Mia Jelinčić u rubrici Obrazovanje od

Kakav je projekt "Prsten potpore"?  

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Održana završna konferencija projekta „Prsten potpore“

U zaprešićkoj Vršilnici održana je završna konferencija projekta „Prsten potpore“. 

Nositelj projekta je Zagrebačka županija, ukupna mu je vrijednost 8,24 milijuna kuna, a omogućio je da 206 učenika s teškoćama u razvoju ima ove školske godine pomoćnika u nastavi. Sredstva za 217 pomoćnika i 1 stručnog komunikacijskog posrednika, koji rade u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač, osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 7 milijuna kuna, dok je preostalih 1,24 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.

Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije istaknuo je kako će se županija i za sljedeću školsku godinu prijaviti na natječaj kako bi osigurala bespovratna sredstva. „Pomoćnicima u nastavi nema alternative i Zagrebačka županija će učiniti sve da zatvori financijsku konstrukciju kako bi svako dijete kojem je pomoć potrebna dobilo pomoćnika u nastavi“, rekao je Tomljenović, naglasivši kako svako dijete treba imati mogućnost da bude integrirano u redoviti obrazovni sustav.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je raspisalo novi, 150 milijuna kuna vrijedan natječaj, a prema riječima Momira Karina, ravnatelja uprave za potporu i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja ono na čemu se intenzivno radi jest osmišljavanje modela kako riješiti radno-pravni status i integrirati pomoćnike u nastavi u obrazovni sustav dugoročno.

Rezultate ovog jednogodišnjeg projekta predstavila je Ivančica Prugovečki iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije, dok su ravnatelj OŠ Bistra Eduard Kovačević i Renata Kolarec, učiteljica savjetnica iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog, iz vlastitog iskustva govorili o poteškoćama u sustavu na koje nailaze djeca s poteškoćama, njihovi roditelji, pomoćnici u nastavi, ali i učitelji i cijeli radni kolektiv.

+1 glas
Arnela Abadžija od
To je projekt koji vrši između ostalog uključivanje djece sa teškoćama u razvoju u redovito obrazovanje u okviru Zagrebačke županije

Žele uključiti 200 učenika u ukupno 39 osnovnih i srednjih škola i omogućiti im uvjete socijalizaciju i emocionalni razvoj, ravnopravno sudjelovanje učenika s ostalim učenicima, te spriječiti njihovu diskriminaciju, a ima za cilj u životu ih učiniti osnaženima i neovisnima

Slična pitanja

1 odgovor 192 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...