212 pregleda
Nino Marić u rubrici Priroda od Nino Marić

Koju nagradu je na natječaju IdejaX osvojio Franck Beestro (projekt za podizanje svijesti o važnosti pčela)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Posluži pčeli, posluži prirodi

Nagrađeni projekt Franck Beestro i ovog proljeća za spas pčelinjih zajednica

Osvježeno izdanje Franck Beestro posude i još raznovrsnije sjeme pčelama će i ove godine u sezoni cvatnje osigurati hranu

Franck Beestro, projekt usmjeren na podizanje svijesti o važnosti pčela za uravnotežen ekosustav, kojeg Franck provodi uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, ovog proljeća dobiva svoj nastavak. Nakon što je gotovo 17 tisuća Franck Beestro posuda za medonosno cvijeće krasilo balkone, terase i vrtove u prvoj fazi projekta, ovog proljeća Franck nastavlja poticati javnost na zaštitu pčela i pčelarstva. Uz osvježeno izdanje Franck Beestro posude i još raznovrsnije sjeme pčele će tako i ove godine u sezoni cvatnje uživati u hrani koje zbog urbanizacije i onečišćenja okoliša u prirodi svakim danom ima sve manje.

„Ponosni smo što smo uspjeli kreirati i realizirati ovu stvarno lijepu priču, uključiti naše potrošače, zainteresirati veliki broj ljudi, a posebno mi je drago što nije riječ o jednokratnom projektu. Pozitivne reakcije dolazile su sa svih strana, stoga nas posebno veseli što ove godine pokrećemo novo izdanje Beestro-a i širimo ga i na druga tržišta te Beestro priču nastavljamo i dalje,“ istaknula je Lea Kušmišević, Brand Manager za kategoriju čaja.

Da je riječ o iznimno kvalitetnom i uspješnom projektu potvrdila je i struka na ovogodišnjim Danima komunikacija 2022 gdje je Franck Beestro osvojio čak dvije nagrade, među kojima i zlatnu IdejuX u kategoriji Društvena odgovornost čime je projekt dobio dodatnu potvrdu važnosti adresiranja ugroženih pčelinjih zajednica i njihovoj ključnoj ulozi u  održavanju bioraznolikosti.

Na važnost očuvanja pčelinjih zajednica upozoravaju i iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

„Održavanjem biljne raznolikosti pčele imaju značajnu ulogu u proizvodnji hrane i održavanju ekosustava. Zbog onečišćenja okoliša i klimatskih promjena pčelama prijeti velika opasnost. Stoga s posebnim veseljem pozdravljamo suradnju s Franckom koji projektom Beestro na jedinstven način educira javnost i podiže svijest o važnosti pčela,“ naglasio je Emil Horvatć, tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Svoj doprinos projektu i ove će godine dati i zaposlenici Franck-a koji će Dan planeta Zemlje obilježiti sadnjom medonosnog cvijeća na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) odnosno farmi pčela Mihaljević u Konšćici.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...