435 pregleda
Marija Miha u rubrici Poslovanje od Marija Miha [Superaktivan] (4.5k bodova)

Čime se bave tvrtke iz grupacije "3D Financije" - 3D Poslovne financije i 3D Privatne financije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.6k bodova)
odabran od Marija Miha
 
Najbolji odgovor

Ovako... Tvrtke iz navedene grupacije su za sada samo dvije:

  1. Jedna je 3D Poslovne financije i ona je fokusirana na poslovno savjetovanje pravnih osoba (tvrtke i obrti) odnosno njihovih vlasnika i direktora (poduzetnika). 
  2. Istovremeno, druga tvrtka 3D Privatne financije je usredotočena na posredovanje u obradi kredita kod fizičkih osoba, ali tu naglašavaju da su im ključni korisnici vlasnici/direktori tvrtki i obrta (poduzetnici).

Što je cilj ovim dvjema tvrtkama?

Cilj je klijentima, koji im se javljaju je da kroz razgovor sa njihovim stručnjacima, a nakon dostave potrebne dokumentacije na analizu, da uđu u proces financiranja od strane komercijalnih banaka. Kroz pomnu analizu ukupno  prikupljene dokumentacije stručnjaci strukturiraju mogućnosti realizacije same poduzetničke ideje s ciljem da u konačnici rezultira pozitivnim ishodom za klijenta čime klijent ulazi u ostvarenje svoje ideje odnosno dobivanje financijskih sredstava.

Kako njih dvije to rade?

Misao vodilja ovih tvrtki je da njihovi stručnjaci tj. ovlašteni kreditni posrednici pomažu poduzetnicima kroz procesu dobivanja kredita - bilo stambenog, bilo nenamjenskog (gotovinskog, hipotekarnog). Financijski modeli kojima pomažu poduzetnicima nius jednostavni, odnosno vrlo su komplicirani u primjeni, pa i u obrani predmeta pred bankama jer ne stavljaju težište zahtjeva za kreditom samo na jedan izbor prihoda, već i na tvrtku i na osobna primanja vlasnika (poduzetnika). Upravo u njihovom razumijevanju te kompleksnosti leži njihova snaga i predstavlja važan argument zašto im se javljaju klijenti s povjerenjem. 

S druge strane su im i komercijalne banke također partneri u ovom procesu. Njima također pomažu prilikom stvaranja financijskih analiza i tvrtke i poslovnog modela tvrtke, a sve kako bi se zahtjev za kreditom prikazao na način razumljiv bankovnim djelatnicima. Time se jednostavnije predstavlja poslovni model tvrtke banki te u konačnici tvrtka zadovolji traženu kreditnu sposobnost za traženi kredit kod komercijalne banke.

Ukratko za kraj - ove tvrtke su spona između tvrtki, poduzetnika, banaka u samom procesu dobivanja kreditnih sredstava.

Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.2k bodova)
Zanimljivo i za nas...
Znatko od Znatko [Superaktivan] (2.6k bodova)
Realno, ovako nešto je novo na našem tržištu i mnogim tvrtkama zanimljivo. Vjerojatno će kroz vrijeme dobiti i konkurenciju, ako već i nemaju.

Slična pitanja

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...