130 pregleda
Nino Marić u rubrici Tehnologija od Nino Marić (15.5k bodova)
tagovi uređeni od Nino Marić

Što budućnost donosi za tehnološku industriju FemTech?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato (7.8k bodova)
uređen od Ana Pilato

Povodom Međunarodnog dana žena, Maxim Manturov, voditelj investicijskog istraživanja u Freedom Finance Europe, ističe trendove koje možemo očekivati ​​u sektoru FemTech tijekom sljedeće godine i na što bi investitori Femtech tvrtki trebali paziti.

Očekujte značajan rast !!!

  1. Očekujte rast industrije FemTech-a 2022. kako se industrija udaljava od svoje "niše" naslova na "bitniji". Globalno, oko 37% FemTech tržišta pripada podsektorima Trudnoća i njega, Reproduktivno zdravlje i Kontracepcija; međutim, nije ograničen na ove kategorije. Globalno tržište FemTech-a vrijedilo je 36,5 milijarde eura (40,2 milijarde dolara) u 2020. i predviđa se da će rasti u prosjeku od 13,3% godišnje od 2020. do 2025. do 68,3 milijarde eura (75,1 milijarde dolara).
  2. FemTech tvrtke bi uskoro trebale izaći na burzu sa svojim velikim brojem bodova rasta, što bi moglo privući investitore i dati snažan poticaj industriji, u konačnici bismo mogli vidjeti puno zanimljivih plasmana u nadolazećim godinama. Posljednjih godina novi startup-i razvijaju i lansiraju nove i sofisticirane digitalne alate usmjerene na žene, a istovremeno privlače velika ulaganja u industriju.

Prema PitchBook-u, industrija FemTech-a prikupila je više od 910 milijuna eura (1 milijardu dolara) 2021., što je prvi put u njezinoj povijesti. Jedna zanimljiva nejavna tvrtka u industriji je Flo Health. Tvrtka je razvila aplikaciju za zdravlje žena temeljenu na umjetnoj inteligenciji koja podržava žene u svakoj fazi njihovog reproduktivnog ciklusa. Prema crunchbase.com, tvrtka je prikupila ukupno 56,6 milijuna funti (75,5 milijuna dolara) i ima procijenjenu vrijednost od 600 milijuna funti (800 milijuna dolara) 2021. Ukupno je aplikacija tvrtke preuzeta 210 milijuna puta, s 43,5 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Obećavajuće FemTech tvrtke na koje treba pripaziti

Iako su većina tih tvrtki novoosnovane tvrtke kojima se ne trguje na tržištima dionica, one su još uvijek uzbudljive perspektive za investitore.

  1. Progyny (PGNY), tvrtka za upravljanje beneficijama, specijalizirana je za rješenja za plodnost i obiteljske naknade za poslodavce u SAD-u. Tvrtka također nudi Progyny Rx, sveobuhvatno rješenje za ljekarničke pogodnosti koje svojim članovima daje pristup lijekovima koji su im potrebni tijekom liječenja. Osim toga, poslodavcima osigurava programe nadoknade za surogat majčinstvo i posvojenje.
  2. Invitae (NVTA), pruža genetske testove za mnoge bolesti, "uključujući nasljedni rak, kardiologiju, neurologiju, pedijatriju, onkologiju, metaboličke poremećaje i rijetke bolesti". Invitae je također nedavno završio akviziciju tvrtke Archer DX, koja je razvila tretmane za "preciznu onkologiju". Archer-ova platforma Stratafide može otkriti promjene DNK koje mogu pomoći liječnicima da propisuju bolje tretmane za pacijente s rakom. FDA je dodijelila Stratafide status probojnog liječenja.
  3. Myriad Genetics (MYGN), prikladno nudi mnoge genomske testove koji mogu pomoći pacijentima i liječnicima da traže genetske markere za sve, od raka dojke do depresije, artritisa i još mnogo toga. Medicinska zajednica vjeruje u moć genetskog testiranja, a Američko društvo kirurga dojke sada preporučuje genetsko testiranje za sve pacijente s rakom dojke.

Izazovi koje FemTech treba prevladati

Prikupljanje kapitala jedan je od najvećih izazova u industriji, ali s više jednoroga i izlazaka, investitori će vidjeti potencijal u FemTech-u. Neki drugi ključni izazovi bit će nedostatak istraživanja, financiranja, obrazovanja i kulturnog prihvaćanja zdravlja žena kao prioriteta. Općenito, vlasnici tvrtki i menadžeri moraju povećati prepoznatljivost i vidljivost svoje robne marke kako bi postigli pozitivne rezultate.

Marija Miha 08.03.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Marija Miha (10.3k bodova) Što predstavlja FemTech (Female Technology)?

Slična pitanja

1 odgovor
Marija Miha 08.03.2022. pitanje u rubrici Tehnologija od Marija Miha (10.3k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 25.04.2022. pitanje u rubrici Priroda od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...