Monika Kiris u rubrici Priroda od

Kada aplikacija za praćenje skupljenog otpada Stridy organizira prvu akciju čišćenja otpada u 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

STRIDY, APLIKACIJA ZA PRAĆENJE SKUPLJENOG OTPADA STIŽE U HRVATSKU I POZIVA SVE ZAINTERESIRANE DA IM SE PRIDRUŽE U AKCIJAMA ČIŠĆENJA  

Prva stanica - Split

Predstavnici inovativne aplikacije za praćenje skupljenog otpada pod nazivom Stridy stižu u Hrvatsku. U subotu, 23. srpnja 2022., u suradnji sa svojim lokalnim ambasadoricama, Tihanom Veljačić ispred inicijative Ditch Plastic Croatia i platforme THE GREEN HUB kao i Michelle Ostroman, environmentalisticom s bračkom adresom, organiziraju akciju čišćenja područja oko Trstenika u Splitu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u 8 ujutro kod Franjevačkog samostana fra Ante Antića od kuda će se krenuti s čišćenjem.

Ovo je ujedno i prvo predstavljanje aplikacije Stridy u Hrvatskoj. Riječ je o besplatnoj aplikaciji  koja pomaže pojedincima i organizacijama u praćenju količine skupljenog otpada. Ova aplikacija služi kao putokaz pojedincima, ali i organizacijama što napraviti bolje u smislu odabira pakiranja, pružanja bolje infrastrukture i sustava recikliranja, a omogućuje zainteresiranima i analitiku koja naposljetku može služiti i za promjene politika. Uz to, korištenje aplikacije je i zabavan način druženja jer omogućuje ljudima da se okupljaju, rade nešto jednostavno i opuštajuće, a istovremeno brinu o okolišu.  

„Stridy je trenutno prisutan u više od 50 zemalja diljem svijeta i uzbuđeni smo što ćemo ovo ljeto održati naš prvi događaj u Splitu. Naša misija da svijet učinimo čišćim mjestom ostvaruje se tako što skupljanje otpada činimo zabavnim za zajednice. Napravili smo aplikaciju koja će pomoći pojedincima i grupama da prate svoj utjecaj dok skupljaju smeće. Dolazak u Hrvatsku radi pokretanja ove aplikacije također će nam pomoći da saznamo više o hrvatskim izazovima s gospodarenjem otpadom. Čišćenje svijeta izazovan je zadatak, ali kada stvari podijelimo na susjedstva i manje zajednice, shvatit ćemo da je to potpuno izvedivo.“ – izjavila je Jane Tor, menadžerica za poslovni razvoj aplikacije Stridy.

„Pridružila sam se Stridyju kao njihova ambasadorica jer mislim da je evidencija otpada bitna komponenta u njegovu skupljanju jer tako možemo vidjeti koje su vrste otpada najzastupljenije u okolišu te sukladno tome i probati utjecati na organizacije i politike da se upravo ta najčešća vrsta ambalaže smanji ili ako je moguće potpuno izbaci.“ – izjavila je Tihana Veljačić, osnivačica inicijative Ditch Plastic Croatia i suosnivačica platforme THE GREEN HUB.

Više o aplikaciji Stridy pročitajte ovdje: https://stridy.com/

Slična pitanja

2 odgovora 343 👀
1 odgovor 194 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...