66 pregleda
Marija Miha u rubrici Pravo od Marija Miha [Superaktivan] (3.4k bodova)

Što zabranjuje naš Zakon o elektroničkim medijima? Zanimaju me zabrane u Zakonu propisane stavkom 2. članka 94.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.0k bodova)
odabran od Znatko
 
Najbolji odgovor

Taj zakon, u članku 94. druge stavke propisuje razne zabrane vezane uz zabrane objave na medijima pa se sigurno misli i na pisanje pitanja, odgovora i komentara na Znatku s obzirom da ovdje razni korisnici mogu pisati proizvoljan sadržaj. Ipak ovim zakonom se uređaju da to ne mogu samo tako. 

Konkretno odredbama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima upućuje se ljude da...

  • Nije dopušteno objavljivanje informacije kojom se otkriva identitet djeteta do 18. godine života uključenog u slučajeve bilo kojeg oblika nasilja, bez obzira je li svjedok, žrtva ili počinitelj ili je dijete pokušalo ili izvršilo samoubojstvo, a niti iznositi pojedinosti iz djetetovih obiteljskih odnosa i privatnog života.
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim se ugrožavaju ustavni poredak i nacionalna sigurnost te javno potiče na počinjenje kaznenog djela terorizma iz članka 99. Kaznenog zakona
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim se potiče, pogoduje poticanju i širenju mržnje ili diskriminacije na osnovi rasne ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije te antisemitizma i ksenofobije, nacional-šovinističke ideologije, ideja fašističkih, nacističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima.
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim se potiče na kaznena djela u vezi s dječjom pornografijom iz članka 163. Kaznenog zakona i kaznena djela koja se odnose na rasizam i ksenofobiju iz članka 125. Kaznenog zakona
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim bi se povrijedila autorska i srodna prava trećih osoba

Slična pitanja

2 odgovora 164 pregleda
1 odgovor 660 pregleda
1 odgovor 216 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.2k pitanja

13.3k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...