394 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Politika od Ivan Gačić

Zašto se kaže da je rat u Ukrajini pokrenuo Putin, a ne rusi? Zašto kažu da je ovo rat između Putina i Ukrajinaca, a ne između Rusa i Ukrajinaca?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+22 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Napomena: Ovo je moje mišljenje i ne moraju se slagati s vašim.


Mislim da je razlog sličan kao i s Hitler-om tj. tako ja to vidim.

Dakle Putin je od Rusije napravio apsolutnu Monarhiju,

  • apsolutna monarhija, u kojoj monarh u svojim rukama drži neograničenu vlast

Izvor: wikipedia.org

Dakle i ako je Rusija na papiru i dalje Republika u praksi se to ne vidi.

Putin može napraviti što mu srce poželi.

Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Pa i ne može - događaji oko wagnera i prigožinai  uskakanja Batka, kao medijatora između 2.? strane je pokazalo, da to nije kako ,,zapadni mediji,,(za, koje sam prdsjednik hrvatske javno kaže, da od istih, samo rusi više, lažu, a naši mediji kupe takve izjave, bez bilo kakve provjere u smislu - točnosti i stinitisti,-što nam opet govori, da u nas mediji nisu - ne ovisni, već se svrstavaju - tamo gdje im se pokaže - prstom) tvrde diktatorski režim, i direktna saznanja, koja dobijem od prijatelja iz njžnjeg - novgoroda, da u središnjoj rusiji (tzv,-krug oko moskve,od cca- 1.000.km, živi skoro istim tempom, kaoi prije rata - novi mercedes se čeka 30, dana duže, i cijena mu je u prosjeku skočila oko 20% na čemu profitiraju, na 1. mjestu turski a na 2.kineski veletrgovci.
Ako ja imam inf, od prije 7 dana, da u moskvi, u super marketima, možete nači, ono što u hrvatskoj nsmo vidjeli, a tema je bila, svježe voće-povtće-citruci..itd.
+16 glasa
Stjepan Vuksanović od Stjepan Vuksanović

Na dan kada je Rusija izvršila agresiju na susjednu zemlju Ukrajinu, 24. veljače 2022. u pet sati ujutro, predsjednik Vladimir Putin dao je zeleno svjetlo za izvršenje "specijalne operacije" kako bi spriječio potencijalni ulazak Ukrajine u NATO-ov pakt. Zašto se ne govori da su Rusi napali Ukrajinu iz razloga što nijedan građanin Ruske Federacije nije imao nikakve informacije u vezi napada na susjednu državu, pa čak ni vojni ročnici koji su mislili da ih vlada šalje u vojne vježbe. Danas nakon osam mjeseci ratovanja možemo vidjeti koliko ruskih građana živi u strahu i pod stalnim terorom policije i željezne šake, apsolutnog vladara Vladimira Vladimiroviča Putina koji je na svoju ruku u najužem krugu organizirao napad na nezavisnu europsku državu, bez potpore svojeg naroda koji pod pritiscima propagande bježi u nepoznato i van granica svoje zemlje, jer ne žele da ih svijet krivi za zločine jednog minijaturnog diktatora. Ruski narod je žrtva Putinovog terora kojeg vrši kroz ratni čin.

Borna Matić od Borna Matić
Uvijek postoji druga strana medalje i to treba realno uzeti u obzir
+11 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Frenki (Ilija) Atajić
Kratko i što jasnije - ako za navedeni rat, okrivimo određeni narod, u ovom slućaju - Ruse,
time Ogovornost za navedeni - razvodnjavamo (puno rusa - sa time i puno okrivljenih)
ako odaberemo jednu osobu u ovom konkretnom slučaju Putina, tad, protivnika ,,ciljamo,,u sam u ,,glavu,, (moram napomenuti, da u pravili, strana koja za sebe tvrdi da je u pravu, za nastali problem, optužuje, neku drugu stranu - tako se i u konkretnom slučaju, javno odredilo, oko 50 od 195 zemalja) čak ni naš predsjednik direktno ne upotrbljava taj termin, već pokušava,,plivati nekom sredinom.,,i za navedeni rat optuživati, ne djelovanje evropske unije,-što se pokazalo i spravnim (ima zoki, uz čuku, i nešto u glavi)
u pogledu minskog sporazuma, a što se pokazalo točnim, nedavnom izjavom bivše njemačke kancelarke merkelice : da su spomenutim ugovorom, samo htjeli dobiti - ili ti - kupiti vrijeme.?
Navedenim imenovanjem putina kao glavnog krivca za nastali rat, politočki se svrstavaš na jednu od dvije strane, i glorifikujući istoga kao glavnog krivca, tražiš na suprotnoj, u ovom slučaju ruskoj strani, pristalice za svoju tvrdnju. Pa, npr.neki bogati tajkun, koji će u ovom ratu, ili zbog nastale situacije u rusiji izgubiti veliko bogatstvo, za isto će (bar u svojo glavi) optužiti, direktno putina, a ne svoj ruski narod. Treća stavka je, opće poznato, dase narodi sa ovih prostora, u pravilu, homogeniziraju uz jednu vodeću ličnost, da ne navodim primjere iz prošlosti, bili to carevi, kraljevi, predsjednici, generali, i kad ,,okupljnoj,, masi oko istoga - ukloniš ili marginaliziraš vodeču ličnost, ista postaje, nestabilna, i podložna utjecaju protivnika. - sažeo sam, koliko sam mogao, a da odgovor ima smisao.
Branka Begić od Branka Begić
Nikad ne treba kriviti narod već pojedince koji su poveli i zaveli narod.
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Upravo tako - ne postoji..tzv - kolektiva odgovornost, nekog naroda u cijelini iako ja taj isti narod, doveo na vlas, tog pojedinca - namjer su jedno, a realnost - nešto drugo.

Slična pitanja

2 odgovora
Ivan Gačić 20.03.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ivan Gačić
5 odgovora
8 odgovora
Marija Miljević 01.03.2022. pitanje u rubrici Društvo od Marija Miljević
4 odgovora
Ivan Gačić 25.02.2022. pitanje u rubrici Politika od Ivan Gačić
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...