69 pregleda
Ivana Mačić u rubrici Financije od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)

Koji su najčešći problemi poduzetnika kad želi dignuti kredit kroz firmu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Marin Barić od Marin Barić [Superaktivan] (4.4k bodova)

Problemi poduzetnika mogu biti razine.

Na primjer,nekad se dogodi da d.o.o. kompanija ima starno dobar godišnji financijski izvještaj i svatko bi pomislio da je ta kompanija kreditno sposobna u takvom trenu bez problema dignuti kredit na potreban iznos za rast poslovanja. I što se dogodi - sve stane kod financiranja kreditom za obrtna sredstava jer se kompanijine sadašnje potrebe ne odnose na investicije za koje bi ponudila sigurno jamstvo kroz hipoteku na poslovnu nekretninu, a uprava/vlasnici ne žele založiti svoje privatne nekretnine ili ih nemaju u Hrvatskoj.

Banka će za neke ozbiljnije novce kreditiranja obrtnih sredstava zatražiti kompaniju da dozvoli hipoteku nad nekretninom. I kako onda dalje? Tu ne mora kompanija biti krivac... Iako se na prvu čini kao da je nedostatak hipoteke presudno za osiguranje plasmana kredita za obrtna sredstva.

Neki od problema koji se pri tome događaju vezani mogu biti uz način na koji je posložen financijski izvještaj, a koja nije napravljen u skladu s kreditnom politikom banke koju je kompanija kontaktirala. Znate, nije svaka banka ista. Razmislite da je u pitanju pogrešan odabir banke iako se ista hvali kroz oglašavanje da ćete traženi zahtjev realizirati s lakoćom upravo kod njih.

Neki drugi problemi koju kompaniju mogu mučiti su nedostatan otplatni potencijal ili neurednost plaćanja po dosadašnjim postojećim obvezama. Ima ih još i vrlo su individualni za svaku kompaniju.

Slična pitanja

0 odgovora 390 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...