Sandra Vukov u rubrici Osobni razvoj od
Da li ste doživjeli da vam je nešto loše počelo, ali na kraju je ispalo odlično?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Pavo Lasić od

Najbolji primjer mog ''lošeg početka'' je bio faks. Vec sam negdje odgovorio na pitanje kako sam krenuo studirati na Ekonomskom sveucilistu u Dubrovniku. Ta godina je iskreno bila jedna od najgorih ako i ne najgora u mom zivotu. Jednostavno sam se opustio i nije me bilo briga za fakultet, vazda bi govorio ''sutradan cu to obaviti'' a na kraju nikad to ne bi ucinio.

Uvidjevši kako mi loše na fakultetu ide, negdje oko Ožuljka sam se odlučio ispisati, jer sam jednostavno vidio da ne ide, samo sam 3 kolegija prosao. Zatim sam odlucio riskirati, te upisati od sljedeće godine Libertas Međunarodno Sveučilište te se to isplatilo.Odlucio sam da cu raditi i doslovno crnčiti svako ljeto da mogu platiti taj fakultet (fakultet je privatan, i godina dođe oko 20000,00 kn). Mnogi misle da to funkcionira kao ''plati pa se rugaj'' što nije baš istina, treba se učiti.

I evo, da se vratim, to je bilo prije više od 2-3 godine, i sad sam treća godina, na rubu da završim prediplomski studij, tako da mislim da je to na kraju sve ispalo više nego odlično. Oću reći, vazda promislite kad je neka bitna odluka u pitanju, promislite dva, tri, cetiri ili cak pet puta oko nje, sto sam i ja ucinio.

+11 glasa
Lara Tić od
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor
Prvi posao konobarenja s povećanom odgovornošću.

Ovo ljeto sam dobila posao konobarice gdje sam bila glavna i ujedno i jedina konobarica u smjeni u kafiću. Imala sam naravno u početku "trening" s drugim konobaricama, i kako su vidjele da već znam raznositi pića brzo su me pustili samu. U početku mi je bilo stravično jer, iako sam konobarila već prije, nikada dotada nisam morala sama održavati kafić cijelu smjenu. Bilo mi je jako teško primiti više od 3 narudžbe, a znalo se dogoditi i situacije gdje je cijeli kafić bio pun s obzirom na to da je bilo ljeto i nije bilo toliko restriktivnih mjera.

Donosila sam krive narudžbe, imala problema sa vraćanjem novaca u gužvi i kuhanjem veće količine kava. Slaganje robe koja je dolazila je bio problem jer nisam znala gdje što stoji, prebrojavanje kase mi je bilo jako stresno, čišćenje cijelog šanka u toku radnog vremena... Uz to su ondje često dolazili i lokalni gosti koji su navikli na najbolju uslugu, a ja im je u početku nisam mogla pružiti. Svi su bili jako dobri prema meni i baš zato sam htjela čim prije postati čim bolja jer nisam htjela razočarati ljude koji su mi u doba krize pružili posao.

Na kraju sam nakon dva tjedna strke i zbrke uspjela pohvatati konce i naučila raditi više stvari odjednom, a sve to kada sam počela pozitivnije razmišljati i smijati se na svoje greške. Upoznala sam jako dobre ljude, i još uvijek povremeno tamo radim i stvarno mi je to preraslo u jako pozitivno iskustvo, gdje sam se mučila i naučila. A i životopis mi je sada možda malo jači i šareniji, kada znam sve cake otvaranja, održavanja i zatvaranja kafića :)
+10 glasa
Karla Jurišić od
Mislim da svatko ima jedno iskustvo u životu koje se na početku činilo kao kriva odluka, a na kraju ispalo upravo suprotno. Ovdje nam na iskušenje dolazi karakter te koliko jako nešto želimo da se odupremo odustajanju.

Na početku srednje škole, činilo mi se kako sam izabrala pogrešnu školu te se nisam snašla početkom prvog razreda. Mnogi su se ispisali iz ove škole jer je zaista bila zahtjevna no, srećom, nisam odustajala. Nakon završene srednje škole, vrlo sam zahvalna na njoj jer me naučila mnogo tome, koliko gradivu toliko i životu te radnim navikama.

Također, početkom 3. godine fakulteta imala sam mnogo obaveza i mislila sam da neću nikada izaći na kraj sa količinom gradiva koje smo imali na fakultetu. Svejedno sam imala trunku nade da će sve ispasti kako treba. Tako je i bilo, uspjela sam sve kolokvirati i položiti u roku. Sve je bilo kako je trebalo biti. Bitno je vjerovati u sebe i reći si da će sve uspjeti i ispasti kako smo zamislili. Ali i da ne ispadne, čekaju nas nova vrata koja nam možda donose nešto bolje.

Naravno, bitan je i rad i trud jer neće sve doći samo od sebe.

Slična pitanja

9 odgovora 1.2k 👀
Kuzma Topić 30.10.2016. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Kuzma Topić
3 odgovora 338 👀
5 odgovora 625 👀
7 odgovora 592 👀
Ana Primorac 25.01.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ana Primorac
8 odgovora 978 👀
Margareta Jurisi 26.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Margareta Jurisi
11 odgovora 1.1k 👀
Kuzma Topić 30.10.2016. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Kuzma Topić
1 odgovor 345 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...