124 pregleda
Elena Dundović u rubrici Zdravlje i medicina od Elena Dundović [Proaktivan] (843 bodova)
Koji su vitamini dobri za vraćanje energije? Kad imas volje za napraviti bilo sta ali tijelo jednostavno ne moze.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Petra Doležal od Petra Doležal [Superaktivan] (3.8k bodova)
Svakako bi Vam preporučila vitamin C. Kelj, špinat, mandarina, naranča, samo su neke od namirnica bogatih vitaminom C. Osim njega, kao važan antioksidans pokazao se vitamin E. Pomoću njega će se tijelo lakše boriti protiv infekcija te će to pozitivno utjecati na razinu vaše energije. Vitamin E možete unijeti u organizam ako jedete sjemenke, orase, špinat. Mogli biste u svoju prehranu uvesti kapsule ribljeg ulja koje značajno pridonose funkciji srca te vraćaju snagu.
Elena Dundović od Elena Dundović [Proaktivan] (843 bodova)
hvala, budem probala s vitaminom E, jer vit.C unosim svakodnevno ali nisam bas vidjela pomak. :)
+7 glasa
Marina Baričanec od Marina Baričanec [Superaktivan] (4.1k bodova)

Probaj s gotovom kombinacijom pripremljene gotove kapsile koja se može kupiti u dućanu kao miks ili probaj sama kobinirati. Osim za imunitet dobra je ta mješavina i za bustanje tvoje dnevne energije...

  • vitamin C
  • vitamin D
  • cink 

OK, cink nije vitamin. Znam da će netko reći. Svejedno ovo sve zajedno odlično pomaže nakon neke virusne bolesti kada se tijelo izmući odnosno obrambeni mehanizam i želiš se vratiti (nakon bolesti) u normalu.

+4 glasa
Viktor V. od Viktor V. [Megaktivan] (12.8k bodova)

Vitamin C. 

Ljudsko tijelo treba vitamin C za borbu protiv infekcija i bolesti. Ovaj esencijalni nutrijent jača vašu prirodnu obranu i bori se protiv slobodnih radikala. Nadalje, podržava rast i popravak tkiva, što dovodi do bržeg oporavka od vježbanja. Ako se borite s upornim prehladama ili lošom razinom energije, pokušajte suplementirati s 500 mg vitamina C dnevno. Ipak, pazite da ne pretjerate jer previše može uzrokovati probavne probleme!


Vitamin A.

 Ovo je često zaboravljeni vitamin. Za sportaše i bodybuildere vitamin A je koristan jer podržava sintezu proteina, što je bitno za rast mišića. Ako njegova uloga u rastu i oporavku mišića nije dovoljna, vitamin A također ima izravan učinak na testosteron, najmoćniji tjelesni hormon za izgradnju mišića.


Vitamin D. 

Često se naziva vitaminom sunca i proizvodi se kada je koža izložena UV zrakama sunca. To znači da će većini ljudi nedostajati vitamin D osim ako nemaju sreće da im koža bude izložena suncu tijekom cijele godine. Istraživanja su pokazala da je pravilna razina vitamina D u tijelu povezana s mišićnom snagom i izvedbom.


Vitamin B12. 

Vitamin B12 pomaže vašem tijelu u proizvodnji crvenih krvnih stanica, koje su odgovorne za isporuku kisika mišićima. Također osigurava učinkovitu komunikaciju mozga i mišića, što utječe na rast mišića i koordinaciju.

Slična pitanja

1 odgovor 148 pregleda
4 odgovora 667 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...