166 pregleda
Marija Miljević u rubrici Sport i rekreacija od Marija Miljević

Koliko trgovina sportskom opremom Hervis dugo posluje u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Hervis slavi 15 godina u Hrvatskoj

Poznati brendovi, personalizirane usluge, organizacija sportskih događaja, rast online prodaje – sve to obilježilo je razvoj Hervisa kroz sve godine postojanja

Prošlo je 15 godina otkako je otvorena prva Hervis trgovina sportskom opremom u Hrvatskoj. Danas ih je već 15, a ove se godine otvaraju i tri nove. Hervis trgovine su tijekom svih ovih godina kupcima omiljena adresa za kupovinu sportske opreme za trčanje, planinarenje, biciklizam, skijanje, fitnes i druge sportove.

Hervis broji gotovo 200 zaposlenika, a ove godine u pripremi je i niz iznenađenja za kupce.

Hervis je u Hrvatskoj počeo s radom 2007. godine kada je otvorio vrata svoje prve sportske trgovine u trgovačkom centru City Center One West na zagrebačkom Jankomiru. U to vrijeme u Hrvatskoj nije bilo sportskih dućana velikog formata tako da smo probijali led. U skladu s našim sloganom, već 15 godina podržavamo sport i zdrav način života." komentirao je Aleš Černe, direktor Hervisa za Sloveniju i Hrvatsku.

Hervis se i dalje smatra jednim od najvećih trgovaca sportskom opremom u regiji. Veliku ulogu Hervisu igraju i zaposlenici, koji su i sami sportski aktivni.. Kompetencije u prodaji na radnom mjestu stječu se na Hervis Academy – posebnom obrazovnom programu kroz koji prolaze svi prodavači.

„Na taj način uvijek su naoružani svim pravim i točnim informacijama i zaista mogu dati profesionalne savjete kupcima“, objašnjava Černe.

Hervis u brojevima

Nakon 15 godina, Hervis je danas jedan od najvećih i najvažnijih trgovaca sportskom opremom u Hrvatskoj, koji u trgovinama i online sportašima nudi sve što im je potrebno za sportske aktivnosti. Unatoč epidemiji, Hervis je 2021. godine ostvario više od 33 milijuna eura godišnjeg prometa. Zbog pandemije koronavirusa udio online prodaje značajno je porastao posljednjih godina i trenutno je već dvoznamenkast.

Digitalni razvoj

Hervis je online prodaju predstavio kupcima već 2011. godine. Do danas je doživjela radikalan razvoj i brojne promjene. U Hervis online trgovini kupac na jednom mjestu može dobiti sve proizvode širokog asortimana iz fizičkih trgovina. U pojedinim segmentima kupcima su za lakši izbor dostupni konfigurator tenisica za trčanje, konfigurator skija, a povremeno i online savjetovanje uživo.

Poznati brendovi - strani i iz regije

Uz sve najznačajnije svjetske brendove, potrošači mogu birati i neke od brojnih poznatih brendova iz regije, poput Rog-a sa svojim nezamjenjivim pony biciklom, brojnih proizvoda brenda Alpina ili proteini.si. Osim spomenutih brendova, ove godine ekskluzivno su u ponudi i Elan bicikli - što je novost na tržištu. Ponuda uključuje i neke druge ekskluzivne brendove, kao što su Kilimanjaro s dodacima od glave do pete za sve planinare, Benger sa svojom linijom funkcionalne odjeće za sva godišnja doba, X Fact s linijom bicikala i biciklističkih dodataka te Cygnus s trendi artiklima za sve mlade. Popularni brend Kilimanjaro, poznat je po svojim vrhunskim organskim materijalima usmjerenim na održivost i zaštitu prirode.

Kupce podržavamo organizacijom treninga trčanja i pripremama za maratone, u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom organiziramo obiteljske planinarske izlete, izvodimo skijaške testove, te ih u trgovinama mazimo nizom inovativnih ponuda, poput tzv. 'Boot fittinga', analize stopala koja olakšava pronalaženje odgovarajuće obuće za skijaško trčanje ili zimsko skijanje”, komentirao je Černe.

Hervis je sponzorski prisutan na brojnim rekreativnim sportskim događajima kao što su Splitski maraton, B2B utorak, Varaždinski polumaraton, Medvednica Trail, Zagrebački noćni cener, suradnje s Hrvatskim planinarskim savezom, Trčaone...

U trendu s iznajmljivanjem opreme i programom vjernosti

U ponudi su popularne usluge najma SUP-ova i skija. Naročito za proizvode kao što su e-bicikli, koji su već neko vrijeme u trendu, a posljednjih godina sve je popularnije i turno skijanje.

Krajem ove 2022. godine, u sklopu 15. obljetnice, Hervis priprema i potpuno novi koncept programa vjernosti koji će u posebnoj modernoj aplikaciji biti dostupan svim članovima vjerojatno najvećeg sportskog kluba u našoj zemlji – Hervis SportsClub-a.

Renovacija i novi koncept trgovina

Kompletnom renovacijom svojih poslovnica, koju su započeli prošle godine, Hervis slijedi i novi koncept dizajna trgovina koji se fokusira na sportske svjetove - trčanje, biciklizam, planinarenje, fitness, skijanje, turno skijanje i Info Point. Ovdje kupcima nude brojne inovativne i personalizirane usluge te profesionalne savjete. Info točka predstavlja potpuni doživljaj kupnje za kupca - potpuno u duhu filozofije "kupac na prvom mjestu" koju na hrvatskom tržištu nastoje provoditi već 15 godina.

Upravo kompletnom renovacijom svojih trgovina Hervis želi obilježiti godišnjicu i svojim kupcima pružiti novo, moderno iskustvo kupovine. Trgovine Hervis u zagrebačkom City Center One West i Hervis u Rijeci već blistaju u novom imidžu, a do kraja godine zasjat će i Hervis u Zadru i City Center One East u Zagrebu. Isto će se dogoditi i u ostalim trgovinama. Uz navedeno renoviranje, ove će godine biti otvorene i čak 3 nove poslovnice.

Godina slavlja

U godini slavlja razmazit ćemo naše kupce koji su nam, osim zaposlenika, zapravo omogućili obilježavanje ovog časnoga jubileja. Mjesec svibanj bit će prilika za posebno povoljnu kupovinu u svim Hervisovim trgovinama, kao i na www.hervis.hr, a u duhu obljetnice kupci će uz brojne druge pogodnosti dobiti čak 15% dodatnog popusta na odabrane, pa i već snižene proizvode“, ističe direktor Aleš Černe.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

5.9k komentara

1.5k korisnika

...