Monika Kiris u rubrici Programiranje od
promjena rubrike od Znatko

Kako je prošla Digital Labin Conference 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Digital Labin 2022. - Na ovogodišnjem izdanju konferencije  okupilo se  preko 600 digitalnih dizajnera i developera iz cijele Hrvatske

Treće izdanje Digital Labin konferencije dovelo je imena koja govore mnogo više o snazi i važnosti ove samo naizgled male konferencije koja je okupila preko 600 ljudi u malom istarskom gradiću Labinu – Spatie, Spring and Summer, Anton and Irene, Kiwi, Infinum, Bornfight, Productive, poznate su tvrtke za koje znaju čak i oni koji nemaju previše doticaja s digitalnom industrijom. Drugim riječima – nešto se veliko i neočekivano događalo u tom malom, samozatajnom Labinu – i svakako ne bez razloga! Naravno, da je redakcija Znatka bila prisutna, a posjetitelji su mogli primjetiti i Znatkovo medijsko pokroviteljstvo Digital Labin konferencije u desnom stupcu svih stranica ove medijske platforme.

Valentina Martinčić / Lloyds digital

Tko li je iskopao još kakav grumen iz dubina labinskog podzemlja, koji bi mogao privući trenutno najtraženije stručnjake – IT profesionalce?

Online eventi su izvrsna iskustva, ali na Digital Labin konferenciju treba doći i sve doživjeti, networking je vrlo važna stvar - upoznavanje ljudi, druženje te energija koju treba osjetiti. Digital Labin 2022. je zaokružio upravo sve to, i više. Znatkov urednik je na konferenciji tako obnovio neka poznanstva, a stvorio i neka nova.

Preko 600 posjetitelja koji su 23. i 24. rujna 2022. okupirali Labin stigli su iz svih krajeva Hrvatske, a dio je stigao čak i iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i šire.

Očekivali smo 500 posjetitelja, no interes je bio toliki da smo odlučili podići kapacitet, a preko 600 posjetitelja je trenutno maksimalan broj koji trenutno možemo primiti. No, već za sljedeći event planiramo konferenciju proširiti na dodatne prostore, izjavio je CEO Lloyds digital i organizator Digital Labin 2022. konferencije Domagoj Ostović.

Prvi dan konferencije, u petak 23. rujna 2022., održane su radionice, njih pet s po 30 polaznika - dvije su bile vezane za dizajn, te tri za programere.

U subotu 24. rujna 2022., na glavnom danu konferencije, održana su simultana predavanja na dvije lokacije - u Dvorani SC Franko Mileta koja je nosila ime Hangar Arena (Design & UX) te u Lamparni, kojeg je Lloyds digital prikladno nazvao Mine Hall (Dev & Data).

Valentina Martinčić / Lloyds digital

Voditelji programa su bili Iva Šulentić i Ivan Šarić, a brojna publika zainteresirana za dizajn pratila je predavanja Pellea Martina iz Spring/Summer, Irene Pereyra iz Anton & Irene, Denisa Lomova iz Red Collara, Berjesty Kozanoglu (UX FACULTY i ex-Shopify), Vanje Bertalan (Human), Vladimira Končara (Kiwi.com), Elene Crnković (Bornfight) i Mislava Žakalja (Cinnamon).

Na Mine Hall tracku su se publici predstavili predavači Kitze (Sizzy), Vlaho Poluta (Infinum), Freek Van der Herten (Spatie), Ivan Lučin (Productive), Ivana Letica i Ivan Šarić (RBA), Toma Puljak (Codeanywhere) i Roberto Gobo (Valamar), a dan prepun predavanjima zaključen je panelom by SoMo Borac na temu "Business Perspective of Digital Products".

Iza cijele organizacije konferencije stoji jedna mlada i uporna ekipa tvrtke Lloyds digital iz Labina, koja je uz produkcijsku pomoć profesionalaca iz tvrtke Sonolux i audio-video kreativaca Level 52, dokazala da se iskrenim i energičnim pristupom, s jasnim ciljem i u malu sredinu može dovesti velika i značajna imena. I moramo priznati - uspjeli su u tome! :)

Digital Labin, kao što je najavljivano, obojao je grad u ružičasto, čime indirektno poručuje svojim građanima kako je budućnost grada zbilja ružičasta, pa su tako Labin i labinske rudarske znamenitosti u petak i subotu obasjane ružičastom bojom, zahvaljujući sinergiji mlade ekipe.

Postavljanjem četiri metra visoke metalne skulpture u obliku dva ukrštena rudarska čekića ispred Lamparne, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom "UC XXI – Ustav", na Digital Labinu 2022. najavljen je i program 4. Bijenala industrijske umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) koje će se održati na ukupno 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13. svibnja do 30. lipnja 2023.

Digital Labin 2022. konferencija je koja se ove godine održala pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac te Turističke zajednice Istarske Županije.

Zahvalni smo im na podršci i suradnji kojom grad Labin zajednički postavljamo na svjetsku mapu i pokazujemo našim sugrađanima, ali i ostatku regije kako je budućnost našeg grada zbilja ružičasta. Iznimno smo zadovoljni kako je protekla konferencija, osjećamo veliki ponos i idemo sad dalje - nakon malo odmora, krećemo s pripremama za sljedeći event, rekao je Ostović.

Za ovu je konferenciju – kao i za digitalne i ICT profesionalce u Labinu – svijetla budućnost zajamčena je. Upravo zbog toga, neka nikoga ne začudi ako se uskoro počne pričati i o četvrtom izdanju Digital Labina!

Web::Edukacija od
Ovu konferenciju preporučamo i mi iz Web:: Edukacije.‌
Goran Gonar od
izgleda da nije loše prošla ovaj put ;)

Slična pitanja

2 odgovora 288 👀
1 odgovor 211 👀
1 odgovor 241 👀
1 odgovor 246 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...