128 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Poslovanje od Mia Jelinčić (2.9k bodova)

Kako posluje Pet centar nakon pandemije? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Pet retail - industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast i dokazuje otpornost i u najzahtjevnijim vremenima

Istraživanja pokazuju da više od polovine ukupnog broja svjetskog stanovništva ima barem jednog kućnog ljubimca te da se tijekom pandemije taj broj dodatno povećao što se odrazilo na potražnju hrane za kućne ljubimce

Posljedice pandemije i zatvaranja negativno su utjecale na mnoge svjetske industrije, ipak postoji mali broj onih koji su u to najzahtjevnije doba prosperirali. Povećana potražnja u vrijeme „lockdown-a“ za hranom i dodatcima za kućne ljubimce odrazila se i na poslovanje Pet Network grupe koja bilježi konstantan rast – trenutno posluje na pet tržišta (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bugarska i Rumunjska), a u 160 trgovina radi više od 1500 zaposlenika među kojima i 100 veterinara posvećenih dobrobiti životinja.

 „Pet centar nije samo trgovina u kojoj kupujete hranu za životinje. To je mjesto u kojem naši kupci mogu uvijek dobiti potpuno personaliziranu uslugu, savjete i prijedloge naših prodavača i veterinara. Važno nam je da se u našem prostoru jednako dobro osjećaju i ljubimci i njihovi vlasnici i ponosni smo što je naša predanost prepoznata na pet europskih tržišta“, naglasio je Tim Terva, izvršni direktor Pet Network grupe.

Od 2022. godine, Pet Network grupa ima novi tim pod vodstvom Tima Terva. Gospodin Timo ima više od 15 godina iskustva u maloprodaji, uključujući i dugogodišnju karijeru u Lidlu  na mjestu regionalnog direktora strateški važnog talijanskog tržišta. Zatim je radio u Musti grupi, vodećoj skandinavskoj maloprodajnoj kompaniji za hranu i dodatke za kućne ljubimce. U njegovom timu su i Neda Vuk, glavna izvršna direktorica za Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku za Pet centar i Maxi Pet, potom Adriana Mateescu, glavna izvršna direktorica za Rumunjsku za Maxi Pet i Animax. Borut Magister glavni je izvršni direktor za Sloveniju, a CFO je Martina Babić.

''Investiramo u sva postojeća tržišta kroz program brze ekspanzije. Imamo snažnu prisutnost u regiji i sada je pravo vrijeme da uložimo u daljnji razvoj. Do kraja 2025. godine planiramo otvoriti 100 novih lokacija kako bismo zadovoljili rastuću potražnju proizvoda za kućne ljubimce. Istovremeno ulažemo i u digitalni razvoj – naše kupce ne kategoriziramo kao kupce u trgovinama ili online kupcima. Umjesto toga razvijamo svoje poslovanje kako bismo našim klijentima služili iz tzv. perspektive omnikanala, u kojem su svi postojeći kanali integrirani'', istaknuo je Terva.

Nakon pandemije, kupci ponovno žele mogućnost osobnog dolaska u trgovinu, dobivanja profesionalnih savjeta u svakoj fazi života njihovih ljubimaca. Stoga, ne iznenađuje činjenica da se velik broj kupaca vratio u trgovine.

Pet centar, vodeći domaći proizvođač i distributer hrane i ostalih potrepština za kućne ljubimce, djeluje u sklopu Pet Network grupe i već 23 godine osigurava ne samo najbolju ponudu hrane i svih ostalih potrepština za kućne ljubimce, već njihove trgovine osiguravaju  savjete vrhunskih veterinara, veterinarske ljekarne te online trgovinu Click & Collect koja nudi dostavu istoga dana što je, prema mišljenju novog izvršnog direktora Grupe, Tima Terva izuzetno važan segment poslovanja koji planiraju dodatno usavršavati u skladu s potrebama modernih kupaca.

U Hrvatskoj, Pet centar ima deset trgovina u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli i Splitu.

Borna Matić 22.11.2022. pitanje u rubrici Kontakti od Borna Matić (5.4k bodova) Koji je kontakt za Pet Centar?

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Lara Tić 23.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Lara Tić (5.0k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 11.05.2022. pitanje u rubrici Kupovina od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
Znatko medijski pokriva

eCommAwards 2023

MONEY MOTION 2023

Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva
WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023
Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...