Marija Miljević u rubrici Kompanije i karijere od Marija Miljević

Čime se bave tvrtke iz grupacije "3D Financije" - 3D Poslovne financije i 3D Privatne financije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor

Ovako... Tvrtke iz navedene grupacije su za sada samo dvije:

  1. Jedna je 3D Poslovne financije i ona je fokusirana na poslovno savjetovanje pravnih osoba (tvrtke i obrti) odnosno njihovih vlasnika i direktora (poduzetnika). 
  2. Istovremeno, druga tvrtka 3D Privatne financije je usredotočena na posredovanje u obradi kredita kod fizičkih osoba, ali tu naglašavaju da su im ključni korisnici vlasnici/direktori tvrtki i obrta (poduzetnici).

Što je cilj ovim dvjema tvrtkama?

Cilj je klijentima, koji im se javljaju je da kroz razgovor sa njihovim stručnjacima, a nakon dostave potrebne dokumentacije na analizu, da uđu u proces financiranja od strane komercijalnih banaka. Kroz pomnu analizu ukupno  prikupljene dokumentacije stručnjaci strukturiraju mogućnosti realizacije same poduzetničke ideje s ciljem da u konačnici rezultira pozitivnim ishodom za klijenta čime klijent ulazi u ostvarenje svoje ideje odnosno dobivanje financijskih sredstava.

Kako njih dvije to rade?

Misao vodilja ovih tvrtki je da njihovi stručnjaci tj. ovlašteni kreditni posrednici pomažu poduzetnicima kroz procesu dobivanja kredita - bilo stambenog, bilo nenamjenskog (gotovinskog, hipotekarnog). Financijski modeli kojima pomažu poduzetnicima nius jednostavni, odnosno vrlo su komplicirani u primjeni, pa i u obrani predmeta pred bankama jer ne stavljaju težište zahtjeva za kreditom samo na jedan izbor prihoda, već i na tvrtku i na osobna primanja vlasnika (poduzetnika). Upravo u njihovom razumijevanju te kompleksnosti leži njihova snaga i predstavlja važan argument zašto im se javljaju klijenti s povjerenjem. 

S druge strane su im i komercijalne banke također partneri u ovom procesu. Njima također pomažu prilikom stvaranja financijskih analiza i tvrtke i poslovnog modela tvrtke, a sve kako bi se zahtjev za kreditom prikazao na način razumljiv bankovnim djelatnicima. Time se jednostavnije predstavlja poslovni model tvrtke banki te u konačnici tvrtka zadovolji traženu kreditnu sposobnost za traženi kredit kod komercijalne banke.

Ukratko za kraj - ove tvrtke su spona između tvrtki, poduzetnika, banaka u samom procesu dobivanja kreditnih sredstava. :)

Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.
Zanimljivo i za nas... :)
Znatko od Znatko
Realno, ovako nešto je novo na našem tržištu i mnogim tvrtkama zanimljivo. Vjerojatno će kroz vrijeme dobiti i konkurenciju, ako već i nemaju.

Slična pitanja

2 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 453 👀
1 odgovor 261 👀
1 odgovor 405 👀
1 odgovor 280 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...