199 pregleda
Ivana Mačić u rubrici Poslovanje od Ivana Mačić

Kako općenito kao poduzetnica mogu doći do obrtnih sredstava kreditom za nastavak ili unaprjeđenje redovnog poslovanja?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što su to obrtna sredstva?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Ivana Mačić
 
Najbolji odgovor

Hrvatska je ulaskom u Europsku Uniju, između ostalog, dobila olakšani pristup financijskim instrumentima osiguranja koje domaćim poduzetnicima nude mogućnosti koje do sada nisu postojale na bankarskom tržištu kreditiranja/financiranja poslovanja.

Ovako nešto je možda masovno manje poznato, čak i nedostupnije i zahtjevnije pronaći u masi informacija na internetu među EU dokumentima. Ovakve informacije nećete baš naći kod traženja kako dignuti kredit za obrtna sredstva ili investicijski kredit za poduzetnike dok razbijate glavu kako financirati rast poslovanja i prihoda tvrtke koji priželjkujete u narednom poslovnom razdoblju.

U mnoštvu poslovnih kreditnih linija i financijskih instrumenata na tržištu malom i srednjem poduzetniku najčešće se nije lako snaći. Tu je bitno poznavati širok spektar bankarske ponude. Ne zna to prosječan poduzetnik. Ali znajte da svaka banka nudi raznolik spektar različitih financijskih proizvoda. Odgovorno tvrdim da sve banke nisu dio istih tržišnih programa, pa tako niti sve banke nemaju istu kreditnu politiku. I tu je bitno znati da su kod nekih banaka razlike i dosta velike! Kreditne politike nisu kod svih sasvim iste. Neke banke jednostavno se fokusiraju na određene vrste plasmana njihovih kredita, dok neke druge na posebne pakete financijskih proizvoda.

Zato je za Vas kao poduzetnicu jako bitno da pronađete adekvatnu banku s adekvatnim uvjetima za odobrenje kredita za Vaše poslovanje. Ovdje na Znatku vidim da se spominju najvažniji krediti za poduzetništvo, a pomoć oko njih možete započeti istraživanjem bankarskog tržišta ili pak uz pomoć profesionalaca za dobivanje poslovnih kredita.

Slična pitanja

2 odgovora
Zoran Jurić 30.04.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Zoran Jurić
1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 28.09.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...