109 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Priroda od Mia Jelinčić (2.9k bodova)

Kakav je zeleni program održivosti grupe Wienerberger

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Znatko

Wienerberger građevinski materijali za ugodnu budućnost

Njihov cilj je podići razinu kvalitete življenja i poslovanja na održivi način

Zelena gradnja danas predstavlja jednu od najznačajnijih i najuzbudljivijih mogućnosti za održivi rast na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Dizajn izgrađenog okoliša utječe na sve, na ekonomiju i prirodni okoliš, a zahtjevi za klimatski neutralnim proizvodima i održivim proizvodnim procesom postaju sve veći. Efekti klimatskih promjena izazvani ljudskom aktivnošću snažno utječu na prirodu i stanovništvo diljem svijeta pa se tako gradnja, življenje i uporaba građevinskog materijala također mijenjaju. S obzirom na to da građevinska industrija ima veliki utjecaj na prirodu, planiranje i projektiranje, a svjesni odgovornosti kao proizvođači građevinskog materijala, Wienerberger je razvio program održivosti koji se temelji na tri ekološka stupa.

Središnja pitanja u svim poslovnim područjima grupe Wienerberger su energetska učinkovitost i dekarbonizacija, bioraznolikost i kružno gospodarstvo.

Dijeljenjem globalne vizije CO2-neutralnog gospodarstva, Wienerberger svojim proizvodima namjerava doprinijeti zaštiti klime i dodatno smanjiti emisije stakleničkih plinova tehnološkom optimizacijom proizvodnih procesa te povećanjem uporabe zelene električne energije u svim proizvodnim pogonima.

Ključna tema za Wienerberger je i bioraznolikost za svaki proizvodni pogon. Poštivanjem prirodnih rezervi i poticanjem biološke raznolikosti dodatno će optimizirati svoju uporabu zemljišta kako bi doprinijeli povećanju prisutnosti flore i faune.

Još jedan od ekoloških ciljeva grupe Wienerberger je staviti veći naglasak na kružno gospodarstvo. S jedne strane, sekundarne sirovine iz unutarnjih ili vanjskih izvora potrebno je ponovno uvesti u proizvodne procese nakon temeljite provjere kvalitete. S druge strane, proizvodi moraju biti dizajnirani tako da se mogu ponovno upotrebljavati na kraju svog uporabnog vijeka. To naglašava snažnu predanost učinkovitosti resursa i zatvorenim ciklusima stvaranja vrijednosti kako bi se osiguralo da se 100% novih proizvoda može reciklirati ili ponovno upotrebljavati. Uz poboljšanje postojećih procesa, u Wienerbergeru upotrebljavaju nove tehnologije i razvijaju inovativne proizvode kako bi postigli sve svoje ciljeve za 2023. godinu.

Wienerberger je vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Aktivno doprinosi boljoj kvaliteti življenja i poslovanja na održivi način – s ekološkog, socijalnog i ekonomskog aspekta zato posjetite stranicu wienerberger.hr, saznajte više i obratite se s povjerenjem.

Slična pitanja

1 odgovor
Nino Marić 22.04.2022. pitanje u rubrici Priroda od Nino Marić (15.7k bodova)
3 odgovora
Marija Miljević 22.04.2022. pitanje u rubrici Priroda od Marija Miljević (10.4k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 13.05.2022. pitanje u rubrici Priroda od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...