Ima li smisla i kako osnovati još jednu grupnu kupovinu kod nas?

115 pogleda
Zoran pitano Jun 8, 2014 u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Zoran Superaktivan (4,175 bodova)
Iako znate da je nakon Kupime.hr i Kolektiva.hr osnovano mnoštvo grupnih kupovina, mnogu se zatim i propale. Probila se jedino PonudaDana, a onda nakon nekog vremena i Bujas sa Crnim Jajetom (oslonivši promotivne aktivnosti na jednu TV kuću). Što je s ostalima? PopustPlus?

 

I naravno glavno pitanje - isplati li se pokrenutim još jednu grupnu kupovinu na ovom prostoru? Tematsku?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+2 glasova
Ivanhoe M. odgovoreno Jun 16, 2014 od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (5,027 bodova)
Po meni, kao što su propale mnoge lokalne društvene mreže kod nas (kao npr. Trosjed, Netopolis, itd.), tako će propasti (a i već ih je) mnogštvo grupnih kupovina. Dakle - ne isplati se!

Ali, ako će to grupna kupovina sa inovativnim poslovnim modelom ili koja će imati komparativnu prednost na tržištu (npr. iz Crnog Jajeta ne stoji nitko drugi nego međunarodna grupacija koju u Hrvatskoj predstavlja televizija Nova TV), onda ima smisla.

Nedavno je netko pričao o specijaliziranim grupnim kupovinama za zdravu hranu. E to NEMA smisla! Čak i da uspije, veliki igrači (Kolektiva, PonudaDana i Crno Jaje) pokopati će ih sličnim i boljim ponudama dok kažeš "keks".

Ovo je premalo tržište za daljnji razvoj grupnih kupovina, a i vrijeme grupnih kupovina, ako je suditi po svjetskim tržištima, polako prolazi i kod nas... Stišava se potrošnja, ali to ne znači izumiranje. Glavne grupne trgovine će i dalje postojati na tržištu, a mnoge male grupne kupovine će propasti.

Slična pitanja

2 odgovora 125 pogleda
2 odgovora 112 pogleda
3 odgovora 2,190 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,035 pitanja

2,641 odgovora

1,316 komentara

823 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...