32 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Web Poslovanje od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Kakva je kibernetička sigurnost u suvremeno doba, nakon pandemije? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (28.5k bodova)

Holistička sigurnost u hibridnom radnom okruženju

Sigurnost se mora prilagoditi vremenu

Ubrzan pandemijom, radni svijet se transformirao u svijet u kojem su hibridni rad i povećana digitalizacija standard, a ne iznimka. 

Rad od ponedjeljka do petka u uredu postaje prošlost, a tvrtke s visokim prihodima ubrzano prihvaćaju hibridne modele rada.[1] Implementacija Interneta stvari (IoT) brzo se širi kako bi se prilagodila industrijama od zdravstvene skrbi do proizvodnje – a to su samo dva primjera industrijskih vertikala koje prihvaćaju digitalna rješenja za povećanje produktivnosti i učinkovitosti uz održavanje sigurnosti.

Tehnologija koja se koristi često nije u skladu s ljudskim ponašanjem i postoji nepovezanost između načina na koji tehnologija očekuje od krajnjih korisnika da se ponašaju (redovito mijenjanje lozinke, ograničavanje upotrebe uređaja samo na radne predmete itd.) i što krajnji korisnik zapravo radi. Istraživanje pokazuje da 68% poslovnih lidera smatra da im se rizici kibernetičke sigurnosti povećavaju, a dvije trećine (66%) CISO-a ne vjeruje da je njihova organizacija spremna nositi se s napadom.[2]

Mjere sigurnosti uređaja i mreže moraju se kretati u skladu s vremenom i okruženjem kako bi se mogle zaštititi od povećanih prijetnji kibernetičkoj sigurnosti. Cjelovit pristup, koji je u skladu sa striktnim zakonima o privatnosti oko prikupljanja podataka i izgrađen na pouzdanim temeljima, najbolji je način da se organizacije zaštite od sigurnosnih i prijetnji privatnosti.

“ Zaposlenici će vjerojatno isprobati različite opcije i istražiti nove aplikacije ili metode povezivanja kako bi obavili zadatke. To može dati pristup kibernetičkim kriminalcima ili prekršiti važna pravila privatnosti, zbog čega poduzeća moraju osigurati odgovarajuću edukaciju zaposlenika i informatičke sposobnosti kako bi upravljali tim prijetnjama, istovremeno omogućavajući učinkovit rad i uređaje prilagođene korisnicima.” - Andrej Sonkin, glavni direktor, Enterprise Business, HMD Global


[1] https://www.apollotechnical.com/hybrid-working-statistics/

[2]https://www.accenture.com/_acnmedia/PDF-96/Accenture-2019-Cost-of-Cybercrime-Study-Final.pdf

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...