Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (18.6k bodova)
uređen od Redakcija

Wienerberger građevinski materijali za ugodnu budućnost

Njihov cilj je podići razinu kvalitete življenja i poslovanja na održivi način

Zelena gradnja danas predstavlja jednu od najznačajnijih i najuzbudljivijih mogućnosti za održivi rast na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Dizajn izgrađenog okoliša utječe na sve, na ekonomiju i prirodni okoliš, a zahtjevi za klimatski neutralnim proizvodima i održivim proizvodnim procesom postaju sve veći. Efekti klimatskih promjena izazvani ljudskom aktivnošću snažno utječu na prirodu i stanovništvo diljem svijeta pa se tako gradnja, življenje i uporaba građevinskog materijala također mijenjaju. S obzirom na to da građevinska industrija ima veliki utjecaj na prirodu, planiranje i projektiranje, a svjesni odgovornosti kao proizvođači građevinskog materijala, Wienerberger je razvio program održivosti koji se temelji na tri ekološka stupa.

Središnja pitanja u svim poslovnim područjima grupe Wienerberger su energetska učinkovitost i dekarbonizacija, bioraznolikost i kružno gospodarstvo.

Dijeljenjem globalne vizije CO2-neutralnog gospodarstva, Wienerberger svojim proizvodima namjerava doprinijeti zaštiti klime i dodatno smanjiti emisije stakleničkih plinova tehnološkom optimizacijom proizvodnih procesa te povećanjem uporabe zelene električne energije u svim proizvodnim pogonima.

Ključna tema za Wienerberger je i bioraznolikost za svaki proizvodni pogon. Poštivanjem prirodnih rezervi i poticanjem biološke raznolikosti dodatno će optimizirati svoju uporabu zemljišta kako bi doprinijeli povećanju prisutnosti flore i faune.

Još jedan od ekoloških ciljeva grupe Wienerberger je staviti veći naglasak na kružno gospodarstvo. S jedne strane, sekundarne sirovine iz unutarnjih ili vanjskih izvora potrebno je ponovno uvesti u proizvodne procese nakon temeljite provjere kvalitete. S druge strane, proizvodi moraju biti dizajnirani tako da se mogu ponovno upotrebljavati na kraju svog uporabnog vijeka. To naglašava snažnu predanost učinkovitosti resursa i zatvorenim ciklusima stvaranja vrijednosti kako bi se osiguralo da se 100% novih proizvoda može reciklirati ili ponovno upotrebljavati. Uz poboljšanje postojećih procesa, u Wienerbergeru upotrebljavaju nove tehnologije i razvijaju inovativne proizvode kako bi postigli sve svoje ciljeve za 2023. godinu.

Wienerberger je vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Aktivno doprinosi boljoj kvaliteti življenja i poslovanja na održivi način – s ekološkog, socijalnog i ekonomskog aspekta zato posjetite stranicu wienerberger.hr, saznajte više i obratite se s povjerenjem.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA
Znatko medijski pokriva

20. ZFF
Zagreb Film FestivalZagreb, 23.-30.10.2022.

Prijave uskoro!

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...