Marija Userin u rubrici Osobni razvoj od
promjena rubrike od Znatko
Kako možete znati da ste spremni za nešto (na primjer: za dijete ili brak, skakanje s visokog mosta u more, itd.)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+13 glasa
Karla Jurišić od

Ovo pitanje je jedno od najčešćih koje si postavljamo u životu. Nekada se osjećamo nespremni za velike životne korake kao što su fakultet, posao, veza, brak, dijete, selidba u drugi grad itd.. Nesigurni smo u tom trenutku i mislimo da nismo mi stvoreni za to. Obuzme nas strah i sumnja te ne znamo kako dalje postupiti.

Kada se radi o djetetu, onda bi bilo poželjno imati osigurano stambeno pitanje i osnovne potrepštine za dijete. Osim toga, svi misle da nisu spremni za dijete no kada ono dođe instinkt nam je da se u trenutku snađemo i znamo što činiti.

 U životu je vrlo bitno izlaziti iz komfort zone u situacije koje nam nisu poznate jer se tako osobno razvijamo i rastemo. Ako smo konstantno na jednom mjestu nigdje nećemo doći. Moramo se kretati iz točke u točku kako bi došli di željenog cilja. 

Nitko nikada nije u potpunosti spreman na ove stvari. Samo je stvar što se neki ljudi bolje prave da su spremni od drugih. U glavi si postave da žele biti spremni i s vremenom vide da su trebali samo krenuti.

Zato, bez pretjeranog razmišljanja i jednostavno krenite jer uz razmišljanje ćete konstantno imati neka opravdanja i život će Vam proletjeti u trenu.

+8 glasa
Matija Kranjčić od
Ovo pitanje je zaista intrigantno te se na njega može dati više odgovora. Pokušat ću ih sažeti u nastavku, ali se u principu tu radi o tome da osoba kao pojedinac ne može znati kada je pravi trenutak za nešto učiniti u čivotu. Tko može znati je li dovolj o zreo za bilo koju vrstu zajednice, pa tako i bračnu zajednicu, tko zna kad je bio spreman na prvu prijateljsku zajednicu ili da je dovoljno odgovoran biti nečiji partner. Najčešće se tu radi o pokušaju ili promašaju, ali je bitno za znati da se svaki promašaj može i uz jako malo truda i motivacije preokrenuti u vrhunski i vrlo uspješan pokušaj za ostvarivanjem nečega. Važno je stoga u životu usuditi se napraviti stvari, naravno prije toga dobro odvagati je li pametno nešto činiti zbog našeg zdravlja, kao npr. skakanje s mosta ili padanje s padobranom, razmisliti i planirati što dalje nakon tog čina u budućnosti, do čega će doći i možemo li mi ikako utjecati toliko na naš život ili nas jednostavno srce vodi toliko jako kroz život da bi se radije predali njegovom utjecaju i odluci i živjeli u radosti i veselju. Naš je mozak predstavnik racionalnog razmišljanja te je on uvijek tu da važe i procjenjuje, a srce je tu da odluči kada nam je do neke osobe stalo.
0 glasa
Ivona Jagatić od
Ako smo za nešto spremni, onda se ni najmanje ne bojimo toga jer znamo da nema prepreka i brige jer smo sve napravili i spremni smo za korak dalje.

Ovaj primjer sa skakanjem s visokog mosta je više rizik i hrabrost, nego li spremnost. No, to je spremnost preuzimanja rizika.

Osjećaj spremnosti jednostavno dođe. To je poput onog osjećaja "sve sam naučio i spreman sam za ispit". Znači nema se čega bojati jer je sve naučio.

Slična pitanja

5 odgovora 1.1k 👀
3 odgovora 694 👀
7 odgovora 465 👀
3 odgovora 347 👀
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Marija Userin
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...