Marija Miljević u rubrici Web Marketing od

Zašto su kvalitetni backlinkovi važni svakoj web stranici pa stoga svakom vlasniku web stranice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+18 glasa
Biljana Jovanovic od

Kvalitetni backlinkovi ukazuju na sadržaj koji je relevantan i dolaze sa sajtova koji imaju dobar DA, odosno autoritet domena, što se opet postiže i beklinkovima. Prost primer je ako ja pišem članak na svom blogu o izradi sajtova, i u tom članku linkujem one koji se time bave, ja direktno guglu (ili drugim pretraživačima) pokazujem: evo ovaj radi to i to, pogledaj. Ali, da se nadovežem na prethodni odgovor, ne postoji način da se neko rangira bolje samo na osnovu linkova, jer prvenstveno content se vrednuje, ključne reči, optimizacija.... Ko misli suprotno, nek mi pokaže bilo koju stranicu koja je u vrhu a da nije optimizovana za ključnu reč ili da nema relevantan content... 

+12 glasa
Srđan Borović od
Backlinkovi su važni za svaki sajt koji želi da se dobro rangira na rezultatima Google pretrage jer su jedan od najbitnijih faktora koji utiču na Google algoritam.

Međutim, nisu svi backlinkovi istog kvaliteta. Najkvalitetniji linkovi su kontekstualni backlinkovi koji dolaze sa sajtova iz iste industrije kao sajt na koji linkuju. Takve linkove će Google više vrijednovati ako dolaze i sa sajtova sa nižim autoritetom domene nego linkove sa sajtova sa višim autoritetom domene koji su iz neke industrije koja nema vezes sa našim sajtom.

Nekada je moguće imati dobru poziciju na Google rezultatima i bez kvalitetnih backlinkova, ali to je samo moguće kada imamo jako malo konkurencije ili također ne pokušavaju da izgrade backlinkove. To je veoma rizično jer je lako moguće izgubiti dobru poziciju ako se neki konkurent odluči investirati u SEO i izgraditi dobar backlink profil.
+11 glasa
Tamara Mađer od

Zato što je googlov algoritam složen tako da pomoću kvalitetnih baclinkova određuje kvalitetu sadržaja web stranice te se time dolazi do bolje pozicije na internetu. Bolja pozicija na internetu znači više pregleda i veća informiranost pretraživača što uvelike ide u korist kreatora strance. Na primjer pretražite ljetne sandale te ukoliko CCC trgovina ima bolje backlinkove ona će po poretku biti prije Deichmana, samim time ste već obavili pola posla jer se saznalo za firmu, vidjela se njihova ponuda prije ostalih te postoji veća vjerojatnost kupnje u CCC trgovini naspram ostalih.

Slična pitanja

2 odgovora 466 👀
5 odgovora 1.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
1 odgovor 539 👀
1 odgovor 436 👀
5 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 572 👀
2 odgovora 628 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...