Ivan Gačić u rubrici Politika od

Zašto se kaže da je rat u Ukrajini pokrenuo Putin, a ne rusi? Zašto kažu da je ovo rat između Putina i Ukrajinaca, a ne između Rusa i Ukrajinaca?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+23 glasa
Viktor Viljac od

Napomena: Ovo je moje mišljenje i ne moraju se slagati s vašim.


Mislim da je razlog sličan kao i s Hitler-om tj. tako ja to vidim.

Dakle Putin je od Rusije napravio apsolutnu Monarhiju,

  • apsolutna monarhija, u kojoj monarh u svojim rukama drži neograničenu vlast

Izvor: wikipedia.org

Dakle i ako je Rusija na papiru i dalje Republika u praksi se to ne vidi.

Putin može napraviti što mu srce poželi.

Frenki (Ilija) Atajić od
Pa i ne može - događaji oko wagnera i prigožinai  uskakanja Batka, kao medijatora između 2.? strane je pokazalo, da to nije kako ,,zapadni mediji,,(za, koje sam prdsjednik hrvatske javno kaže, da od istih, samo rusi više, lažu, a naši mediji kupe takve izjave, bez bilo kakve provjere u smislu - točnosti i stinitisti,-što nam opet govori, da u nas mediji nisu - ne ovisni, već se svrstavaju - tamo gdje im se pokaže - prstom) tvrde diktatorski režim, i direktna saznanja, koja dobijem od prijatelja iz njžnjeg - novgoroda, da u središnjoj rusiji (tzv,-krug oko moskve,od cca- 1.000.km, živi skoro istim tempom, kaoi prije rata - novi mercedes se čeka 30, dana duže, i cijena mu je u prosjeku skočila oko 20% na čemu profitiraju, na 1. mjestu turski a na 2.kineski veletrgovci.
Ako ja imam inf, od prije 7 dana, da u moskvi, u super marketima, možete nači, ono što u hrvatskoj nsmo vidjeli, a tema je bila, svježe voće-povtće-citruci..itd.‌
+18 glasa
Stjepan Vuksanović od

Na dan kada je Rusija izvršila agresiju na susjednu zemlju Ukrajinu, 24. veljače 2022. u pet sati ujutro, predsjednik Vladimir Putin dao je zeleno svjetlo za izvršenje "specijalne operacije" kako bi spriječio potencijalni ulazak Ukrajine u NATO-ov pakt. Zašto se ne govori da su Rusi napali Ukrajinu iz razloga što nijedan građanin Ruske Federacije nije imao nikakve informacije u vezi napada na susjednu državu, pa čak ni vojni ročnici koji su mislili da ih vlada šalje u vojne vježbe. Danas nakon osam mjeseci ratovanja možemo vidjeti koliko ruskih građana živi u strahu i pod stalnim terorom policije i željezne šake, apsolutnog vladara Vladimira Vladimiroviča Putina koji je na svoju ruku u najužem krugu organizirao napad na nezavisnu europsku državu, bez potpore svojeg naroda koji pod pritiscima propagande bježi u nepoznato i van granica svoje zemlje, jer ne žele da ih svijet krivi za zločine jednog minijaturnog diktatora. Ruski narod je žrtva Putinovog terora kojeg vrši kroz ratni čin.

Borna Matić od
Uvijek postoji druga strana medalje i to treba realno uzeti u obzir‌
+13 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
uređen od Frenki (Ilija) Atajić
Kratko i što jasnije - ako za navedeni rat, okrivimo određeni narod, u ovom slućaju - Ruse,
time Ogovornost za navedeni - razvodnjavamo (puno rusa - sa time i puno okrivljenih)
ako odaberemo jednu osobu u ovom konkretnom slučaju Putina, tad, protivnika ,,ciljamo,,u sam u ,,glavu,, (moram napomenuti, da u pravili, strana koja za sebe tvrdi da je u pravu, za nastali problem, optužuje, neku drugu stranu - tako se i u konkretnom slučaju, javno odredilo, oko 50 od 195 zemalja) čak ni naš predsjednik direktno ne upotrbljava taj termin, već pokušava,,plivati nekom sredinom.,,i za navedeni rat optuživati, ne djelovanje evropske unije,-što se pokazalo i spravnim (ima zoki, uz čuku, i nešto u glavi)
u pogledu minskog sporazuma, a što se pokazalo točnim, nedavnom izjavom bivše njemačke kancelarke merkelice : da su spomenutim ugovorom, samo htjeli dobiti - ili ti - kupiti vrijeme.?
Navedenim imenovanjem putina kao glavnog krivca za nastali rat, politočki se svrstavaš na jednu od dvije strane, i glorifikujući istoga kao glavnog krivca, tražiš na suprotnoj, u ovom slučaju ruskoj strani, pristalice za svoju tvrdnju. Pa, npr.neki bogati tajkun, koji će u ovom ratu, ili zbog nastale situacije u rusiji izgubiti veliko bogatstvo, za isto će (bar u svojo glavi) optužiti, direktno putina, a ne svoj ruski narod. Treća stavka je, opće poznato, dase narodi sa ovih prostora, u pravilu, homogeniziraju uz jednu vodeću ličnost, da ne navodim primjere iz prošlosti, bili to carevi, kraljevi, predsjednici, generali, i kad ,,okupljnoj,, masi oko istoga - ukloniš ili marginaliziraš vodeču ličnost, ista postaje, nestabilna, i podložna utjecaju protivnika. - sažeo sam, koliko sam mogao, a da odgovor ima smisao.
Branka Begić od
Nikad ne treba kriviti narod već pojedince koji su poveli i zaveli narod.‌
Frenki (Ilija) Atajić od
Upravo tako - ne postoji..tzv - kolektiva odgovornost, nekog naroda u cijelini iako ja taj isti narod, doveo na vlas, tog pojedinca - namjer su jedno, a realnost - nešto drugo.‌
+3 glasa
Ivona Jagatić od
Putin kao i svaki veliki politički vođa ima svoju ideologiju.

Možda je u prošlosti imao neki osobni sukob s nekim tko je Ukrajinac/Ukrajinka te hoće osvetu.

Možda Rusi nisu bili obaviješteni ni o čemu. Putin sigurno želi da se Ukrajina pridruži Rusiji te da naprave jedan savez.

Samo kažem svoje mišljenje. Nisam rekla da je išta istinito.

Samo gledam kakve su stvari bile u prošlosti,  a povijest se ponavlja.
+1 glas
Arnela Abadžija od
zato što je to rat za Putinove ciljeve jer on želi da stvori apsolutističku monarhiju a za ostale Ruse taj rat nema neke koristi već samo ima štetu Kako ekonomsku štetu u vidu ekonomske krize gladi i gubljenje života jer je bila obavezna  regrutacija svih starijih od 18 godina u vojne redove što bukvalno znači polaganje života za Putinove lične ciljeve da bi on bio apsolutistički monarh a to je rad svih ukrajinaca zato što Ukrajinci nemaju izbora  ili odbrana od rata ili će biti li istrebljen ili protjerani ili na neki drugi način uništeni jer predajom ćemo samo dozvoliti predajom će samo dozvoliti da on nastavi dalje da pripaja te manje države i da taj narod ili unisti ili protjera ili asimilije

Slična pitanja

1 odgovor 257 👀
2 odgovora 501 👀
Ivan Gačić 20.03.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ivan Gačić
5 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 174 👀
8 odgovora 892 👀
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Društvo od Marija Miljević
4 odgovora 495 👀
Ivan Gačić 25.02.2022. pitanje u rubrici Politika od Ivan Gačić
2 odgovora 341 👀
Darko Međimurec 31.05.2021. pitanje u rubrici Društvo od Darko Međimurec
1 odgovor 208 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...