398 pregleda
Marija Miljević u rubrici Poslovanje od Marija Miljević (10.3k bodova)

Kako funkcionira OiV - Odašiljači i Veze? Da li je OiV državna firma na tržištu i tko im je konkurencija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac (25.5k bodova)

NOC je jedan od odjela OIV-a koji radi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu tijekom cijele godine. Prvenstveno prati usluge OIV-a (prijenos DVB-T2, FM, DAB+, zakup kapaciteta putem mikrovalnih i optičkih veza, DMR, itd.). Nakon uočenih nepravilnosti u radu, tim za nadzor i kontrolu promptno obavještava Sektor za razvoj i održavanje sustava kako bi se eventualne poteškoće otklonile u najkraćem mogućem roku. Osim nadzornog i kontrolnog tima, naš kontakt centar zadužen je za pružanje tehničke pomoći kada se prijave problemi u prijamu DVB-T2, DAB+ i FM signala te smetnje uzrokovane LTE baznim stanicama mobilnog operatera.

Dodatno imamo tim zadužen za planiranje, implementaciju i održavanje komponente sustava nadzora koju trenutno koristimo za praćenje devet tehnoloških jedinica (npr. DVB-T2, FM, DAB+, mikrovalne i optičke veze, energija, infrastruktura objekata, nadzor mreže i DMR). Nadzor provodimo putem 15 pojedinačnih nadzornih i kontrolnih sustava, tzv. NMS (Network Management System) i jednog krovnog nadzornog sustava koji, izravno ili putem integriranog kišobrana NMS-a, nadzire svu aktivnu opremu.

Statistika:

3500 uređaja

150 lokacija

9 tehnoloških jedinica

+6 glasa
Marko Serdarević od Marko Serdarević (501 bodova)
OIV - Digitalni signali i mreže, tvrtka u 100% vlasništvu Republike Hrvatske, od strateškog interesa za RH je glavni pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture koja korisnicima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme kako za odašiljanje i prijenos signala tako i za distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge. Ovisno o tipu usluge koju pružamo na tržištu nailazimo na mnoge konkurente, poslovne partnere, sudionike tržišta. Na primjer, u pogledu prijenosa podataka svaki telekom operator je konkurencija na tržištu, u pogledu obrade video i audio sadržaja također mnoge tvrtke koje se takvim opisom posla bave. Uglavnom, pitanje je iznmno opširno te bi ga trebalo definirati po pojedinoj usluzi.

OIV funkcionira organizacijski ovisno o djelatnosti kojima se bavimo. Organizacijske jedinice su formirane na nacin da zadovolje od osnovnih, korporativnih do zahtjevnih tržišnih izazova. Također, OIV je organiziran i regionalno tako da u 5 regija (Osijek, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik) u RH imamo svoje profesionalne i školovane zaposenike koji mogu odgovoriti potrebama OIV-a i tržišta.

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 25.05.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Nino Marić (15.5k bodova)
1 odgovor
Marija Miljević 18.10.2021. pitanje u rubrici Tehnologija od Marija Miljević (10.3k bodova)
3 odgovora
1 odgovor
Ivan Gačić 09.10.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Ivan Gačić (8.6k bodova)
2 odgovora
Ivan Gačić 09.10.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Ivan Gačić (8.6k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...