Nino Marić u rubrici Turizam i putovanja od Nino Marić

Koje turističke trendove možemo očekivati u 2022. godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

UN je naglasila važnost turizma za gospodarski oporavak tokom 2022. godine

U izvješću UN-a o svjetskoj ekonomskoj situaciji i izgledima za 2022. istaknuta je važna uloga koju će turizam imati u oporavku nacionalnih gospodarstava i globalne trgovine. Nakon globalnog smanjenja od 3,4% u 2020. i povratka od 5,5% u 2021., predviđa se da će svjetsko gospodarstvo rasti za 4% u 2022., a potom za 3,5% u 2023. S obzirom na važnost turizma kao glavne izvozne kategorije te za zapošljavanje i gospodarski razvoj, očekuje se da će oporavak sektora potaknuti rast u svim svjetskim regijama.

Wellness turizam sve popularniji u 2022.

Većina prognoza trendova slaže se da će wellness putovanja biti glavni i rastući trend u 2022. Procjenjuje se da će putnici sve više težiti opuštanju na odmorima nakon pandemijskih godina, potrazi za prirodom i održivošću. Novo izvješće o globalnoj wellness ekonomiji neprofitnog Global Wellness Institute (GWI) predviđa da će wellness putovanja biti sektor wellnessa koji će ostvariti najbrži rast do 2025., povećavajući se svake godine za 21%. Tržišta toplica i termalnih izvora, druga dva wellness sektora koja su najteže pogođena pandemijom, također će doživjeti najveći godišnji rast do 2025., od 15% do 17%.

Porast trenda poslovnih putovanja u 2022.

BCD Travel, vodeća kompanija za poslovna putovanja, identificirala je osam trendova poslovnih putovanja za 2022. Tvrtke sve više preispituju smisao slanja zaposlenika na poslovna putovanja, dok zaposlenici i dalje cijene osobne sastanke s kolegama. Tvrtke sada moraju posvetiti veliku pažnju održivosti, kao i procijeniti rizike za svoje zaposlenike, ali i ekonomske rizike, ekstremne vremenske događaje, pitanje kibernetičke sigurnosti i drugo. Sve važnija postaju i pitanja poput digitalizacije, fintech-a i automatizacije plaćanja korporativnih putovanja.

+6 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.

Savjet za oporavak i razvoj turizma o pripremi turističke 2022.

Prva ovogodišnja sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma bila je posvećena strateškom usmjerenju hrvatskog turizma i pripremnim aktivnostima za turističku 2022.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac podsjetila je kako će i dalje kao vrlo važan kriterij odabira destinacije za putovanje ostati sigurnost te dodala:

“Pozivam sve, od hotelijera, privatnih iznajmljivača, OPG-ova i ugostitelja te svih drugih turističkih djelatnika i svih dionika povezanih s turizmom, da jednako odgovorno djelujemo i u 2022. Svi se moramo potruditi da Hrvatska na ECDC karti ne bude u tamnocrvenom, jer samo zajedno možemo ostvariti još jednu uspješnu turističku godinu.“

Slična pitanja

1 odgovor 181 👀
1 odgovor 286 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...