295 pregleda
Marija Miha u rubrici Poslovanje od Marija Miha [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Kako funkcionira OiV - Odašiljači i Veze? Da li je OiV državna firma na tržištu i tko im je konkurencija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Viktor V. od Viktor V. [Megaktivan] (13.0k bodova)

NOC je jedan od odjela OIV-a koji radi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu tijekom cijele godine. Prvenstveno prati usluge OIV-a (prijenos DVB-T2, FM, DAB+, zakup kapaciteta putem mikrovalnih i optičkih veza, DMR, itd.). Nakon uočenih nepravilnosti u radu, tim za nadzor i kontrolu promptno obavještava Sektor za razvoj i održavanje sustava kako bi se eventualne poteškoće otklonile u najkraćem mogućem roku. Osim nadzornog i kontrolnog tima, naš kontakt centar zadužen je za pružanje tehničke pomoći kada se prijave problemi u prijamu DVB-T2, DAB+ i FM signala te smetnje uzrokovane LTE baznim stanicama mobilnog operatera.

Dodatno imamo tim zadužen za planiranje, implementaciju i održavanje komponente sustava nadzora koju trenutno koristimo za praćenje devet tehnoloških jedinica (npr. DVB-T2, FM, DAB+, mikrovalne i optičke veze, energija, infrastruktura objekata, nadzor mreže i DMR). Nadzor provodimo putem 15 pojedinačnih nadzornih i kontrolnih sustava, tzv. NMS (Network Management System) i jednog krovnog nadzornog sustava koji, izravno ili putem integriranog kišobrana NMS-a, nadzire svu aktivnu opremu.

Statistika:

3500 uređaja

150 lokacija

9 tehnoloških jedinica

+6 glasa
Marko Serdarević od Marko Serdarević [Aktivan] (400 bodova)
OIV - Digitalni signali i mreže, tvrtka u 100% vlasništvu Republike Hrvatske, od strateškog interesa za RH je glavni pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture koja korisnicima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme kako za odašiljanje i prijenos signala tako i za distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge. Ovisno o tipu usluge koju pružamo na tržištu nailazimo na mnoge konkurente, poslovne partnere, sudionike tržišta. Na primjer, u pogledu prijenosa podataka svaki telekom operator je konkurencija na tržištu, u pogledu obrade video i audio sadržaja također mnoge tvrtke koje se takvim opisom posla bave. Uglavnom, pitanje je iznmno opširno te bi ga trebalo definirati po pojedinoj usluzi.

OIV funkcionira organizacijski ovisno o djelatnosti kojima se bavimo. Organizacijske jedinice su formirane na nacin da zadovolje od osnovnih, korporativnih do zahtjevnih tržišnih izazova. Također, OIV je organiziran i regionalno tako da u 5 regija (Osijek, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik) u RH imamo svoje profesionalne i školovane zaposenike koji mogu odgovoriti potrebama OIV-a i tržišta.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...