73 pregleda
Monika Kiris u rubrici Priroda od Monika Kiris (7.4k bodova)

Kada aplikacija za praćenje skupljenog otpada Stridy organizira prvu akciju čišćenja otpada u 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+1 glas
Redakcija od Redakcija (115k bodova)
prikazano od Znatko

STRIDY, APLIKACIJA ZA PRAĆENJE SKUPLJENOG OTPADA STIŽE U HRVATSKU I POZIVA SVE ZAINTERESIRANE DA IM SE PRIDRUŽE U AKCIJAMA ČIŠĆENJA  

Prva stanica - Split

Predstavnici inovativne aplikacije za praćenje skupljenog otpada pod nazivom Stridy stižu u Hrvatsku. U subotu, 23. srpnja 2022., u suradnji sa svojim lokalnim ambasadoricama, Tihanom Veljačić ispred inicijative Ditch Plastic Croatia i platforme THE GREEN HUB kao i Michelle Ostroman, environmentalisticom s bračkom adresom, organiziraju akciju čišćenja područja oko Trstenika u Splitu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u 8 ujutro kod Franjevačkog samostana fra Ante Antića od kuda će se krenuti s čišćenjem.

Ovo je ujedno i prvo predstavljanje aplikacije Stridy u Hrvatskoj. Riječ je o besplatnoj aplikaciji  koja pomaže pojedincima i organizacijama u praćenju količine skupljenog otpada. Ova aplikacija služi kao putokaz pojedincima, ali i organizacijama što napraviti bolje u smislu odabira pakiranja, pružanja bolje infrastrukture i sustava recikliranja, a omogućuje zainteresiranima i analitiku koja naposljetku može služiti i za promjene politika. Uz to, korištenje aplikacije je i zabavan način druženja jer omogućuje ljudima da se okupljaju, rade nešto jednostavno i opuštajuće, a istovremeno brinu o okolišu.  

„Stridy je trenutno prisutan u više od 50 zemalja diljem svijeta i uzbuđeni smo što ćemo ovo ljeto održati naš prvi događaj u Splitu. Naša misija da svijet učinimo čišćim mjestom ostvaruje se tako što skupljanje otpada činimo zabavnim za zajednice. Napravili smo aplikaciju koja će pomoći pojedincima i grupama da prate svoj utjecaj dok skupljaju smeće. Dolazak u Hrvatsku radi pokretanja ove aplikacije također će nam pomoći da saznamo više o hrvatskim izazovima s gospodarenjem otpadom. Čišćenje svijeta izazovan je zadatak, ali kada stvari podijelimo na susjedstva i manje zajednice, shvatit ćemo da je to potpuno izvedivo.“ – izjavila je Jane Tor, menadžerica za poslovni razvoj aplikacije Stridy.

„Pridružila sam se Stridyju kao njihova ambasadorica jer mislim da je evidencija otpada bitna komponenta u njegovu skupljanju jer tako možemo vidjeti koje su vrste otpada najzastupljenije u okolišu te sukladno tome i probati utjecati na organizacije i politike da se upravo ta najčešća vrsta ambalaže smanji ili ako je moguće potpuno izbaci.“ – izjavila je Tihana Veljačić, osnivačica inicijative Ditch Plastic Croatia i suosnivačica platforme THE GREEN HUB.

Više o aplikaciji Stridy pročitajte ovdje: https://stridy.com/

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...