Valentina Lukić u rubrici Odnosi i veze od Valentina Lukić
Tko je pravi prijatelj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

7 odgovor(a)

+24 glasa
Lea Schmidt od Lea Schmidt

Poštovani,

Pravi prijatelj je osoba koja je uvijek uz tebe. To je osoba koja ti pruži ruku kad god padneš. On podmeće svoja leđa kako bi ti ublažio pad. Uvijek je tu kao podrška i kao tvoje ohrabrenje. Kad god si u krivu, neće ti lagati i reći da radiš pravu stvar nego će ti reći kako to nije uredu. Tvoje snove, pa čak i one koji su možda nerealni, će uvijek podržavati.

 Pravi prijatelj je osoba koja će ti dati vjetar u leđa i natjerati te da činiš stvari koje nikad ne bi učinio. Takvu osobu smatraš svojom obitelji, iako niste iste krvi. Jednu obitelj dobiješ po rođenju, ali drugu si sam stvaraš. Pravi prijatelj ti neće raditi iza leđa. Kad god osjeća da nešto nije kako treba između vas, doći će ti i priznati u lice. Sve probleme ćete moći riješiti razgovorom. Naravno, da može doći do svađa i prepirki, ali to će biti slatke male svađe kojima ćete pokazivati kako vam je stalo.

 Neće postojati problem koji nećete moći riješiti. To je osoba kojoj možeš reći sve tajne bez straha da će nekom reći. S tom osobom možeš biti potpuno ona osoba koja jesi i ne moraš ništa skrivati. Pravi prijatelj će u vaš odnos ulagati podjednako kao i vi. Bit će tu da služi kao rame za plakanje i kada treba skakati od sreće. On će biti razlog tvog smješkanja od uha do uha. 

Tu osobu ćeš htjeti uz sebe u svim situacijama. Ta osoba nikada neće dopustiti da se osjećaš loše niti će te pokušati povrijediti. Nikada te neće namjerno povrijediti ili zapostaviti. Pravi prijatelj će biti tu da te lavovski brani i da ne da na tebe.

Nadam se da vam je ovo pomoglo.

+19 glasa
Petra Doležal od Petra Doležal
Pravi prijatelj je onaj koji te bezuvjetno poštuje, koji je iskren prema tebi i koji je uvijek tu za tebe. On se veseli tvojoj sreći baš kao što se veseli i vlastitoj. Nije ti prijatelj iz koristi, nego zato što te cijeni, poštuje i voli. Vaša "prijateljska veza" nije toksična, nego iskrena. Pravi prijatelj u današnje vrijeme zaista vrijedi kao suho zlato. To je osoba na koju se uvijek možeš osloniti, za koju znaš da te neće ostaviti na cjedilu. Osoba koja te neće ogovarati iza leđa, sve nesuglasice koje imate rješavat ćete iskreno i s poštovanjem.
+16 glasa
Lucija Radić od Lucija Radić
Pravi prijatelj je onak koji zna sve od tebi sve ludorije sve gluposti sve tvoje mane i vrline al te uz to bezuvjetno postuje i voli i cjeni . Pravi prijatelj je onak jmi kad si u krivu i kad radis nesto pogresno je tu da ti kaze glupaco nemoze to tako kaj radis to

Pravi prijatelj ti je onaj koji ce ti davat savjete za sve

Nece bit ljubomorna na tebe nikad

Uvijek ce bit na tvojoj strani

Uvijek tu da te brani

I da imate neke zajedničke planove nor more putovanja

Pravi prijatelj ve te zvat u 2 ujutro i maltretirat te on ce ti doci u kuci i osjecat ce se ko da je njegova

To su pravi prijatelji
+14 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković

Kako prepoznati pravog prijatelja?

  1. U dobru i zlu

    Lako je biti prijatelj ukoliko sve teče kao med. Pravi prijatelji se poznaju po spremnosti za pomoć u nevolji. Istinski prijatelj ne napušta Vas kada krene nizbrdo i pomaže popraviti situaciju. Ukoliko imate povjerenje u tu osobu da joj se možete obratiti za bezuvjetnu pomoć, slobodno smatrajte navedenu osobu istinskim prijateljem.

  1. Povjerenje i pouzdanost

    Pravi prijatelj čuva Vaše tajne i tu je da Vas uvijek posluša. On neće osuđivati kada zgriješite, ali će Vam iskreno reći svoje mišljenje i stvorit će u Vama osjećaj pouzdanosti u njega.

245+ Friendship Quotes To Remind You Why Friendship Is So Important | True  friendship quotes, True friends quotes, Friends quotes

  1. Neiskorištavanje

    Pravi prijatelj neće nikada iskorištavati Vašu dobrotu u materijalnom ili psihičkom vidu. Dakle, neće Vas omalovažavati i manipulirati Vašim emocijama, niti će tražiti materijalne resurse. Ukoliko se zateknete u društvu lažnih prijatelja, to ćete znati jer manjak Vaših davanja rezultirat će prekidom „prijateljstva“.

true-friendship-isnt-about-only-being-there-when-its-convenient-its-about-being-there-when-its-not-qu…  | True friendship quotes, Friends quotes, True friends quotes

  1. Oni su sretni radi Vaših uspjeha

    Ukoliko prijatelj pokazuje znakove sreće i radosti zbog Vaših životnih uspjeha, naspram ljubomore i prijezira, znajte da se nalazite u društvu pravog prijatelja. Lažni prijatelji pokušat će umanjiti značaje Vaših životnih uspjeha i pokazivat će znakove nezainteresiranosti, pa i ljubomore i ponižavanja istih.

  1. Izražavanje mišljenja i uporaba vokabulara

    Pravi prijatelj nikada neće izgovarati ružne riječi koje Vas mogu povrijediti, niti će iskoristiti Vaše mane ili slabosti protiv Vas. Svoje mišljenje govorit će direktno i iskreno, ali nikada uz teške popratne riječi.

Pin on Quotes of inspiration, motivation, enlightenment, peace, whilesome,  or even downright fun and generally good.

  1. Održavanje kontakta

    Ukoliko se događa da se održavanje kontakta s drugom osobom događa samo na Vašu inicijativu, a nikada na inicijativu suprotne strane, ta osoba Vam vjerojatno nije pravi prijatelj.

  1. Prihvaćanje

    Istinski prijatelj prihvatit će Vaše vrline, ali i potencijalne mane. Svaka osoba posjeduje oba svojstva, a pravi prijatelj prihvaća Vaš lik kao cjelinu i bez izuzetaka.

What's The Mark Of A True Friend? | Ms Moem | Poems. Life. Etc.

  1. Istinski sluša

    Ukoliko prijatelju prepričavate neku anegdotu ili situaciju i želite znati sluša li Vas zapravo, to možete saznati na sljedeći način: pravi prijatelj dat će Vam povratnu informaciju kojom će dati do znanja da je poslušao Vašu priču, dok će lažni prijatelj početi govoriti o sebi ili o nekoj drugoj temi nevezanoj uz onu koju ste prepričavali.

  1. Osjećaj ugode

    Uz prave prijatelje nikada se ne osjećate neugodno. Nije Vam neugodno biti u blizini njih niti brinete o tome da ćete se potencijalno osramotiti kažete li nešto nesmisleno.

39 Inspiring Friendship Quotes to Share with Your Bestie

+13 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković

Pravi prijatelj je:

  1. Onaj koji ćini da se osjećate dobro. Trebali biste se osjećati dobro družeći se s prijateljem. A nakon što se družite,trebali biste otići s isto tako dobrim osjećajem.
  2. Prihvaća vas onakvima kakvi jeste. Ne morate se pretvarati da ste netko drugi da biste se uklopili ili osjećali prihvaćeno kada ste s pravim prijateljem. Sa svojim prijateljem možete odložiti masku,opustiti se i biti ono što jeste.
  3. Čini vas boljom osobom.
  4. S vama dijeli osobne i intimne stvari. Znači vjeruje vam. Što ste bliskiji i intimniji jedno s drugim,to je vaše prijateljstvo jače.
  5. Ispriča vam se ako vas je povrijedio. I brine o vašim osječajima.
  6. Uvijek te podržava.
  7. Želi raditi stvari koje oboje volite.
  8. Uvijek te nasmije i smije se s tobom.
  9. Kada je sretan jer se nešto lijepo desilo u tvom životu.
………
+11 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Tko prestane biti prijatelj, prijatelj nikada nije ni bio.

Albert Camus

Pravi prijatelj je onaj koji će uvijek biti uz nas i prihvatiti nas točno takve kakvi jesmo. To je osoba kojoj vjerujemo, s kojom dijelimo svoje najintimnije tajne i koji nam je uvijek potpora i sigurna luka

Friends' TV Show Facts | Mental Floss

Često smo čuli onu uzrečicu pravog je prijatelja teško pronaći. Istina je da ne želimo ostati iznevjereni od osobe kojoj smo povjerili svoju intimu, ali uvijek moramo znati da nikada nije do nas hoće li nam netko biti pravi prijatelj ili neće. Naime, ta je odluka uvijek na drugoj osobi: hoće li nas ona birati svaki dan, voli li nas dovoljno, prihvaća li nas, nije li ljubomorna, veseli se zbog svega što mi radimo i podupire svaku našu odluku. 

Znat ćemo da nam je netko pravi prijatelj ako ostane rame uz rame uz nas čitav naš život, bez osuđivanja i s punom otvorenosti za naše odabire. 

+5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Pravi prijatelj je osoba koja vas podržava, razumije i cijeni. Oni su uvijek tu za vas, bez obzira na okolnosti, i ne sudi vam. Oni vas slušaju i pomažu vam da se nosite sa problemima. Pravi prijatelj je onaj koji je iskren prema vama i ne krije svoja osjećanja. Oni vas cijene kao osobu i poštuju vaše odluke. Pravi prijatelj je onaj s kojim se možete smijati i razgovarati o svemu, ali i onaj koji vas ohrabruje i podržava kada ste u teškoćama. Oni su dio vašeg života i vaša veza se temelji na povjerenju, poštovanju i razumijevanju.

Slična pitanja

1 odgovor 230 👀
5 odgovora 949 👀
2 odgovora 542 👀
Sandra Vukov 18.01.2021. pitanje u rubrici Društvo od Sandra Vukov
3 odgovora 672 👀
Sandra Vukov 04.01.2021. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Sandra Vukov
2 odgovora 322 👀
Sandra Vukov 03.01.2021. pitanje u rubrici Politika od Sandra Vukov
1 odgovor 287 👀
Sandra Vukov 03.01.2021. pitanje u rubrici Politika od Sandra Vukov
1 odgovor 325 👀
Sandra Vukov 03.01.2021. pitanje u rubrici Društvo od Sandra Vukov
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...