325 pregleda
Ivana B. u rubrici Odnosi i veze od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
Kako sa sigurnošću znati da s nekim želiš biti do kraja života? Kako prepoznati svog životnog partnera i da želiš baš s tom osobom stvoriti zajednički život, obitelj itd...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+8 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.9k bodova)
Kada je osoba sigurna da ne može zamisliti život bez svog partnera, tada sa sigurnošću zna da bez partnera ne može živjeti.

Također, u trenucima kada je osoba odvojena od svog partnera zbog putovanja ili neke druge neizbježne obaveze, a razmišlja samo o partneru i osjeća svojevrsnu bol u prsima zbog odvojenosti, zasigurno se radi o partneru s kojim osoba želi stvoriti zajednički život. Kada osoba sve mane svojega partnera doživljava kao njegovu jedinstvenost, sa sigurnošću može znati da je na dobrom putu.

Životni partner podupire te u tvojim odlukama, pažljivo sluša i pamti ono što ti je važno, ne predbacuje ono što je napravio ili doprinio vašoj vezi zato što zna da vezu treba zajednički izgraditi i da u zdravom odnosu sve pošteno treba podijeliti. S takvim partnerom unaprijed isplanirani sadržaji nisu nužno potrebni, već život teče spontano i puno se odluka donosi u trenutku. S dobrim partnerom želiš podijeliti sva nova iskustva i sve novosti. Osim toga, zdravu vezu karakteriziraju povjerenje i iskrenost. Nijedan problem u dobrom partnerskom odnosu nije bez rješenja, sve su svađe zapravo više - manje ozbiljnije rasprave, a rješenja donosite podjednako, odnosno zajednički.
+6 glasa
Mihael Ćosić od Mihael Ćosić [Proaktivan] (585 bodova)
Mnogi kažu da se srodna duša jednostavno osjeti, no to ovisi od osobe do osobe i što su po njima ponašanja i kriteriji koja njihov partner treba posjedovati kako bi mogli prolaziti kroz život zajedno. Naravno konkretnog odgovora nema jer svaki čovjek je jedinstven kako po otisku prsta tako i po mišljenju te načinu razmišljanja. Neki ljudi nemaju pravo na biranje partnera jer se brakovi dogovaraju te se može reći da je njihova srodna duša ovisna o njihovim roditeljima ili o osobama koji su taj brak odabrali i nametnuli.
+4 glasa
Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)

Jako je teško pronaći nekoga tko će te u potpunosti činiti ispunjenim jer smo svi različiti. Međutim, najvažnije je imati moralnu podršku i da ti je partner najbolji prijatelj. Najbolji prijatelj je osoba kojoj je stalo do tvojih osjećaja i koja ne radi stvari iza tvojih leđa za koje zna da će te povrijediti. Iskrenost je najveća čovjekova vrlina, rijetko tko je ima i rijetko tko je cijeni. Ljubav ne zna za sebičnost ali zna za dijeljenje i kompromis. Bez poštovanja nema ljubavi.

Kada takvu osobu zavoliš, dobiš sigurnist i mir, ne možeš više vidjeti život bez nje.

+1 glas
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.3k bodova)
Životni partner se ne može i nije ga pametno određivati preko noći. Potrebno je dugo, ispunjeno i proživljeno vrijeme s našim trenutnim partnerom kako bi tek onda mogli zaključiti da nam se on sviđa na način da bi s njime i samo s njime htjeli provesti ostatak života. Partner kojeg označimo kao životnog svakako mora zadovoljavati neke naše želje, ali i on u nama mora vidjeti svojeg životnog partnera, jer što je to dobra veza ako nije poduprijeta s obje strane karike.

Slična pitanja

4 odgovora 402 pregleda
2 odgovora 412 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...