160 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Internet od Mia Jelinčić (2.8k bodova)

Što se nalazi u programu konferencije Cyber Expo 2022?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

"Cyber Expo 2022" - Okupljanje hrvatskih i međunarodnih stručnjaka za kibernetičku sigurnost

Atos, globalni lider u upravljanju sigurnosnim uslugama i Algebra, vodeća privatna obrazovna ustanova i u području kibernetičke sigurnosti, organiziraju dvodnevnu konferenciju o kibernetičkoj sigurnosti - Cyber Expo 2022

Algebrin novi zagrebački kampus, vrijedan oko 110 milijuna kuna, 23. i 24. svibnja 2022. bit će domaćin dvodnevne konferencije o kibernetičkoj sigurnosti na kojoj će se raspravljati o kibernetičkom ratovanju, pogledu „iza kulisa“ zaštite Olimpijskih igara, stanju industrije i nedostatku cybersecurity stručnjaka

Kibernetička sigurnost u posljednje je vrijeme u fokusu pozornosti zbog sve više rastućeg broja hakerskih napada kojima svjedočimo. O kakvim je sve izazovima riječ u sferi kibernetičke sigurnosti govorit će renomirani hrvatski i svjetski stručnjaci na Cyber Expo 2022 konferenciji koja će se održati u ponedjeljak 23. i u utorak 24. svibnja 2022. u Gradišćanskoj 24, na adresi Algebrinog novog zagrebačkog kampusa.

Dvodnevna konferencija obuhvatit će poslovnu i tehničku stranu kibernetičke sigurnosti – na prvom danu konferencije stručnjaci iz Algebre i Atos-a, tvrtke koja je prema izvješću Gartner® Market Share rangirana kao broj 1 u svijetu u upravljanju sigurnosnim uslugama prema prihodima, održat će cijeli niz predavanja. Maciej Żarski, Head of Atos CERT, govorit će o svojem iskustvu „iza kulisa“ kibernetičke sigurnosti Olimpijskih igara u Tokyju 2020., gdje je obnašao dužnost IT Security Managera. Uz njega govorit će i Eyal Asila, Head of Atos Global Cyber Consulting, na temu digitalne sigurnosti u dobu krize i digitalizacije. Boris Bajtl, voditelj odjela kibernetičke sigurnosti Atos Hrvatska održat će predavanje na temu digitalnih identiteta, a Algebrin voditelj katedre za kibernetičku sigurnost Zlatan Morić govorit će o temi kibernetičkih ratova.

Organizacijom konferencije o kibernetičkoj sigurnosti Zagreb Expo 2022 Atos Hrvatska nastavlja streloviti rast u ovom području i potvrđuje svoju ambiciju da uskoro postane najveća tvrtka za kibernetičku sigurnost u Republici Hrvatskoj.  Tome u prilog govori i činjenica da je prema najnovijem Gartnerovom izvješću Atos po prihodima za 2021. na prvom mjestu u Uslugama upravljanja sigurnošću (Managed Security Services). Atos se od 2020. popeo s drugog na prvo mjesto u svijetu s rastom od 20,9 %, ostvarivši najveći prihod od svih dobavljača na ovom tržištu. Globalni centar isporuka u Hrvatskoj u tome ima sve veću ulogu. S ciljem unaprjeđivanja informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj, istaknuti eksperti iz zemlje i inozemstva predstavit će niz zanimljivih tema i pružiti svim zainteresiranim, prvenstveno stručnjacima za sigurnost, mogućnost razmjene znanja i edukacije u ovom području. Zbog toga vas pozivam da nam se pridružite i saznate više o najnovijim industrijskim trendovima, uključujući između ostalog, i sve značajniju industrijsku sigurnost., istaknuo je Boris Bajtl, voditelj odjela kibernetičke sigurnosti Atos Hrvatska.

U sklopu prvog dana konferencije održat će se panel rasprava na temu „Kako privući i zadržati stručnjake za kibernetičku sigurnost“ u kojoj će sudjelovati Hrvoje Balen (Algebra grupa), Boris Bajtl (Atos Hrvatska), Marcin Lipinski (Atos), Zlatan Morić (Algebra grupa), Dražen Pranić (Atlantic grupa) i Mirela Šola (Atos Hrvatska).

„Sve veća digitalizacije usluga koje koristimo u svakodnevnom životu otvara prostor djelovanju kriminalnih skupina koje iskorištavaju te usluge za vlastite ciljeve. Dokazano je kako su proizvodi i usluge, od početka razvijane bez razmišljanja o sigurnosnim kontrolama, često objekti uspješnih napada. Posebnu opasnost predstavljaju proizvodi i usluge koje su nam neophodne za „normalan” život. Trenutno imamo dva izazova: prvi, osvijestiti kako sigurnost ne dolazi sama od sebe i kako je nužna implementacija sigurnosne kontrole u proizvode/usluge kako bi bili dovoljno sigurni za korištenje; drugi je motivirati ljude da se obrazuju u području kibernetičke sigurnosti uz neprestano stjecanje novih znanja i vještina.“, izjavio je Zlatan Morić, voditelj Katedre za kibernetičku sigurnost na Visokom učilištu Algebra.

Tijekom drugog dana konferencije održat će se Microsoftov trening na temu sigurnosti, usklađenosti i identiteta, a koji priprema polaznike za stjecanje certifikata, odnosno polaganje ispita Microsoft SC-900. Sve informacije o programu, govornicima i cijeni akreditacije dostupne su na službenim stranicama konferencije.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Mia Jelinčić 12.05.2022. pitanje u rubrici Web Poslovanje od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...