99 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Web Poslovanje od Mia Jelinčić (2.9k bodova)

Tko je sudjelovao na 2. mrežnoj konferenciji Laudata o društvenom poduzetništvu 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
prikazano od Redakcija

ODRŽANA DRUGA MREŽNA KONFERENCIJA LAUDATA O DRUŠTVENOM PODUZETNIŠTVU

U sklopu projekta Europske Unije koji provodi Laudato d.o.o. u utorak, 14.6.2022. održana je druga mrežna konferencija na temu društvenog poduzetništva koja se prenosila uživo na društvenim mrežama Laudato televizije i Laudato d.o.o. društvenog poduzetništva.

Na drugoj mrežnoj konferenciji okupili su se predstavnici Udruga i organizacija koji provode projekte društvenog poduzetništva – Kata Jozović iz „Inkubatora Izvrsnosti“, Marta Anić Kaliger iz Udruge „Put do uspjeha“ te Anđelko Đerek iz „Marijanskog zavjeta za domovinu“.

U sklopu emisije voditelj Filip Panza osvrnuo se na temeljna pitanja o osnivanju udruga u kojima gosti djeluju te sam proces transformacije u društveno poduzeće. Srž osnivanja svih društvenih poduzeća orijentiranost je na viši društveni cilj, ekološka prihvatljivost i distribucija sadržaja koja je u skladu s propisima udruga i poduzećima kojima profit nije na prvome mjestu već doprinos zajednici i širem društvu.

Kata Jozović iz „Inkubatora Izvrnosti“ posebno je istaknula izazove s kojima se susreću.

„To je cijeli proces stvaranja branda zato što iz jedne udruge pokrećete društveno poduzetnički projekt i to mora postati brand na tržištu te treba prepoznati što je ljudima uopće potrebno.“ 

Pozvala je sve gledatelje da prate njihove aktivnosti na društvenim mrežama gdje su vrlo aktivni i redovito objavljuju nove edukacije i otvaraju prijave za jesenske programe. Na kraju je istaknula mogućnosti koje mladi imaju pri pokretanju svojih projekata i isplati li se pokretati nešto: 

„Definitivno se isplati i sada postoji taj cijeli krug besplatnih mentorstava tako da se uvijek mogu oslanjati na iskustva drugih, umrežavati se s ljudima koji imaju ista iskustva i postoji mnogo grupa na kojima možete postaviti neka najjednostavnija pitanja i dobiti odgovor.“

Iz udruge Marijanski zavjet za domovinu, gospodin Anđelko Đerek naglasio je projekt CroBuy koji je pokrenut pod okriljem projekta društvenog poduzetništva te objasnio kako je došlo do same ideje pokretanja web trgovine i platforme: 

„Na našem Hodu smo upoznavali ljude koji su zapravo genijalci, proizvode vrhunske proizvode, ručno što je prava rijetkost, ali nemaju kupaca niti gdje plasirati te proizvode. Godinama je sazrijevala ideja da te ljude predstavimo javnosti, pa se tu pojavila prilika upravo kroz društveno poduzetništvo.“ 

Govorio je i o kratkim filmovima koje su snimali kako bi ih predstavili i kako se javila potreba da ozbiljno uđu u društveno poduzetništvo i prijave se na projekt kako bi mogli sufinancirati tu poduzetničku ideju.

„Udruga Put do uspjeha postoji već dugo godina i do sada je djelovala kao neprofitna udruga. Radili smo različite projekte za mlade i marginalizirane skupine i najviše se bavimo temom osnaživanja mladih da upoznaju svoj potencijal, otkriju koji su njihovi talenti, da ih osposobimo i pomognemo im da se plasiraju kasnije na tržište rada. Od nedavno smo krenuli u temu društvenog poduzetništva s jednim od naših programa koji se zove Virtograd, to je inače program za cjeloviti razvoj djece i provodimo ga već sedam godina, ali na volonterskoj bazi. Budući da se taj program jako širi, teško je bilo sve voditi samo na volonterskoj bazi, pa smo poziv za društveno poduzetništvo prepoznali kao odličnu priliku da se prijavimo i projekt osnažimo da bude održiv.“, tako je put transformacije u društveno poduzeće objasnila Marta Anić Kaliger.

Zaključak do kojeg se na mrežnoj konferenciji došlo jest da je svaki projekt drugačije naravi, ima svoje vlastite izazove i probleme, ali ono oko čega su se svi složili jest da je sredstvima iz projekta omogućena provedba i pomoć pri gradnji nečega održivog što će dugoročno svojoj široj zajednici doprinositi dobrim rezultatima.

Cijeli video dostupan je na službenim stranicama Laudato televizije i Laudato d.o.o. društvenog poduzetništva.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...