Ivana Steković u rubrici Razno od
Tražim preporuke za najbolje i najzabavnije društvene igre :)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Kruno Žagar od

Teško je reći koje su "najbolje" društvene igre, ali možemo izdvojiti društvene igre po nekakvim kategorijama da bi bilo lakše pronaći najbolje za određeni trenutak. Nadam se da ću nekome pomoći s ovim malim popisom u odabiru novih/starih društvenih igara.

DRUŠTVENE IGRE ZA ZABAVNE TRENUTKE

 • Original Alias, Party Alias - društvene igre koje se igraju u parovima. Cilj igara je pogoditi što više riječi na dobivenim karticama u zadanome vremenskom roku, cilj partnera (ili tvoj) je objasniti pojedinu riječ bez da koristi tu riječ ili korijen te riječi tijekom objašnjavanja.
 • Twister - odlična igra za razgibavanje! Twister se igra na plastičnoj prostirci koja se raširi na trvdu podlogu. Na prostirci su nacrtani krugovi koji su obojani u različite boje. Akteri ove igre moraju nogama ili rukama stati na te obojane krugove, a pomoću malo veće kocke će saznati na koji obojani krug i s kojim dijelom tijela moraju stati na krug...

DRUŠTVENE IGRE S KARTAMA

 • Uno - megapopularna društvena igra koja je zarazila svijet čim je izašla. Što se tiče pravila, svaka ekipa ima svoja pravila.
 • Belot - poznata igra u našim krajevima pa ako ne znate što bi igrali Belot je uvijek tu za ispunjavanje vremena.
 • Lora - prvi puta sam za ovu igru čuo u srednjoj školi i od tada mi je najbolja kartaška igra. Na prvu je jako komplicirana, ali kada je shvatite samo ćete to htjeti igrati. 

DRUŠTVENE IGRE NA PLOČI

 • Rizik -  cilj ove igre je biti najbolji konkvistador na globalnoj mapi svijeta uz pomoć "dobro bačenih kockica".
 • Monopoly - poznata igra u kojoj nekada ne valja biti pohlepan. Cilj igre je postati najbogatiji igrač.
 • Catan - društvena igra koja se u zadnje vrijeme jako probila na naše tržište. Igra je smišljena da se kroz trgovanje ili zaradom resursa (drvo, kamen, ciglu, žito, ovce) napreduje na ploči te dolazi do pobjede nad drugim igračima

DRUŠTVENE IGRE ZA PIJANKE

 • Hopla! - ima nekoliko vrsta igre Hopla!, ali jedina prava koju znam je s brojanjem. Pravila su takva da ekipa izgovara na glas brojeve, kružno se ide. Prvi u ekipi uvijek starta s brojem 1 te slijedeći igrač zatim izgovara riječ "dva" i tako se nastavlja dok se ne dođe do broja 7, igrač koji je stao na broju 7 mora reći "Hopla!", a ako ne kaže tu riječ, mora popiti guc ili čašicu nečega. Riječ hopla se izgovara na svaki broj koji je djeljenik broja 7. Svaki put kada netko zaboravi reći riječ hopla, kreće se isponova.
 • Pogodi boju - može se igrati s belot kartama. Cilj ove igre je pogoditi dva puta zaredom boju karte koja se otkriva. Stavimo dva špila okrenuta naopačke ispred igrača te igrač mora pogoditi boju prve karte iz 1.špila (ako ne pogodi, ponovno kreće od prvog špila) zatim ako je pogodio mora pogoditi i boju prve karte u drugom špilu (ako ne pogodi, ponovno kreće od prvog špila) te je onda gotovo i red kreće na drugog igrača u nizu.
Darko Međimurec od
Ne bih se složio za Monopoly da je igra u kojoj ne valja biti pohlepan. Baš suprotno! Mislim da budi u čovjeku kapitalističku pohlepu i to onu dobru - za stjecanjem materijalnog da vlasniku (i njegovoj obitelji) bude dobro živjeti. Vrlo edukativna i mnogi ju igraju bez da ju razumiju do kraja. Nekima je čak i dosadna. Ali vrlo je životna i povezana sa stvarnim životom. Razmislite malo...‌
Ana Primorac od
obožavala sam Uno!!! (h) i danas bih ga igrala‌
+4 glasa
Marin Duganđija od

Odeš na BGG i vidiš koje su trenutno najpopularnije društvene igre na svijetu...

Evo sad su to nedavno proglašene najpopularnijima:

 1. Brass,
 2. Pandemic,
 3. Gloomhaven,
 4. SW Rebellion,
 5. Spirit Island
 6. ...

Hvala :)

Slična pitanja

3 odgovora 913 👀
3 odgovora 872 👀
3 odgovora 345 👀
3 odgovora 618 👀
1 odgovor 530 👀
1 odgovor 260 👀
3 odgovora 940 👀
1 odgovor 346 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...