766 pregleda
Ivana Basar u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar
Kako sa sigurnošću znati da s nekim želiš biti do kraja života? Kako prepoznati svog životnog partnera i da želiš baš s tom osobom stvoriti zajednički život, obitelj itd...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+16 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
Kada je osoba sigurna da ne može zamisliti život bez svog partnera, tada sa sigurnošću zna da bez partnera ne može živjeti.

Također, u trenucima kada je osoba odvojena od svog partnera zbog putovanja ili neke druge neizbježne obaveze, a razmišlja samo o partneru i osjeća svojevrsnu bol u prsima zbog odvojenosti, zasigurno se radi o partneru s kojim osoba želi stvoriti zajednički život. Kada osoba sve mane svojega partnera doživljava kao njegovu jedinstvenost, sa sigurnošću može znati da je na dobrom putu.

Životni partner podupire te u tvojim odlukama, pažljivo sluša i pamti ono što ti je važno, ne predbacuje ono što je napravio ili doprinio vašoj vezi zato što zna da vezu treba zajednički izgraditi i da u zdravom odnosu sve pošteno treba podijeliti. S takvim partnerom unaprijed isplanirani sadržaji nisu nužno potrebni, već život teče spontano i puno se odluka donosi u trenutku. S dobrim partnerom želiš podijeliti sva nova iskustva i sve novosti. Osim toga, zdravu vezu karakteriziraju povjerenje i iskrenost. Nijedan problem u dobrom partnerskom odnosu nije bez rješenja, sve su svađe zapravo više - manje ozbiljnije rasprave, a rješenja donosite podjednako, odnosno zajednički.
+14 glasa
Mihael Ćosić od Mihael Ćosić
Mnogi kažu da se srodna duša jednostavno osjeti, no to ovisi od osobe do osobe i što su po njima ponašanja i kriteriji koja njihov partner treba posjedovati kako bi mogli prolaziti kroz život zajedno. Naravno konkretnog odgovora nema jer svaki čovjek je jedinstven kako po otisku prsta tako i po mišljenju te načinu razmišljanja. Neki ljudi nemaju pravo na biranje partnera jer se brakovi dogovaraju te se može reći da je njihova srodna duša ovisna o njihovim roditeljima ili o osobama koji su taj brak odabrali i nametnuli.
+10 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov

Jako je teško pronaći nekoga tko će te u potpunosti činiti ispunjenim jer smo svi različiti. Međutim, najvažnije je imati moralnu podršku i da ti je partner najbolji prijatelj. Najbolji prijatelj je osoba kojoj je stalo do tvojih osjećaja i koja ne radi stvari iza tvojih leđa za koje zna da će te povrijediti. Iskrenost je najveća čovjekova vrlina, rijetko tko je ima i rijetko tko je cijeni. Ljubav ne zna za sebičnost ali zna za dijeljenje i kompromis. Bez poštovanja nema ljubavi.

Kada takvu osobu zavoliš, dobiš sigurnist i mir, ne možeš više vidjeti život bez nje.

+7 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Životni partner se ne može i nije ga pametno određivati preko noći. Potrebno je dugo, ispunjeno i proživljeno vrijeme s našim trenutnim partnerom kako bi tek onda mogli zaključiti da nam se on sviđa na način da bi s njime i samo s njime htjeli provesti ostatak života. Partner kojeg označimo kao životnog svakako mora zadovoljavati neke naše želje, ali i on u nama mora vidjeti svojeg životnog partnera, jer što je to dobra veza ako nije poduprijeta s obje strane karike.
+7 glasa
Lucija Radić od Lucija Radić
Pa kad krenes sa nekim u vezu prvo ide oni leptirići u trbuhu , sviđanje … a nakon nekog vremena krene prava ljubav. Sto si duze sa osobom sto vise prolazi vrijeme ti sama znas kako se osjecas jer su tvoji osjecaji isti jer rastu . Nemoj mislit da životni partner nije ako se znate posvadat jer svako u vezi ima rasprava . Osoba do kraja zivota to je osoba sa kojom imas uzajamno povjerenje , postovanje , ljubav , paznju

Osoba sa kojom planiras buducnost sa kojom osjecas to po mom misljenju su jedino bitni osjecaji postovanje i povjerenje ako je uzajamno vidjet ces da ce sam doci taj trenutak kad ces znat da je vrijeme za djete i za brak

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...