Mia Jelinčić u rubrici Priroda od
Kakva je kampanja hrvatskog piva Ožujskog "Čuvaj, pazi, ne bacaj!"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Žuja i 2022. godine zajedno s ekološkim udrugama i klubovima čisti ilegalna odlagališta otpada po Hrvatskoj

Volonteri Zagrebačke pivovare te udruga eRipio i KPA Iglun do sada očistili deponije na području općine Čavle kod Rijeke i na lokacijama Dugi rat i luka Krilo u Splitu

Nagrađivana kampanja omiljenog hrvatskog piva Ožujskog “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”, u čijem je fokusu onečišćena priroda, 2022. godine ide dalje. Kako bi skrenula pozornost javnosti na tu problematiku i sačuvala prirodu od gomilanja nesavjesno odloženog otpada, Žuja je ponovno ujedinila snage s domaćim ekološkim udrugama i klubovima i pokrenula novi niz akcija čišćenja ilegalnih odlagališta otpada na različitim lokacijama u Hrvatskoj. 28. i 29. svibnja 2022. čistilo se u općini Čavle kod Rijeke te na području Dugog rata i u luci Krilo u Splitu, a 4. i 5. lipnja 2022. volonteri su u Suknovcima na području Knina te u blizini Opatije.

28. i 29. svibnja 2022. volonteri su prikupili i pravilno zbrinuli različite vrste otpada: od jednokratne plastike i kućnog namještaja do dijelova automobila. U akciji čišćenja sudjelovalo je više od 100 volontera koji su prikupili više od 30 kubika otpada i očistili oko 3500 četvornih metara prirode i mora.

“Nakon izvrsnih prošlogodišnjih rezultata drago nam je što i ove godine nastavljamo s kampanjom ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’. Osim što smo upravo za tu kampanju nagrađeni brojnim priznanjima, najvažniji rezultati su oni koji se odnose na kilograme i tone pravilno zbrinutog otpada na što smo posebno ponosni jer želimo biti dio zajednice i to onaj koji rješava konkretne probleme. Porukama koje šaljemo želimo poticati građane da odgovorno odlažu otpad i da budu svjesni da zagađivanje prirode šteti svima nama, ali akcijama čišćenja želimo postići i opipljivi napredak”, izjavila je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

U akcijama čišćenja članovima udruga i klubova Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, KRKA Knin, KPA Iglun iz Splita, KPA Marsonia iz Slavonskog Broda te zagrebačkim udrugama DPS Zagreb i Roniti se mora, pridružuje se i interni klub volontera Zagrebačke pivovare, Pivovarci.

U akcijama 2021. sudjelovalo je više od 300 volontera te je prikupljeno više od 15 tona nepravilno zbrinutog otpada. 2022. godine akcije čišćenja će se održati na još sedam lokacija diljem Hrvatske, a pokrit će područje Slavonije, Dalmacije i Dalmatinske zagore, okolicu Karlovca i Primorsko – goransku županiju. Pravilno prikupljanje i deponiranje očišćenog otpada podrazumijeva čišćenje šuma i polja, ali i čišćenje dna rijeka i mora te su upravo navedene aktivnosti implementirane u Žujinu kampanju “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” čiji je prigodni spot od 6. lipnja 2022. ponovno na malim ekranima.

Više informacija o kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com.

Slična pitanja

2 odgovora 361 👀
1 odgovor 257 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...