Mia Jelinčić u rubrici Internet od

Što se nalazi u programu konferencije Cyber Expo 2022?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

"Cyber Expo 2022" - Okupljanje hrvatskih i međunarodnih stručnjaka za kibernetičku sigurnost

Atos, globalni lider u upravljanju sigurnosnim uslugama i Algebra, vodeća privatna obrazovna ustanova i u području kibernetičke sigurnosti, organiziraju dvodnevnu konferenciju o kibernetičkoj sigurnosti - Cyber Expo 2022

Algebrin novi zagrebački kampus, vrijedan oko 110 milijuna kuna, 23. i 24. svibnja 2022. bit će domaćin dvodnevne konferencije o kibernetičkoj sigurnosti na kojoj će se raspravljati o kibernetičkom ratovanju, pogledu „iza kulisa“ zaštite Olimpijskih igara, stanju industrije i nedostatku cybersecurity stručnjaka

Kibernetička sigurnost u posljednje je vrijeme u fokusu pozornosti zbog sve više rastućeg broja hakerskih napada kojima svjedočimo. O kakvim je sve izazovima riječ u sferi kibernetičke sigurnosti govorit će renomirani hrvatski i svjetski stručnjaci na Cyber Expo 2022 konferenciji koja će se održati u ponedjeljak 23. i u utorak 24. svibnja 2022. u Gradišćanskoj 24, na adresi Algebrinog novog zagrebačkog kampusa.

Dvodnevna konferencija obuhvatit će poslovnu i tehničku stranu kibernetičke sigurnosti – na prvom danu konferencije stručnjaci iz Algebre i Atos-a, tvrtke koja je prema izvješću Gartner® Market Share rangirana kao broj 1 u svijetu u upravljanju sigurnosnim uslugama prema prihodima, održat će cijeli niz predavanja. Maciej Żarski, Head of Atos CERT, govorit će o svojem iskustvu „iza kulisa“ kibernetičke sigurnosti Olimpijskih igara u Tokyju 2020., gdje je obnašao dužnost IT Security Managera. Uz njega govorit će i Eyal Asila, Head of Atos Global Cyber Consulting, na temu digitalne sigurnosti u dobu krize i digitalizacije. Boris Bajtl, voditelj odjela kibernetičke sigurnosti Atos Hrvatska održat će predavanje na temu digitalnih identiteta, a Algebrin voditelj katedre za kibernetičku sigurnost Zlatan Morić govorit će o temi kibernetičkih ratova.

Organizacijom konferencije o kibernetičkoj sigurnosti Zagreb Expo 2022 Atos Hrvatska nastavlja streloviti rast u ovom području i potvrđuje svoju ambiciju da uskoro postane najveća tvrtka za kibernetičku sigurnost u Republici Hrvatskoj.  Tome u prilog govori i činjenica da je prema najnovijem Gartnerovom izvješću Atos po prihodima za 2021. na prvom mjestu u Uslugama upravljanja sigurnošću (Managed Security Services). Atos se od 2020. popeo s drugog na prvo mjesto u svijetu s rastom od 20,9 %, ostvarivši najveći prihod od svih dobavljača na ovom tržištu. Globalni centar isporuka u Hrvatskoj u tome ima sve veću ulogu. S ciljem unaprjeđivanja informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj, istaknuti eksperti iz zemlje i inozemstva predstavit će niz zanimljivih tema i pružiti svim zainteresiranim, prvenstveno stručnjacima za sigurnost, mogućnost razmjene znanja i edukacije u ovom području. Zbog toga vas pozivam da nam se pridružite i saznate više o najnovijim industrijskim trendovima, uključujući između ostalog, i sve značajniju industrijsku sigurnost., istaknuo je Boris Bajtl, voditelj odjela kibernetičke sigurnosti Atos Hrvatska.

U sklopu prvog dana konferencije održat će se panel rasprava na temu „Kako privući i zadržati stručnjake za kibernetičku sigurnost“ u kojoj će sudjelovati Hrvoje Balen (Algebra grupa), Boris Bajtl (Atos Hrvatska), Marcin Lipinski (Atos), Zlatan Morić (Algebra grupa), Dražen Pranić (Atlantic grupa) i Mirela Šola (Atos Hrvatska).

„Sve veća digitalizacije usluga koje koristimo u svakodnevnom životu otvara prostor djelovanju kriminalnih skupina koje iskorištavaju te usluge za vlastite ciljeve. Dokazano je kako su proizvodi i usluge, od početka razvijane bez razmišljanja o sigurnosnim kontrolama, često objekti uspješnih napada. Posebnu opasnost predstavljaju proizvodi i usluge koje su nam neophodne za „normalan” život. Trenutno imamo dva izazova: prvi, osvijestiti kako sigurnost ne dolazi sama od sebe i kako je nužna implementacija sigurnosne kontrole u proizvode/usluge kako bi bili dovoljno sigurni za korištenje; drugi je motivirati ljude da se obrazuju u području kibernetičke sigurnosti uz neprestano stjecanje novih znanja i vještina.“, izjavio je Zlatan Morić, voditelj Katedre za kibernetičku sigurnost na Visokom učilištu Algebra.

Tijekom drugog dana konferencije održat će se Microsoftov trening na temu sigurnosti, usklađenosti i identiteta, a koji priprema polaznike za stjecanje certifikata, odnosno polaganje ispita Microsoft SC-900. Sve informacije o programu, govornicima i cijeni akreditacije dostupne su na službenim stranicama konferencije.

Slična pitanja

1 odgovor 193 👀
1 odgovor 291 👀
1 odgovor 256 👀
1 odgovor 250 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...