Nino Marić u rubrici Priroda od

Koju nagradu je na natječaju IdejaX osvojio Franck Beestro (projekt za podizanje svijesti o važnosti pčela)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Posluži pčeli, posluži prirodi

Nagrađeni projekt Franck Beestro i ovog proljeća za spas pčelinjih zajednica

Osvježeno izdanje Franck Beestro posude i još raznovrsnije sjeme pčelama će i ove godine u sezoni cvatnje osigurati hranu

Franck Beestro, projekt usmjeren na podizanje svijesti o važnosti pčela za uravnotežen ekosustav, kojeg Franck provodi uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, ovog proljeća dobiva svoj nastavak. Nakon što je gotovo 17 tisuća Franck Beestro posuda za medonosno cvijeće krasilo balkone, terase i vrtove u prvoj fazi projekta, ovog proljeća Franck nastavlja poticati javnost na zaštitu pčela i pčelarstva. Uz osvježeno izdanje Franck Beestro posude i još raznovrsnije sjeme pčele će tako i ove godine u sezoni cvatnje uživati u hrani koje zbog urbanizacije i onečišćenja okoliša u prirodi svakim danom ima sve manje.

„Ponosni smo što smo uspjeli kreirati i realizirati ovu stvarno lijepu priču, uključiti naše potrošače, zainteresirati veliki broj ljudi, a posebno mi je drago što nije riječ o jednokratnom projektu. Pozitivne reakcije dolazile su sa svih strana, stoga nas posebno veseli što ove godine pokrećemo novo izdanje Beestro-a i širimo ga i na druga tržišta te Beestro priču nastavljamo i dalje,“ istaknula je Lea Kušmišević, Brand Manager za kategoriju čaja.

Da je riječ o iznimno kvalitetnom i uspješnom projektu potvrdila je i struka na ovogodišnjim Danima komunikacija 2022 gdje je Franck Beestro osvojio čak dvije nagrade, među kojima i zlatnu IdejuX u kategoriji Društvena odgovornost čime je projekt dobio dodatnu potvrdu važnosti adresiranja ugroženih pčelinjih zajednica i njihovoj ključnoj ulozi u  održavanju bioraznolikosti.

Na važnost očuvanja pčelinjih zajednica upozoravaju i iz Hrvatskog pčelarskog saveza.

„Održavanjem biljne raznolikosti pčele imaju značajnu ulogu u proizvodnji hrane i održavanju ekosustava. Zbog onečišćenja okoliša i klimatskih promjena pčelama prijeti velika opasnost. Stoga s posebnim veseljem pozdravljamo suradnju s Franckom koji projektom Beestro na jedinstven način educira javnost i podiže svijest o važnosti pčela,“ naglasio je Emil Horvatć, tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Svoj doprinos projektu i ove će godine dati i zaposlenici Franck-a koji će Dan planeta Zemlje obilježiti sadnjom medonosnog cvijeća na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) odnosno farmi pčela Mihaljević u Konšćici.

Slična pitanja

2 odgovora 466 👀
4 odgovora 880 👀
Zoran Jurić 14.11.2020. pitanje u rubrici Društvo od Zoran Jurić
1 odgovor 164 👀
1 odgovor 187 👀
1 odgovor 1.7k 👀
Znatkica 10.12.2020. pitanje u rubrici Priroda od Znatkica
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...