Mnogi sakriveni odgovori su sada vraćeni nakon ovog problema.
179 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Osobni razvoj od Sandra Vukov (9.7k bodova)
Da li ste doživjeli da vam je nešto loše počelo, ali na kraju je ispalo odlično?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić (10.0k bodova)

Najbolji primjer mog ''lošeg početka'' je bio faks. Vec sam negdje odgovorio na pitanje kako sam krenuo studirati na Ekonomskom sveucilistu u Dubrovniku. Ta godina je iskreno bila jedna od najgorih ako i ne najgora u mom zivotu. Jednostavno sam se opustio i nije me bilo briga za fakultet, vazda bi govorio ''sutradan cu to obaviti'' a na kraju nikad to ne bi ucinio.

Uvidjevši kako mi loše na fakultetu ide, negdje oko Ožuljka sam se odlučio ispisati, jer sam jednostavno vidio da ne ide, samo sam 3 kolegija prosao. Zatim sam odlucio riskirati, te upisati od sljedeće godine Libertas Međunarodno Sveučilište te se to isplatilo.Odlucio sam da cu raditi i doslovno crnčiti svako ljeto da mogu platiti taj fakultet (fakultet je privatan, i godina dođe oko 20000,00 kn). Mnogi misle da to funkcionira kao ''plati pa se rugaj'' što nije baš istina, treba se učiti.

I evo, da se vratim, to je bilo prije više od 2-3 godine, i sad sam treća godina, na rubu da završim prediplomski studij, tako da mislim da je to na kraju sve ispalo više nego odlično. Oću reći, vazda promislite kad je neka bitna odluka u pitanju, promislite dva, tri, cetiri ili cak pet puta oko nje, sto sam i ja ucinio.

+9 glasa
Lara Tić od Lara Tić (3.9k bodova)
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor
Prvi posao konobarenja s povećanom odgovornošću.

Ovo ljeto sam dobila posao konobarice gdje sam bila glavna i ujedno i jedina konobarica u smjeni u kafiću. Imala sam naravno u početku "trening" s drugim konobaricama, i kako su vidjele da već znam raznositi pića brzo su me pustili samu. U početku mi je bilo stravično jer, iako sam konobarila već prije, nikada dotada nisam morala sama održavati kafić cijelu smjenu. Bilo mi je jako teško primiti više od 3 narudžbe, a znalo se dogoditi i situacije gdje je cijeli kafić bio pun s obzirom na to da je bilo ljeto i nije bilo toliko restriktivnih mjera.

Donosila sam krive narudžbe, imala problema sa vraćanjem novaca u gužvi i kuhanjem veće količine kava. Slaganje robe koja je dolazila je bio problem jer nisam znala gdje što stoji, prebrojavanje kase mi je bilo jako stresno, čišćenje cijelog šanka u toku radnog vremena... Uz to su ondje često dolazili i lokalni gosti koji su navikli na najbolju uslugu, a ja im je u početku nisam mogla pružiti. Svi su bili jako dobri prema meni i baš zato sam htjela čim prije postati čim bolja jer nisam htjela razočarati ljude koji su mi u doba krize pružili posao.

Na kraju sam nakon dva tjedna strke i zbrke uspjela pohvatati konce i naučila raditi više stvari odjednom, a sve to kada sam počela pozitivnije razmišljati i smijati se na svoje greške. Upoznala sam jako dobre ljude, i još uvijek povremeno tamo radim i stvarno mi je to preraslo u jako pozitivno iskustvo, gdje sam se mučila i naučila. A i životopis mi je sada možda malo jači i šareniji, kada znam sve cake otvaranja, održavanja i zatvaranja kafića :)
+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (29.4k bodova)
Mislim da svatko ima jedno iskustvo u životu koje se na početku činilo kao kriva odluka, a na kraju ispalo upravo suprotno. Ovdje nam na iskušenje dolazi karakter te koliko jako nešto želimo da se odupremo odustajanju.

Na početku srednje škole, činilo mi se kako sam izabrala pogrešnu školu te se nisam snašla početkom prvog razreda. Mnogi su se ispisali iz ove škole jer je zaista bila zahtjevna no, srećom, nisam odustajala. Nakon završene srednje škole, vrlo sam zahvalna na njoj jer me naučila mnogo tome, koliko gradivu toliko i životu te radnim navikama.

Također, početkom 3. godine fakulteta imala sam mnogo obaveza i mislila sam da neću nikada izaći na kraj sa količinom gradiva koje smo imali na fakultetu. Svejedno sam imala trunku nade da će sve ispasti kako treba. Tako je i bilo, uspjela sam sve kolokvirati i položiti u roku. Sve je bilo kako je trebalo biti. Bitno je vjerovati u sebe i reći si da će sve uspjeti i ispasti kako smo zamislili. Ali i da ne ispadne, čekaju nas nova vrata koja nam možda donose nešto bolje.

Naravno, bitan je i rad i trud jer neće sve doći samo od sebe.

Slična pitanja

9 odgovora
Kuzma Topić 30.10.2016. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Kuzma Topić (11.5k bodova)
2 odgovora
Marija Userin 29.09.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Marija Userin (148 bodova)
5 odgovora
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.6k pitanja

15.2k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...