540 pregleda
Ivana Basar u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar (3.9k bodova)
Kako sa sigurnošću znati da s nekim želiš biti do kraja života? Kako prepoznati svog životnog partnera i da želiš baš s tom osobom stvoriti zajednički život, obitelj itd...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+13 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (70.9k bodova)
Kada je osoba sigurna da ne može zamisliti život bez svog partnera, tada sa sigurnošću zna da bez partnera ne može živjeti.

Također, u trenucima kada je osoba odvojena od svog partnera zbog putovanja ili neke druge neizbježne obaveze, a razmišlja samo o partneru i osjeća svojevrsnu bol u prsima zbog odvojenosti, zasigurno se radi o partneru s kojim osoba želi stvoriti zajednički život. Kada osoba sve mane svojega partnera doživljava kao njegovu jedinstvenost, sa sigurnošću može znati da je na dobrom putu.

Životni partner podupire te u tvojim odlukama, pažljivo sluša i pamti ono što ti je važno, ne predbacuje ono što je napravio ili doprinio vašoj vezi zato što zna da vezu treba zajednički izgraditi i da u zdravom odnosu sve pošteno treba podijeliti. S takvim partnerom unaprijed isplanirani sadržaji nisu nužno potrebni, već život teče spontano i puno se odluka donosi u trenutku. S dobrim partnerom želiš podijeliti sva nova iskustva i sve novosti. Osim toga, zdravu vezu karakteriziraju povjerenje i iskrenost. Nijedan problem u dobrom partnerskom odnosu nije bez rješenja, sve su svađe zapravo više - manje ozbiljnije rasprave, a rješenja donosite podjednako, odnosno zajednički.
+11 glasa
Mihael Ćosić od Mihael Ćosić (765 bodova)
Mnogi kažu da se srodna duša jednostavno osjeti, no to ovisi od osobe do osobe i što su po njima ponašanja i kriteriji koja njihov partner treba posjedovati kako bi mogli prolaziti kroz život zajedno. Naravno konkretnog odgovora nema jer svaki čovjek je jedinstven kako po otisku prsta tako i po mišljenju te načinu razmišljanja. Neki ljudi nemaju pravo na biranje partnera jer se brakovi dogovaraju te se može reći da je njihova srodna duša ovisna o njihovim roditeljima ili o osobama koji su taj brak odabrali i nametnuli.
+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov (19.6k bodova)

Jako je teško pronaći nekoga tko će te u potpunosti činiti ispunjenim jer smo svi različiti. Međutim, najvažnije je imati moralnu podršku i da ti je partner najbolji prijatelj. Najbolji prijatelj je osoba kojoj je stalo do tvojih osjećaja i koja ne radi stvari iza tvojih leđa za koje zna da će te povrijediti. Iskrenost je najveća čovjekova vrlina, rijetko tko je ima i rijetko tko je cijeni. Ljubav ne zna za sebičnost ali zna za dijeljenje i kompromis. Bez poštovanja nema ljubavi.

Kada takvu osobu zavoliš, dobiš sigurnist i mir, ne možeš više vidjeti život bez nje.

+5 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić (20.2k bodova)
Životni partner se ne može i nije ga pametno određivati preko noći. Potrebno je dugo, ispunjeno i proživljeno vrijeme s našim trenutnim partnerom kako bi tek onda mogli zaključiti da nam se on sviđa na način da bi s njime i samo s njime htjeli provesti ostatak života. Partner kojeg označimo kao životnog svakako mora zadovoljavati neke naše želje, ali i on u nama mora vidjeti svojeg životnog partnera, jer što je to dobra veza ako nije poduprijeta s obje strane karike.
+5 glasa
Lucija Radić od Lucija Radić (6.7k bodova)
Pa kad krenes sa nekim u vezu prvo ide oni leptirići u trbuhu , sviđanje … a nakon nekog vremena krene prava ljubav. Sto si duze sa osobom sto vise prolazi vrijeme ti sama znas kako se osjecas jer su tvoji osjecaji isti jer rastu . Nemoj mislit da životni partner nije ako se znate posvadat jer svako u vezi ima rasprava . Osoba do kraja zivota to je osoba sa kojom imas uzajamno povjerenje , postovanje , ljubav , paznju

Osoba sa kojom planiras buducnost sa kojom osjecas to po mom misljenju su jedino bitni osjecaji postovanje i povjerenje ako je uzajamno vidjet ces da ce sam doci taj trenutak kad ces znat da je vrijeme za djete i za brak

Slična pitanja

4 odgovora
Biljana Tandara 28.09.2015. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Biljana Tandara (3.8k bodova)
2 odgovora
Marija Userin 29.09.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Marija Userin (212 bodova)
3 odgovora
Antonio Benić 30.09.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Antonio Benić (198 bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...