavimo. Organizacijske jedinice su formirane na nacin da zadovolje od osnovnih, korporativnih do zahtjevnih tržišnih izazova. Također, OIV je organiziran i regionalno tako da u 5 regija (Osijek, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik) u RH imamo svoje profesionalne i školovane zaposenike koji mogu odgovoriti potrebama OIV-a i tržišta.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
4 odgovora
3 odgovora
Michelle Koprivnjak 30.11.2020. pitanje u rubrici Mediji od Michelle Koprivnjak
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...